Бугарски терор во Пиринско

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Види се кој какво с'нува

Да, се гледа кој што си сонува:

attila.jpg

Ти по-добре б'ди благодарен на кнјаз Борис I Михаил за описменјаването ви, че инак днес и ние и вие штјахме да пишем и веројатно говорим на гр'цки!!!

А по втората част - немој да ни ги разправјаш тија, и ние четем македонски весници и форуми, знаем какво сакате:
080402saeproedriomakedomd4.jpg

Види се кој какво с'нува :helou:
И јас се поклонувам на таква карта смраду чувашки , тоа се окупирани територии македонски , да не треба и да ви се извини некој затоа што сте окупатори и душмани на македонскиот народ.Биди среќен што те трпиме овде да сереш по форумов кога твојата држава не дава право ни да се осекаат како македонци нашите браќа и сестри во ПИРИНСКА ОКУПИРАНА МАКЕДОНИЈА

Борис словенско име? Слушал ли си за нјакој славјанин којто е носил това име преди то да стане известно покрај делата на Борис I?
И к'де намеси Кирил и Методиј?

А тази карта на "етническа Македонија" ја покажи на етноса в Пиринско или Егејско та да видиш каква ште е реакцијата.:helou:
Ај не се прави на божа кравичка!

И јас се поклонувам на таква карта смраду чувашки , тоа се окупирани територии македонски , да не треба и да ви се извини некој затоа што сте окупатори и душмани на македонскиот народ.Биди среќен што те трпиме овде да сереш по форумов кога твојата држава не дава право ни да се осекаат како македонци нашите браќа и сестри во ПИРИНСКА ОКУПИРАНА МАКЕДОНИЈА

Видиш ли Славјански, веднага се потв'рдиха думите ми.
Говориш за Санстефанска Б'лгарија, а всеки тук се кланја на "Обединета Македонија".

Борис словенско име? Слушал ли си за нјакој славјанин којто е носил това име преди то да стане известно покрај делата на Борис I?
И к'де намеси Кирил и Методиј?

А тази карта на "етническа Македонија" ја покажи на етноса в Пиринско или Егејско та да видиш каква ште е реакцијата.:helou:
Ај не се прави на божа кравичка!

Татар-Турчин-Монгол глуп не ве сакаме затоа што доаѓате и серете на Македонци. Јас не видов тука да дојде некој Грк, Србин, Хрват да не негира. Не се сите замолчени во Бугарија и Грција, биди сигурен во тоа.

Дали Бугарија и Македонија нема заедно да бидат на тапет

Во пресрет на јунската сесија на судот за човекови права во Стразбур, каде се очекува Бугарија повторно да биде на тапет поради поништувањето на регистрацијата на партијата на Македонците...
Во јуни се очекува Секретаријатот на судот за човекови права во Стразбур да и наложи на Софија да ја признае партијата на Македонците, а комитетот на министри да упати остар протест против односот на Владата во Софија кон партијата.
На 19 јуни 2008 г. - на јунската сесија на Судот за човекови права во Страсбур, се очекува и Македонија да биде на тапет поради поништуването на регистрацијата на партијата на бугарите "Радко"
Регистацијата на Радко е уништена со одлука на Уставниот суд на Република македонија, публ. во Службен весник на Република Македонија бр.27 от 10.04.2001 г.
И што ке биде - вие да регистрирате Радко, ние ОМО.
Така и требе да биде - реципрочност во односите кон двете малцинства.

Абе и аз не с'м видјал гр'к. Ама за сметка на това п'к вас с'м ви виждал много по гр'цки форуми и г'рците все б'лгари ви викат. Не са прави, аз лично не мислја че такива като теб и нјакои други може да сте ми с'народници.

Абе и аз не с'м видјал гр'к. Ама за сметка на това п'к вас с'м ви виждал много по гр'цки форуми и г'рците все б'лгари ви викат. Не са прави, аз лично не мислја че такива като теб и нјакои други може да сте ми с'народници.

Ме боли кур. И јас ги викам Грците педери, па не значи дека се педери нели

Семката да ви се сотре ако повторно дигнете рака на Македонец.
Амин.
Немој да к'лнеш, јаз сум от рајонот на Рупите, Ако јаз сте изкулнам ке те фане. Децата ти и близките не са виновни оти ти си гомно. И да бидат живи и здрави гомнар еден. И ти да бидеш жив и здрав и касметлија. Ај това ти го сакам, аз обиден от тебе:smir: . Маанете га злобата бе ора.:smir:

На 19 јуни 2008 г. - на јунската сесија на Судот за човекови права во Страсбур, се очекува и Македонија да биде на тапет поради поништуването на регистрацијата на партијата на бугарите "Радко"
Регистацијата на Радко е уништена со одлука на Уставниот суд на Република македонија, публ. во Службен весник на Република Македонија бр.27 от 10.04.2001 г.
И што ке биде - вие да регистрирате Радко, ние ОМО.
Така и требе да биде - реципрочност во односите кон двете малцинства.
Трјабва да се регистрират и Радко и ОМО. :smir: И ке се виде колко членови имат тие. Аз не знам некој да иска македонски пасош от Пиринско, но има 80 000 потенциални членови на РАДКО.Толку са молбите за татарски пасош. От хора дека декларират дека са б'лгари. Ово са молбите досега за татарски оасош. Русите велат "Поживем и увидем".

Дај боже кога ќе ни ги либерализираат визите, никој више нема да побара Бугарски пасош.

За либерализацијата како кажа премиерот треба само 2/3-ско мнозинство, значи Грција сама неможе да блокира. Али ќе видиме здравје Боже дека сигурно и Бугарите ќе бидат против.

Дај боже кога ќе ни ги либерализираат визите, никој више нема да побара Бугарски пасош.

За либерализацијата како кажа премиерот треба само 2/3-ско мнозинство, значи Грција сама неможе да блокира. Али ќе видиме здравје Боже дека сигурно и Бугарите ќе бидат против.
Beyond any reasonable doubt.....:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom