БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Море комшии шо се прајте пријатели абе јас како шо знам како шо ми кажвала бабами Македонијабила поделена на Италијански, Германски и Бугарски дел, и знајте кој од нив трите бил најгнасен за нас Македонците, мислам дека сите ке се сложите Бугарскиот се разбира. Моите бегале од Бугарите оти тие најмногу малтретирале и колеле и беселе Македонци.
Па шо туку се прајте ова она, ослободители, сте ни помагале, шо знам ти шо уште не. Бугарчиња не заборавајте дека ние си ја сакаме историјата а во целата наша историја вие сте пробвале да не малтретирате колку што сте можеле. Јас мислам дека не само шо не треба да ви ги почитуваме мртвите (кои лежат таму баш заради нашите партизани) туку вреди и сите еднаш годишно да поминиме и да се измочаме на секој бугарски гроб во Македонија а исто така и сите шо се зачленети на овај форум со потекло бугарско да се означат со некаков понижен знак.
Јас од никогаш сум ве нејкел и никогаш нема ни да ве сакам независно со што ке ни помогните историјата не можите да ја смените. За мене секогаш ке бидите ѓупци, клошари и неписмени луѓе. Заради пуштањто на ваѓите програми во МК многу од жените ни се испорасипаа. Од вас ништо не можи паметно да се научи. Само педеризам, куветана, наркоманија и .....
МОРЕ ОБРАТНИИИИИИИИИИИИИ ОЈТЕ КАЖВАЈТЕ МУ НА НЕКОЈ ШО НЕ ВЕ ПОЗНАВА.:pop:

ЦЦЦ! Што пис јазик. Така ли те учеа во школо? Што прво да одговорам: на пис јазикот или на пис содржината. Многу баби има во Македонија. Мојата баба ми кажувала други прикаски. Тоа за бесење, колење и убивање претера.Па, повеќе луѓе биле убиени и малтретирани од нашите Македонци-комунисти по војната отколку од Бугарите. А, тоа дека бугарите биле, како кажа “ ѓупци, клошари и неписмени луѓе“ не се сложувам. Никако. Ајде, објасни ми зошто тогаш илјадници наши млади Македонци одат на студии во Бугарија? Кога Бугарите биле неписмени! Потоа, Бугарија е членка на НАТО и ЕУ, каде ние од петни жили сакаме да станеме членка. Од се најточно ти е никот. Абе...си го погодил, од прва.:helou:

ЦЦЦ! Што пис јазик. Така ли те учеа во школо? Што прво да одговорам: на пис јазикот или на пис содржината. Многу баби има во Македонија. Мојата баба ми кажувала други прикаски. Тоа за бесење, колење и убивање претера.Па, повеќе луѓе биле убиени и малтретирани од нашите Македонци-комунисти по војната отколку од Бугарите. А, тоа дека бугарите биле, како кажа “ ѓупци, клошари и неписмени луѓе“ не се сложувам. Никако. Ајде, објасни ми зошто тогаш илјадници наши млади Македонци одат на студии во Бугарија? Кога Бугарите биле неписмени! Потоа, Бугарија е членка на НАТО и ЕУ, каде ние од петни жили сакаме да станеме членка. Од се најточно ти е никот. Абе...си го погодил, од прва.:helou:

Канзур ај кажи ни што тоа ти кажала бабати ?

Hristo зашто одат Македонците во Бугарија на факултет,мислиш дека Бугариве се пописмени и ние одиме ука да фатиме кај нив.
не бе дете,поефтино е од кај нас и полесно иначе ука од бугари многу тешко.
Со знајте вие ние што не знајме.

ОМО за пари ке направи сичко. И газ ке даде. А кога не може со аргументи т'рчи при админите и плаче како мома. Чекам да го честам во пиринско. Ако е одовде де.:helou:

Во право си . И газ ќе дадам. Ама ако е газот на жена ти . Не ти е страм на толку години си и да клеветиш и плукаш луѓе што не се виновни, а дури и не ги познаваш. Еден совет ќе ти дадам - не изигравај толку голем бабаит ( честувач ) оти и од најсилниот секогаш има по-силен. Да не стане така да си ги собираш забите со скршени раце насред Петрич.

Хе, хе - твојот председател вика "Да живее југославија" !!!
Браво, браво ! Па и Македонскиот го говори едно убаво, убаво ! И Латас е сојузник Ваш !

Мегутова, вопросниот "Председател" ептен не сајдисва Стојков ! :baeh: И двајцата се обвинуват еден друг дека се агенти на ДС ! :pos2:
Еве што вели вашиот вестник: http://www.makedonika.org/NarodnaVolja/July.2006/stat_link9.html

Инвент, копиле недоносено, сопри да разпространуваш лаѓи за ОМО оти ќе му кажам на лекарот твој да ти сопре одморот.

Шо лошо има во ова? Знаеш шо е пазарна икономика?Како обшто има со темата?

Лошо нема во тоа, само да даваа нешто друго а не вино . кај се е видело на возач вино да му даваат . Тоа само во Бугарија може да се деси. :kez:

Лошо нема во тоа, само да даваа нешто друго а не вино . кај се е видело на возач вино да му даваат . Тоа само во Бугарија може да се деси. :kez:
Хо хо хо - каде е кажано дека виното мора да го пие одма ?
Сите шопови кај бензостанции во Европа предлагаат вино и бира !
Ама Европејаните знаат да купуват и да пијат подоцна - само Македонците го пијат одма като сиромашко-невидело ! :helou:

Канзур ај кажи ни што тоа ти кажала бабати ?
Србо, баба ми кажувала много. Така, ке ме седнеше во нејзиниот скут, ке ме погалеше по косичката и ке почнеше... За лоши луѓе, за лошите времиња, за војната, за после војната. Многу, ти велам, ми кажуваше. Цела книга да напишеш. Ама, џабе ке ја пишувала. Нашите србокомунисти такви книги не би објавиле. Тие пишуваа свои книги, каде ги кажуваа своите вистини.Тие не дозволуваа да се пее Миле поп Јорданов песната, па книги за нечии индивидуални вистини да дозволувала. Е, бабат умре, а јас се не запомнав, Ама, само знам кога одев по школите, тоа што ми го кажуваа по часовите на историја не се поклопуваше во се со она што ми го кажуваше баба ми.

Може превод на македонски?

Во право си . И газ ќе дадам. Ама ако е газот на жена ти . Не ти е страм на толку години си и да клеветиш и плукаш луѓе што не се виновни, а дури и не ги познаваш. Еден совет ќе ти дадам - не изигравај толку голем бабаит ( честувач ) оти и од најсилниот секогаш има по-силен. Да не стане така да си ги собираш забите со скршени раце насред Петрич.
Ке те чекам душо. Шом навредуваш невинни луге. К'лнеш сите бугари. Се едно сичките те са навредили. Сакаш да ти најдам постовете ако не ги изтријат, да видиш какава гнасотија си?Месечината ке те изпие. Има по-големи бабаити од мен. Лугето дека едно време тренирахме борба.Сега са бизнесмени во Благоевград, Дупница и Софија. Ако сакаш да ве запознам лично или со нихни пријатели? Ама нема нужда. Не сам лош човек, ама ти да се аресаш на тија дека ти дават пари ептен изглупе. Ти рабпотиш против ОМО. Замисли се малце зошто. Т

Hristo зашто одат Македонците во Бугарија на факултет,мислиш дека Бугариве се пописмени и ние одиме ука да фатиме кај нив.
не бе дете,поефтино е од кај нас и полесно иначе ука од бугари многу тешко.
Со знајте вие ние што не знајме.

Македонија има свои интереси и своја политика. Тие им припаѓаат на сите Македонци. Оној што сака да работи на присоединување на Македонците кон Бугарија, Србија или Грција, тој може да се смета за добар Бугарин, Грк или Србин но не и за добар Македонец.
- Гоце Делчев-

Пописмени незнам ама ова го напишал Димит'р Талев во романот Илинден, добро е да го знаеш ...

А за вооружените дзверови б'лгари кои убиват сичко живо, сичко ова е пропаганда и некој злоупотребува, сичко тоа естествено се случува по договорености мегу Б'лгариR и РМ нема никаква конспирација сичко е апсолутно законно!!!

...., сичко тоа естествено се случува по договорености мегу Б'лгариR и РМ нема никаква конспирација сичко е апсолутно законно!!!
Токму се мислев за конспиратор против господинот ОМО ! :pos2:

Тоа што го знам јас, и како што вика Hristo бабами што ми го кажуваше е дека јас сум Македонец, и да си ја сакам татковината повеќе од душава.
Слободата е слобода како и да ја кажеш ама господа тоа што 1941-1945 бугарите го донесоа во нашата убава Македонија немаше не с од слобода или од свобода.

Моите предци се бореа за Македонија, тешко на тие што умреа за Македонија а лежат под туѓи гробја и знамиња. А многу се.
Почит и слава им.
.

Тоа што го знам јас, и како што вика Hristo бабами што ми го кажуваше е дека јас сум Македонец, и да си ја сакам татковината повеќе од душава.
Слободата е слобода како и да ја кажеш ама господа тоа што 1941-1945 бугарите го донесоа во нашата убава Македонија немаше не с од слобода или од свобода.

Моите предци се бореа за Македонија, тешко на тие што умреа за Македонија а лежат под туѓи гробја и знамиња. А многу се.
Почит и слава им.
.

Па после 1945 србите ја донесоа слободата и МакедониR стана Македонија и буквите станаа други и имената се смениа ... какво чудо е таа слобода ...

Инвент, копиле недоносено, сопри да разпространуваш лаѓи за ОМО оти ќе му кажам на лекарот твој да ти сопре одморот.

Во Австриja сум видел презервативи да дават за 20 евро.Ова е понормално за тебе?
Да не заборавиме Shell како сават точки и ако посакаш от нив и вино можеш да си земеш за точките.Истото е.Просто треба да се замислиш малце.

Почит и слава им.
.

Не, само бабата на Христо му раскажувала за ова не си во право, па ти немаш право да имаш баба, а не па и да ти кажувала дека си Македонец (колку гордо звучи). Во тоа е проблемот. Тие имале се па и баби, а ние немаме право на баби, зошто нашите баби немале време да ни кажуваат за тоа колку е гордо да си Македонец и дека тоа е повеќе од светос. Само трагично е што многу наши баби немале време да ни раскажуваат убави приказни, оти во нивната душа имааат премногу омраза кон “благонадежните“, “добронамернима“ итн. кои ги воделе нашите дедовци и прадедовци во војни за кои верувале дека се за наше добро, а сепак биле изманипулитрани.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom