Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.792
Не бе каков бугарски пасош, имаме асална тоалетна хартија за 20 денари.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А по што ги разликувате Македонците што зеле буг. пасош од тие што зеле француски, германски, белгиски, швајцарски?

П.С. Не би се смеела на ова погоре зошто како што се одвиваат работите, нашиот пасош е тоалетна хартија према нивниот, the ugly truth.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.727
Знам дека е одговорено, но мене ме интересираше твоето мислење бидејќи како што реков ти си една од ретките што имаш изјавено дека имаш партиска книшка.

За последното како можеш да кажеш дека не си активист кога одиш на состаноци во партијата, и имаш додатни активности таму? Еве ти една работа што те интересира, зошто не се информираш таму?
За болдираното не знам што да ти пишам, но мнооооогу погрешно звучи некако. Некако претерано само-побивачко тврдење. Но тоа ќе да е офтопик мислам.
Епа грешиш.
Имам книшка зошто од Унија на жени организираа волонтери кои ќе помагаат во социјално загрозени неколку семејства.
Ретко одам до штаб, пред избориве знаев да пијам некое кафе. Иначе не идам по состаноци, бакрачи.
Имам попаметна работа од тоа.
Гласав за нив и без книшка, така и дознав за ова со волонтерството.
Книшката ама баш ништо не значи,свесен си, колку конвертибилни послушници имаме ние :) Едно 5 пати сменија книшка до сега :)
Мене следното менување ќе ми биде - кинење. Ако само се осмелат да променат име.

А иначе последното. Тоа е. Активист за права на животните, некој што не фрлил пикавец на улица а пуши 2 кутии на ден, некој што собира хартивчиња од до канта и ги фрла во канта, сади цвеќенца по улици и брегчиња на семафори..... :)

Ах, за идеале гину будале.
Тоа ти е.
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:39 PM ---
А по што ги разликувате Македонците што зеле буг. пасош од тие што зеле француски, германски, белгиски, швајцарски?

П.С. Не би се смеела на ова погоре зошто како што се одвиваат работите, нашиот пасош е тоалетна хартија према нивниот, the ugly truth.
И ова го разјаснивме веќе.

Кога земаш бугарски пасош мораш да се декларираш како бугарин.
За ниту еден друг пасош не ти бараат да се откажеш од македонската националност.
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:42 PM ---
Јас за разлика од Тоукатер, имам национално чуство. Ако не ми веруваш, провери што пишував во темата за одењето на одмор во Грција. Но, припадници на мојот народ да ме прават будала, во името на истиот тој патриотизам, ми е малку повеќе од колку што можам да поднесам...
Да и затоа мораме да се избориме против нив.
Не ми се мене идоли, ако така мислиш, погрешно мислиш.
Ако нешто нивно одобрувам, за дупло повеќе плукам.
И во поглед на економија, и во поглед на се - не е целта да дигнеме раце, да се избориме.
Ако продолжат со оваква политика, јас би сакала на следните избори да гласа цел народ за некои нечуени до сега партии.
Да не може да се направи Влада, да се бојкотира.

Ама имаме два табора слепци.
Ај погоди што ќе се случи.

Како што кажав предходно, овој народ додека не се освести, ќе не крадат и тоа поштено. Не зошто се тие толку моќни, туку зошто ние сме толку слепи.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А од каде ова дека бараат да се откажеш од македонското државјанство? Зошто гледам на интернет и не гледам вакво нешто. А и знам комшија што изваде ваков пасош и уште го има македонското државјанство. Искрено прашувам, не се зезам, да не испадне рекла казала муабет.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Јасно ми е, јасно, ама како што разбрав понапред, станува збор за градежни работници кои бараат чаре во странство.
На овие академциве, ретко им треба пасош. И без тој наоѓаат работа (кажав пример, дипломец, работи во Словенија со Македонски пасош, и трајна виза).

Со Македонски пасош, ако имаш солидно образование, нема да работиш на црно, се наоѓа и легална работа, и тоа е повеќе од јасно.
А баш па, од овие што ги знам, неколкумина работат на црно низ Европа (едниот правевме муабет пред некој ден, ми спомна правење тротоари.. како се вика таа професија не знам... ).

И по 100ти пат. Немам проблем со тие што одат.
Туку со тие што остануваат.

Тие се идното малцинство тука, а не некој што ја дувнал во Шведска со бг пасош. Бугарија нема да бара свои права во Шведска, ама ќе бара во Македонија.
И шо би сакала ти, и тие да заминат надвор од државата?:confused: Да не случајно ти си албанка по националност???:rolleyes:
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:47 PM ---
Дали некој нив ги осуди? Јас не ги осудив, не ми се обраќај мене.
100 пати кажав, дека тие што никако и никако не можат да најдат овде работа, не се кадарни за ништо од што имаме потреба, добро нека одат.
Дали е јасно дека имам проблем и ми е криво за оние кои се возакаат, и за оние кои од курнас и лакомост вадат?
А не за оние кои навистина имаат потреба?

Бај д веј, често се возам со воз.
И имам работа со најсиромашната раја во Македонија, онаа за која ме плукавте на друга тема, зошто сум бањала циганчиња.....
Реков јас дека ова е чисто од завист и љубомора, нема никаква врска каузи и разни глупости:tapp:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
А од каде ова дека бараат да се откажеш од македонското државјанство? Зошто гледам на интернет и не гледам вакво нешто. А и знам комшија што изваде ваков пасош и уште го има македонското државјанство. Искрено прашувам, не се зезам, да не испадне рекла казала муабет.
Сите кои имаат извадено Бугарски пасош, и понатаму имаат Македонско државјанство. А и откажувањето од Бугарското државјанство е лесен и ефтин процес...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Сите кои имаат извадено Бугарски пасош, и понатаму имаат Македонско државјанство. А и откажувањето од Бугарското државјанство е лесен и ефтин процес...
Па и јас така разбрав од комшијата, затоа ме зачуди како само тие барале да се откажеш од твоето прво државјанство.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Сите татарски пасош и гитла од тука.
Така Џиш така, и после ќе ти отворат албанска паралелка во гимназијата Битола без да носат ученици од другите градови... Бркај ги ти македонците:tapp:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Па и јас така разбрав од комшијата, затоа ме зачуди како само тие барале да се откажеш од твоето прво државјанство.
Не бараат, бараат да потпишеш дека се чувствуваш како Бугарин, и дека некој од твоите родители е Бугарин. Претпоставувам дека е одвратно чувството да го потпишеш тоа, меѓутоа гладта е исто многу лошо доживување...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.727
И шо би сакала ти, и тие да заминат надвор од државата?:confused: Да не случајно ти си албанка по националност???:rolleyes:
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:47 PM ---

Реков јас дека ова е чисто од завист и љубомора, нема никаква врска каузи и разни глупости:tapp:
Еј, ај не вади муабет од контекст. Ај.
Кој дел од неписмени и препич не ти е јасен?
Ил си од нив, па те боли?

Би сакала бг пасош да вадат само тие што мораат, а тие што мораат одат во странство не се курчат низ Македонија.
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:54 PM ---
Не од државјанството, од националноста.
Имај и 3 државјанства, националност можеш да имаш една, да се декларираш како мелез, или да немаш.
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:55 PM ---
Не бараат, бараат да потпишеш дека се чувствуваш како Бугарин, и дека некој од твоите родители е Бугарин. Претпоставувам дека е одвратно чувството да го потпишеш тоа, меѓутоа гладта е исто многу лошо доживување...
Опел Тигра, не помага во прехранување на семејството...
Ако е за глад, жед, и босоногост, е оправдано...
Ама најчесто - не е поради тоа!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
za da dobies dozvola za rabota recimo u Italija ne mozes so makedonski pasos a so bugarski mozes, ne prestignaa site, veke sto si makedonec odma si skala podolu od bugarite cesite romancite i drugite, taka da jebes toa e...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Исто така и ебењето у здрав мозок. (y)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.727
za da dobies dozvola za rabota recimo u Italija ne mozes so makedonski pasos a so bugarski mozes, ne prestignaa site, veke sto si makedonec odma si skala podolu od bugarite cesite romancite i drugite, taka da jebes toa e...
Дезиформации.
Кумот мој работи во Италија барем 18-19 години, со Македонски пасош и трајна(работна) виза. Со него исто толку долго живее целото негово семејство (жена, три деца).
Пред некоја година се здобија со право на државјанство.
Сега се италијански државјани со македонска националност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom