Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бе каков бугарски пасош, имаме асална тоалетна хартија за 20 денари.
Знам дека е одговорено, но мене ме интересираше твоето мислење бидејќи како што реков ти си една од ретките што имаш изјавено дека имаш партиска книшка.
За последното како можеш да кажеш дека не си активист кога одиш на состаноци во партијата, и имаш додатни активности таму? Еве ти една работа што те интересира, зошто не се информираш таму?
За болдираното не знам што да ти пишам, но мнооооогу погрешно звучи некако. Некако претерано само-побивачко тврдење. Но тоа ќе да е офтопик мислам.
А по што ги разликувате Македонците што зеле буг. пасош од тие што зеле француски, германски, белгиски, швајцарски?
П.С. Не би се смеела на ова погоре зошто како што се одвиваат работите, нашиот пасош е тоалетна хартија према нивниот, the ugly truth.
Јас за разлика од Тоукатер, имам национално чуство. Ако не ми веруваш, провери што пишував во темата за одењето на одмор во Грција. Но, припадници на мојот народ да ме прават будала, во името на истиот тој патриотизам, ми е малку повеќе од колку што можам да поднесам...
Јасно ми е, јасно, ама како што разбрав понапред, станува збор за градежни работници кои бараат чаре во странство.
На овие академциве, ретко им треба пасош. И без тој наоѓаат работа (кажав пример, дипломец, работи во Словенија со Македонски пасош, и трајна виза).
Со Македонски пасош, ако имаш солидно образование, нема да работиш на црно, се наоѓа и легална работа, и тоа е повеќе од јасно.
А баш па, од овие што ги знам, неколкумина работат на црно низ Европа (едниот правевме муабет пред некој ден, ми спомна правење тротоари.. како се вика таа професија не знам... ).
И по 100ти пат. Немам проблем со тие што одат.
Туку со тие што остануваат.
Тие се идното малцинство тука, а не некој што ја дувнал во Шведска со бг пасош. Бугарија нема да бара свои права во Шведска, ама ќе бара во Македонија.
Реков јас дека ова е чисто од завист и љубомора, нема никаква врска каузи и разни глупостиДали некој нив ги осуди? Јас не ги осудив, не ми се обраќај мене.
100 пати кажав, дека тие што никако и никако не можат да најдат овде работа, не се кадарни за ништо од што имаме потреба, добро нека одат.
Дали е јасно дека имам проблем и ми е криво за оние кои се возакаат, и за оние кои од курнас и лакомост вадат?
А не за оние кои навистина имаат потреба?
Бај д веј, често се возам со воз.
И имам работа со најсиромашната раја во Македонија, онаа за која ме плукавте на друга тема, зошто сум бањала циганчиња.....
А од каде ова дека бараат да се откажеш од македонското државјанство? Зошто гледам на интернет и не гледам вакво нешто. А и знам комшија што изваде ваков пасош и уште го има македонското државјанство. Искрено прашувам, не се зезам, да не испадне рекла казала муабет.
Сите кои имаат извадено Бугарски пасош, и понатаму имаат Македонско државјанство. А и откажувањето од Бугарското државјанство е лесен и ефтин процес...
Сите татарски пасош и гитла од тука.
Па и јас така разбрав од комшијата, затоа ме зачуди како само тие барале да се откажеш од твоето прво државјанство.
И шо би сакала ти, и тие да заминат надвор од државата?Да не случајно ти си албанка по националност???
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:47 PM ---
Реков јас дека ова е чисто од завист и љубомора, нема никаква врска каузи и разни глупости![]()
Па и јас така разбрав од комшијата, затоа ме зачуди како само тие барале да се откажеш од твоето прво државјанство.
Не бараат, бараат да потпишеш дека се чувствуваш како Бугарин, и дека некој од твоите родители е Бугарин. Претпоставувам дека е одвратно чувството да го потпишеш тоа, меѓутоа гладта е исто многу лошо доживување...
Не бараат, бараат да потпишеш дека се чувствуваш како Бугарин, и дека некој од твоите родители е Бугарин. Претпоставувам дека е одвратно чувството да го потпишеш тоа, меѓутоа гладта е исто многу лошо доживување...
za da dobies dozvola za rabota recimo u Italija ne mozes so makedonski pasos a so bugarski mozes, ne prestignaa site, veke sto si makedonec odma si skala podolu od bugarite cesite romancite i drugite, taka da jebes toa e...