Бугарски терор во Пиринско

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Дај боже кога ќе ни ги либерализираат визите, никој више нема да побара Бугарски пасош.

Дај Боже! :party2:

либерализацијата како кажа премиерот треба само 2/3-ско мнозинство, значи Грција сама неможе да блокира. Али ќе видиме здравје Боже дека сигурно и Бугарите ќе бидат против.

Аз с'м за. ште се учудиш ако разбереш колко много б'лгари са против раздаването на паспорти. Вие не сте единствените, които взимате, но специално за вас много б'лгари са против.

А за паспортите. Трјабва много трудно да се дават б'лгарски паспорти. Трјабва да се премахне закона за двојното гражданство. Хем искаш да си б'лгарин, хем да си турски или македонски гражданин. Направете при вас којто земе б'лгарски паспорт, да му се взима македонскијат и ке видите колко малко хора ке сакат б'лгарски.

Немој да к'лнеш, јаз сум от рајонот на Рупите, Ако јаз сте изкулнам ке те фане. Децата ти и близките не са виновни оти ти си гомно. И да бидат живи и здрави гомнар еден. И ти да бидеш жив и здрав и касметлија. Ај това ти го сакам, аз обиден от тебе:smir: . Маанете га злобата бе ора.:smir:

Да не си ја имаш мувата на капата ?
Ако дигне рака, ако си е мирен семчето може да го калеми како сака.
Спомнување на децата и фамилијата е испод ниво, народ на едни просветители не треба така да се однесува.
Злоба?
Ти не знаеш што е злоба.
Злоба е да раселиш 1 милион народ.
Злоба е да поделиш еден народ.
Злоба е да не му дозволиш на еден народ слободно да се декларира.

Да не си ја имаш мувата на капата ?
Ако дигне рака, ако си е мирен семчето може да го калеми како сака.
Спомнување на децата и фамилијата е испод ниво, народ на едни просветители не треба така да се однесува.
Злоба?
Ти не знаеш што е злоба.
Злоба е да раселиш 1 милион народ.
Злоба е да поделиш еден народ.
Злоба е да не му дозволиш на еден народ слободно да се декларира.
Славјански, аз могам да се декларирам като македонец, б'лгарин и как'вто сакам и тук никој ништо нема да ми направи. Г'рците(малјаките) са друго нешто. Те са разселиле цела егејска македонија. Сега моите рода като идат освен грцки друго не могат да сборуват. Прават ви голем проблем. А за ОМО пак ке ти кажам. Уставот не дозволува регистрација на етнички партии. Веднаш беше нарушен со ДПС. ОМО ако са итри ке се реггистрират како обична партија, а потоа ..... Ајде лек и пријатен ден на сите у форумов.:smir:

И јас се поклонувам на таква карта смраду чувашки , тоа се окупирани територии македонски , да не треба и да ви се извини некој затоа што сте окупатори и душмани на македонскиот народ.Биди среќен што те трпиме овде да сереш по форумов кога твојата држава не дава право ни да се осекаат како македонци нашите браќа и сестри во ПИРИНСКА ОКУПИРАНА МАКЕДОНИЈА
Добро утро GORAZDS!
Ела во Благоевград и ке идем на плоштадо. Аз ке викам со цело грло "Аз с'м македонец от Пиринска Македонија!". И ке видим шо ке стане. Ако никој не ми об'рне внимание и ништо не ми направат - ти честиш една жолта ракија. Ако дојде полиција - аз ракија и ручок во кој ресторант сакаш овде. А може да идем и пред полиција да викнам. Се ке е исто.

Па да регистрират пустото ОМО да ги видим какви са јунаци. Спомнјам си преди време когато бјаха легални как се провалиха на изборите. И сега ште се провалјат, но трјабва да се забрани участието в избори на лица само с 2 имена в пасошот. Тројански коне не ни требат.

Па да регистрират пустото ОМО да ги видим какви са јунаци. Спомнјам си преди време когато бјаха легални как се провалиха на изборите. И сега ште се провалјат, но трјабва да се забрани участието в избори на лица само с 2 имена в пасошот. Тројански коне не ни требат.

Што терба ова да значи?

И бунтару тоа веќе го имам дискутирано, ама еве за тебе бидејќи ти си нов бугарски граѓанин на форумов, точно е дека во бугарија е портивуставно да се формира политичка партија врз националан основа, АМА точно таа одредба во важиот устав се коси со сите меѓнародни договрои и декларации кои ги иматае потпишано за почитување и штитење на човековите права, и следствено сегдека каде што сте потпишале дека ќе ги почитувате и чувате човековите права ќе ви кажуваат дека ќе мора да ја регистрирате ОМО илинден бидејќи мешу другите човекови правае е слобода на здружување по национална, културна, верска и која и да било друга основа. А важиот устав со таа одредба која забранува такво здружување директно се коси со човековите права. Значи тоа што во основа ЕУ,НАТО и ОН од вас мора да го бараат е бришење на таа одредба во вашиот устав.

Што терба ова да значи?
Значи да се промени уставот, да се регистрира ОМО и да видим колко "македонци" има в Пиринско. И вие ке се успокоите. Така ке ви стане јасно дека тук 99.9 от хората са с б'лгарско с'знание. Ке видите кои са омовци. Аз ги знам половината.

Bugarite se plasat od realnosta i vistinata .Nemaat nikakva istorija pogotovo anticka .Nisto bukvlano nisto neaaa se e toa makedonsko , kradeno prisvojuvano .So sto ke se ppofalat tie so kucinja :)mecki konjoljupci cuvashi ? .Tie se tataro mongolsko pleme i toa e fakt cel svet toa go znae i prifakja.Nese tie krivi tolku kollku kurvata vavilonska ,koj za se gi tolerira zasesto a kaj nas ni prakja raznorazni pederi i lezbejki, samo da ne unistat.

Значи да се промени уставот, да се регистрира ОМО и да видим колко "македонци" има в Пиринско. И вие ке се успокоите. Така ке ви стане јасно дека тук 99.9 от хората са с б'лгарско с'знание. Ке видите кои са омовци. Аз ги знам половината.

И пак се враќаме на уште една многу поставувано прашање, зошто кога се толку малку луѓе има страв да им се дозволи политичка паритија, еве кај нас сега има избори, на кои има 20 политички парии од кои за повеќе од 10 не сум ни чул дека постојат и никогаш не добиле а ако продолжат само да се кандидраат нема ни да добијат место во парламент. Толку ли ви е проблем да имате уште една таква партија? Бидејќи според она што го кажуваш ОМО илинеден нема толку многу призврзаници, следствено нема да може да игра вистинска политичка улога, освен остварувањето на правото на политичка партија на македонците.

Bugarite se plasat od realnosta i vistinata .Nemaat nikakva istorija pogotovo anticka .Nisto bukvlano nisto neaaa se e toa makedonsko , kradeno prisvojuvano .So sto ke se ppofalat tie so kucinja :)mecki konjoljupci cuvashi ? .Tie se tataro mongolsko pleme i toa e fakt cel svet toa go znae i prifakja.Nese tie krivi tolku kollku kurvata vavilonska ,koj za se gi tolerira zasesto a kaj nas ni prakja raznorazni pederi i lezbejki, samo da ne unistat.
Оти не пишеш на македонски?
1. Б'лгарија е с'здадена през 681-ва година. Имали сме си д'ржава, царе. Това не е историја нели? Кои са вашите царе на независна Македонија. Изброј ми 4-5 ако можеш.
2. ја да те прашам. Александар Македонски на каков език е сборил? На тоја, на којто сбориш ти? Това ми кажи - да или не?

И пак се враќаме на уште една многу поставувано прашање, зошто кога се толку малку луѓе има страв да им се дозволи политичка паритија, еве кај нас сега има избори, на кои има 20 политички парии од кои за повеќе од 10 не сум ни чул дека постојат и никогаш не добиле а ако продолжат само да се кандидраат нема ни да добијат место во парламент. Толку ли ви е проблем да имате уште една таква партија? Бидејќи според она што го кажуваш ОМО илинеден нема толку многу призврзаници, следствено нема да може да игра вистинска политичка улога, освен остварувањето на правото на политичка партија на македонците.
Моето мнение за регистрацијата го знаеш. Но Уставот не дава право да се регистрира партија на етничка основа. Има два начина. Да се промени уставот само за ОМО или да се наруши. Аз не с'м најасно зашто не регистрирахте РАДКО. И не с'м се интересувал. Кажи ми, ке ти бида благодарен поради какви причини беше отказана регистрација. И при нас има 30-40 партии. Даже бирена и жинарска.

Buntaru, доколкото знам ОМО не се регистрират, заштото не могат да с'берат 5000 подписа за регистрација. А иначе и аз с'м за да се регистрират, но очевидно самите ОМО не го желајат това, а им е по-добре да са в ролјата на жертви и да вдигат шум. ОМО абсолјутно винаги се активизират по време на избори в Р. Македонија и както виждаме и сега това не прави изклјучение. Приказките за нјакакви едва ли не милиони поробени македонци в Пиринско или в'обште в Б'лгарија са изклјучително само за в'трешна употреба в Р. Македонија и на тјах вјарват само хора, които никога не са ст'пвали в Б'лгарија.

Бугари си отворивте многу јузери :) Смирете малку коњски хормони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom