Bundesliga 2011/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Bayern Munich

Гласови: 47 48,0%
  • Borussia Dortmund

Гласови: 38 38,8%
  • Bayer Leverkusen

Гласови: 0 0,0%
  • Schalke 04

Гласови: 6 6,1%
  • Werder Bremen

Гласови: 3 3,1%
  • HSV

Гласови: 1 1,0%
  • VFB Stuttgard

Гласови: 2 2,0%
  • VLF Wolfsburg

Гласови: 1 1,0%

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .
Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ама асално ладничко ќе да е во Германија, немам видено олку празни стадиони во просек... Дури и на АА имаше по некое празно место :eek:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.540
Поени од реакции
22.204
Ама асално ладничко ќе да е во Германија, немам видено олку празни стадиони во просек... Дури и на АА имаше по некое празно место :eek:
Последниве 3 недели дневните температури се максимално -10 а навечер можат и до -18 да постигнат. Никојпат не било олку ладно ова време :icon_mrgr:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.540
Поени од реакции
22.204
Прошлата година Германските клубови од мерчандајзинг (дресови, шалови итн.) заработиле скоро 150м Евра а годинава се очекува да заработат 180м Евра. Најмногу заработиле Баерн, Дортмунд, Шалке, Келн и Ст. Паули кој е култ-клуб во Германија.Од целиот обврт мерчандајзингот моментално зазема 8,4% и посебно после Светското првенство 2010 овој тренд на зголемувајне драстично се покачил.

Значи не е за подценувајне продавајнето на дресови, шалови итн. но не и главен приход. Но сепак клуб како Ст. Паули кој е рангиран на 5то место поред приходи од дресови заработи околу 10м Евра. Можам само да замислам на Баерн и Дортмунд колкави им се приходите од ова.

http://www.spiegel.de/sport/fussball/0,1518,813827,00.html#ref=rss

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Оддамна сакав ама никако не се нафаќам, па ај сега да ви ја пофалам темава, за пример сте, стално ве читам....ептен(y)

Во ПЛ само за комплекси се збори...
Во темата за Италијанско само за Калчополи...
Во темата за Шпанско само Барса и Реал препукувања и тоа кој помалку или повеќе глуми...

Тука конверзации за пример, дали дека помалку фанови, дали повозрасни сте, не знам стварно...не е ни битно...битно е дека сте за пример....keep up(y)

G

_Ghost_

Гостин
Денеска зедов 50 денари во Астра, па ај си реков дур ми оди, да го истипувам гермасково за утре.

ХСВ - Вердер - 1 (ХСВ полека си ја враќа формата, врзаа три натпревари без пораз, и мислам дека нема да дозволат еден ваков изгубен Вердер каков што е моментално да им ги земе трите бода)
Нирнберг - Келн - Х (и тоа 3:3)
К'лаутерн - Гладбах - 2 (во одлична форма се, мислам дека К'лаутерн нема шанси против овој тим на Гладбах, па макар и дома. Можеби нема да биде убедлива, но ќе биде победа)
Херта - Дортмунд - 1 (кој да ја прекини победничката серија на Дортмунд, ако не Херта. Мораат да излезат од таа опасна зона за испаѓање и да се заковаат таму малку погоре, да ја издржат сезонава, па за в година нека му ја мислат. Дортмунд мора да бидат плеснати од земја утре, без Кагава и Гетце, добри се шансите за ова. добро сеа, малку и навивачки ова )
Леверкузен - Аусбург - 1 (се надевам не се изморија во ЛШ. Не би требало оваа да ја кикснат)
Фрајбург - Баерн - 2 (навивачки, офкорс)

Ни две нема да погодам, туку ај.:)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.540
Поени од реакции
22.204

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
M

Mario Gómez

Гостин
Да не изгубат Гладбах случајно.:tapp: Ко ќе почнит некоја екипа да победуват во Германија, немат абер да заприт.

Ај барем Дортмунд ќе изгубат. :D

M

Mario Gómez

Гостин
У курац, се видело нашето.

Дортмунд 49 п
Шалке 46 п
Гладбах 46 п
Баерн 44 п. (-1) :mad:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Менхенгладбах :cuc: „најсимпатична“ екипа се за спортска... :гик:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.540
Поени од реакции
22.204
Тешка утакмица во Берлин, без Геце и Кагава но битно тепавме. Уште е густо горе ќе биде интересно до крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom