Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако некој (патриотската влада) те дупи во здрав мозок и плаќаш за едно нешто три пати поскапо од неговата реална цена, и знаеш дека тие пари кои ти ги крадат служат за плаќање на полуписмени идиоти вработени во државна администрација, кои пак од своја страна се стабилно гласачко тело на истата таа влада, тогаш големите букви од претходниот пост значат многу малку...
За ова си сосема во право. Колку што сум известен тие ретардирани давачки што ги прават половните возила трипати поскапи од нормално ќе бидат укинати за многу кратко време. Возило во Македонија ќе може да се донесе само со плаќање на негова регистрација. Причината зошто тоа не е направено досега си ја навел многу прецизно. Тешко е да се откажеш од лесни пари.:)

Еј, ај не вади муабет од контекст. Ај.
Кој дел од неписмени и препич не ти е јасен?
Ил си од нив, па те боли?

Би сакала бг пасош да вадат само тие што мораат, а тие што мораат одат во странство не се курчат низ Македонија.
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:54 PM ---

Не од државјанството, од националноста.
Имај и 3 државјанства, националност можеш да имаш една, да се декларираш како мелез, или да немаш.
--- надополнето: Oct 14, 2011 6:55 PM ---

Опел Тигра, не помага во прехранување на семејството...
Ако е за глад, жед, и босоногост, е оправдано...
Ама најчесто - не е поради тоа!

Тебе и со цртање не можи да ти се објасни.:tapp: Тие што вадат други државјанства (во случајот БГ државјанство) го вадат од некаква лична корист, и тебе не треба ич к.рот да те боли зошто и како. Цело време тупиш за некакви каузи и идеологии, а на крајот испаѓа дека ти сметале затоа што возат поарна кола од тебе(или дечко ти).По просто од ова незнам како да ти објаснам а и не можам да слезам на пониско ниво за да ме разбериш.

Тебе и со цртање не можи да ти се објасни.:tapp: Тие што вадат други државјанства (во случајот БГ државјанство) го вадат од некаква лична корист, и тебе не треба ич к.рот да те боли зошто и како. Цело време тупиш за некакви каузи и идеологии, а на крајот испаѓа дека ти сметале затоа што возат поарна кола од тебе(или дечко ти).По просто од ова незнам како да ти објаснам а и не можам да слезам на пониско ниво за да ме разбериш.

Навистина имам потреба да те навредам, ама нема.
Ме боли, за македонската кауза, за загаденоста на воздухот, водата и остало, ме боли за лошите услови во старечки домови, домови за деца без родители итн.
Зашто јас не сум себично копиле, како повеќето тука.
Јас не сум дете од дом, па се грижам за нив. Или не треба?

А кога си кај колата на дечко ми, со многу вложен труд и работа, вози нешто што ти ќе го сонуваш, и тоа со чесна работа.

Ај поздрав ;)

Дезиформации.
Кумот мој работи во Италија барем 18-19 години, со Македонски пасош и трајна(работна) виза. Со него исто толку долго живее целото негово семејство (жена, три деца).
Пред некоја година се здобија со право на државјанство.
Сега се италијански државјани со македонска националност.
da, porano mozelo, no SEGA ne moze so makedonski pasos da se dobie rabotna dozvola, sega moze so bugarski.

Навистина имам потреба да те навредам, ама нема.
Ме боли, за македонската кауза, за загаденоста на воздухот, водата и остало, ме боли за лошите услови во старечки домови, домови за деца без родители итн.
Зашто јас не сум себично копиле, како повеќето тука.
Јас не сум дете од дом, па се грижам за нив. Или не треба?

А кога си кај колата на дечко ми, со многу вложен труд и работа, вози нешто што ти ќе го сонуваш, и тоа со чесна работа.

Ај поздрав ;)

Ова беше ко говор на некој избор за Мис:pos:А за болдираното, детски муабет, ко некое дете од градинка. Шо треба сега да ти одговорам „мене ми е поголем“?:tapp:

da, porano mozelo, no SEGA ne moze so makedonski pasos da se dobie rabotna dozvola, sega moze so bugarski.

А што со оваа во Словенија? Замина пред 1 година (нецела) со македонски пасош, има словенечка лиценца за работа... даде еден куп пари додека верифицира диплома, ама верифицираше.
Како тоа не може? Секако дека може. Ама ако сакаш да се помачиш да си извадиш дозвола.
--- надополнето: Oct 14, 2011 11:18 PM ---
Ова беше ко говор на некој избор за Мис:pos:А за болдираното, детски муабет, ко некое дете од градинка. Шо треба сега да ти одговорам „мене ми е поголем“?:tapp:

Треба да сфатиш дека немам на што да им бидам љубоморна. На колата што ја купиле од плац? На мозокот ретардиран? На погрешните вредности во животот?
Кажи ми, на што?

А темава да се прекрсти во "Виолетова Пума или Бугарски пасош" пошо девојчево нема абер да се откаже, а ни па може нешто да и се докаже...

А темава да се прекрсти во "Виолетова Пума или Бугарски пасош" пошо девојчево нема абер да се откаже, а ни па може нешто да и се докаже...

Па повеќе ПП добив да не се занимавам со глуп народ, ама ги игнорирам, оти тука сме да дискутираме.
И не треба ништо мене да ми докажеш, јас имам мој став, ти твој, овде сме да кажеме мислења а не да се убедиме во нешто.

Имаме Опција 1 и Опција 2.
Ако Пурпурната Пума /или било кој друг член на Кајгана/ ја избрала Опција 1 ,обидот за наметнување на своето мислење на членовите кои избрале Опција 2 над мислењето на П.Пума /или било кој друг член на Кајгана/ не е докажување.

Имаме Опција 1 и Опција 2.
Ако Пурпурната Пума /или било кој друг член на Кајгана/ ја избрала Опција 1 ,обидот за наметнување на своето мислење на членовите кои избрале Опција 2 над мислењето на П.Пума /или било кој друг член на Кајгана/ не е докажување.

Тоа се објаснува како дискусија, дебата...
Е сега што некои членови не се кадарни нит за дискусија, нит за дебата, тоа е веќе друго прашање, од општа култура :)

Нема што-анонимна Анкета да видиме како ќе се изгласа??

Пума....од тебе домаќинка права ќе биде:pipi:

Ахаа моќна си моќна си:)

Права Македонка:vozbud::vozbud:

Искарај ги овие бугараши и легачи:icon_lol:

Ма немој така, нема смисла.
Не ги карам јас, секој си го знае своето најдобро.
Само кажувам дека мене ми пречи тоа ако не станува збор за неопходност.
Е сега што луѓето под неопходност подразбираат секаков хир и лакомост.. тоа е веќе друга тема.

А да сум Македонка, сум, со секој еритроцит :)

Тоа се објаснува како дискусија, дебата...
Е сега што некои членови не се кадарни нит за дискусија, нит за дебата, тоа е веќе друго прашање, од општа култура :)
девојко....појма немаш колку си досадна,ама досадна као пролив:sick:

него би требало да се постави анкета на темава..па да видиме резултати

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom