- Член од
- 27 октомври 2008
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 266
abe OMO sekoja cest gi ebavas kako sakas ova bolvarive....na vijagra li si brat

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Семоќници невидени биле тие Каракачанов и Сидеров, алал да им е. Инаку доаѓаат тука други освестени Пиринци, или ти сам си, за куриозитет?
Тука сравнение не може да правиш,заштото това са две отделни религии.Еве јоаким ти е одговорил, ама јавно не го читаш. Затоа ќе ти пастирам пак неговиот одговор :
„Гледам многу често користиш споредба помеѓу патријаршисти и егзархисти како доказ за пристрасност кон некоја страна.Од две зла бирано е помалото (ако воопшто може да се смета дека имале избор).
Во контекст на ова за мене интересно би било за анализа што би се случило доколку се појавело движење за католицизам (или протенстантизам) во тој историски период а во однос на македонското национално прашање.„
Инаку и јас имам прашање за тебе . Ако го забранат рпавославието и мора да бираш нова религија која ќе одбереш ? Католицизам или Муслиманство ? Така и Македонците са ја избрали помалата белја.
abe OMO sekoja cest gi ebavas kako sakas ova bolvarive....na vijagra li si brat![]()
Па тие само од тоа разбираат :baeh: Само секс у мозок за нив белки се опаметат![]()
Партал ги праjш, каков ѕвер си еj, стварно сам, ама ко за триста си, скоро цела Бугариjа да jа поразиш. Ко фалангата на Филип!.... сам да сум ,ама сум доволно да ги јадам сите татари што рповоцираат овде и да им бидам како ноќна мора.
Тука сравнение не може да правиш,заштото това са две отделни религии.
Патриаршисти и Екзархисти са православни и нема значение.Докато това,което ти ме прашаш е мусулманство и христиjaнство.Разликата е огромна.
Зашто Екзархиjaта е помалкото зло?Нали и во неja има бугарска пропаганда?Дали ке са под пропагандата на патриаршиjaта или на екзархиjaта-нема да има разлика.
Ова просто не отговара на прашането ми.Зашто те не са се борили за самостоjна црква,па са приели екзархиjaта?Во 1833 година от Скопje народа е изгонил духовниците на патриаршиjaта,па зашто не изгониха и духовниците на екзархиjaта?Зашто овоj библеjски народ не се борил за самостоjна црква от патриаршиjaта и екзархиjaта?
Тцтц, за жалење си ... Во една реченица изтресе толку многу глупости че дур ти се чудам како ги измисли. Комунистите раздавале Македонски паспорти во Пиринскои молчеле по Македонското прашање
. Малиии, каков идиот
![]()
Па тие само од тоа разбираат :baeh: Само секс у мозок за нив белки се опаметат![]()
1.Зошто егзархијата е помало зло?
Најверојатно поради блискоста на јазиците.
2.Зошто не се бореле за самостојна црква ?
Кој ти кажал дека не се бореле.
http://mk.wikipedia.org/wiki/Теодосиј_Гологанов
Ако се поставиш во замислена ситуација БПЦ да е укината а опции ти се пропаганди од соседните земји,ти што би одбрал ако опција ти е православие?
И вие бугарите сте страшни.Omo, батка, ма ти си срашен ба ! :helou:
Omo, батка, ма ти си срашен ба ! :helou:
Незнам дали знаеш,па истиот скопски митрополит е бил член на БАН.Уште поинтересно е дека е имал вражда со екзарх Jосиф.
Определено никоj не го е последвал.Еве пример во БТ за рожденниот ден на екзарх Jосиф има хилjaди хора по улиците да празнуват.,
Ако немам избор,во никоj случаj не бих одил во друга православна црква.
Незнам дали знаеш,па истиот скопски митрополит е бил член на БАН.Уште поинтересно е дека е имал вражда со екзарх Jосиф.
Определено никоj не го е последвал.Еве пример во БТ за рожденниот ден на екзарх Jосиф има хилjaди хора по улиците да празнуват.,
Ако немам избор,во никоj случаj не бих одил во друга православна црква.
Партал ги праjш, каков ѕвер си еj, стварно сам, ама ко за триста си, скоро цела Бугариjа да jа поразиш. Ко фалангата на Филип!