Бурек

• Креатор на темата Креатор на темата n00b
  • Време на започнување Време на започнување

Дали јадете бурек

• Вкупно гласачи
    558
Речиси секое утро ми почнува со четврт пица бурек и јогурт:smir:

Јадам навечер секогаш, после испаѓање, стегам еден бурек со јогурт, и си одам дома :vozbud:

Porano cesto jadev burek ama sea ne, nekako mi se zdosadi od nego, na 10 metra od mojata kuca imase burekdzilnica,sekoe utro samo burek jadev i kako moze da ne mi zdosade.

Дефинитивно обожавам бурек..најсладок ми е пица бурекот,па со месо и на крај со сирење....

Jaдам по пола пита, скоро секое утро, со пола литар јогурт :P

Македонски БУРЕК НАЈДОБАР У СВЕТОТ !!! Кисс уа бурекче !

Оуу бурек обожавам посебно јогурт и бурек со сирење :pipi:

Абе бурекот е најубав.Нашиот е прекрасен,многу вкусен,а во странство колку што знам не е тиипичен бурек туку банички.Најубав е со сирење и пица бурек!!:vozbud:

Уфф, бурек со спањак и пица бурек...прсти да излижеш. :)

Ме интересира бурекот правен во странство дали е ист со бурекот во Македонија :)

норманло дека не еве јас имав прилика да го пробав во Хрватска, таму се продава два типа на бурек со јаболко и со сирење искрено луѓе не дека сум нешто пристрасна за нашиот но хрватскиот не вреди да се проба, а кошта 90 ден. четвртина!
друго нема како кај нас бурекчилница и тазе буерк туку е тврд ко даска, и што прават го сечат на четвртини и го ставаат на полица или во тавче и тоа нормално се суши нема тазе како кај нас! заборави!

друи имам видено како во месарница паралелно се продва и бурек бљак!

на едно место во хрватска затекнав убав бурек и сопственикот беше странец и тоа имаше труско презиме дали беше турчин, торбеш незнам

така да луѓе ние имаме најубав бурек!

Да, закон е !
Бурек секогаш на одмор од школо се одиме во БИСЕР на бурек:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom