БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Слободата не се добива преку ноќ господо. И тоа што беше од 1945 навака не беше слобода но Македонија беше на Македонците. Србите се обидуваа исто како и вие Бугарите да уништите се што е Македонски. Не ви успеа и нема да ви успее.
А за кои имиња зборуваш ЧПрадедоми бил Данилоски, дедоми бил Данилоски, таткоми е Данилоски, јас сум Данилоски и сите натака ке бидат Данилоски и ке бидат Македонци како што било од векови наназад.

Ке те чекам душо. Шом навредуваш невинни луге. К'лнеш сите бугари. Се едно сичките те са навредили. Сакаш да ти најдам постовете ако не ги изтријат, да видиш какава гнасотија си?Месечината ке те изпие. Има по-големи бабаити од мен. Лугето дека едно време тренирахме борба.Сега са бизнесмени во Благоевград, Дупница и Софија. Ако сакаш да ве запознам лично или со нихни пријатели? Ама нема нужда. Не сам лош човек, ама ти да се аресаш на тија дека ти дават пари ептен изглупе. Ти рабпотиш против ОМО. Замисли се малце зошто. Т

Смешник, земи запри се оти плашиш гаргите. Ти се смеат и децата.:pos2:

Хо хо хо - каде е кажано дека виното мора да го пие одма ?
Сите шопови кај бензостанции во Европа предлагаат вино и бира !
Ама Европејаните знаат да купуват и да пијат подоцна - само Македонците го пијат одма като сиромашко-невидело ! :helou:

Абе грешко на природата, на тебе ти бев поставил друго прашање, ама изгледа на тоа ти е полесно да одговориш , та си избрал него. Во иднина чим не ти се обраќам не си го давај газот под кирија.

Во Австриja сум видел презервативи да дават за 20 евро.Ова е понормално за тебе?
Да не заборавиме Shell како сават точки и ако посакаш от нив и вино можеш да си земеш за точките.Истото е.Просто треба да се замислиш малце.

Многу јасно дека е понормално. Со презерватив може да спасиш душа, а со вино може да катастрофираш. А сега сериозно - Ако делат во Европа вино на бензинска е Ок ,ама не и во Бугарија. Оти Европеецо има свест и нема да пие дур кара кола. Ја замисли колку млади копилиња , тргнале на диско со колата на татко им ќе заредат бензин и дур идат до диското ќе изпијат и виното ? Тоа е како на самоубиец да му пикат пиштол во рака . Незнам кој глуп го е измислил , ама барем вино да не им дава бонус. нека им даде бензин, јадење, редбул. Ама вино ...:nenene:

Србо, баба ми кажувала много.

Сега дури ме зачепи со ова србо :(. Ама ако ако ,така бугарофилите се бранат те сваќам не ти е лесно сам да си изрод ,мораш да повлечеш нешто по себе

Така, ке ме седнеше во нејзиниот скут, ке ме погалеше по косичката и ке почнеше...

Сигурен си дека те галела?

За лоши луѓе, за лошите времиња, за војната, за после војната. Многу, ти велам, ми кажуваше. Цела книга да напишеш. Ама, џабе ке ја пишувала. Нашите србокомунисти такви книги не би објавиле. Тие пишуваа свои книги, каде ги кажуваа своите вистини.Тие не дозволуваа да се пее Миле поп Јорданов песната, па книги за нечии индивидуални вистини да дозволувала. Е, бабат умре, а јас се не запомнав, Ама, само знам кога одев по школите, тоа што ми го кажуваа по часовите на историја не се поклопуваше во се со она што ми го кажуваше баба ми.

Гледаш,разликата меѓу мене и тебе е таа што мене дури и слики ми покажуваа ,оти дедо ми викаше:синко од приказни за херои под јорган планини нема аир.
Тие не дозволуваа, ама види дедо па сите тие песни си ги пееше на неговата слава и ич не му чуеше бе,а па да видиш за некое чудо во тие матни времиња ,дури и беше организатор на селската им слава па и даваше дури по еден брав за сите селани да се соберат на сред село за да слават сите заедно.Некој напати од гостите ќе го опоменеа како не било убаво во тие матни времиња да пее такви песни ,ама он кратко и јасно секогаш еден ист одговор даваше:едните не толчеа ,другите не толчеа ..ама никој не не дотолче ,е ако овие сегашниве успеат да не дотолчат тогаш арам да ни е лебот што од оваа земја го јадеме.
И така и дедо ми си умре лесна му земја ,ама сирот не умре од длабока старост туку си умре за коријата сиротиот,коријата што му ја земале некој од општината ,оти така требало да биде тогаш.

Сега може ќе сватиш која е разликата меѓу нас двајца :toe:

Смешник, земи запри се оти плашиш гаргите. Ти се смеат и децата.:pos2:

Абе грешко на природата, на тебе ти бев поставил друго прашање, ама изгледа на тоа ти е полесно да одговориш , та си избрал него. Во иднина чим не ти се обраќам не си го давај газот под кирија.

Многу јасно дека е понормално. Со презерватив може да спасиш душа, а со вино може да катастрофираш. А сега сериозно - Ако делат во Европа вино на бензинска е Ок ,ама не и во Бугарија. Оти Европеецо има свест и нема да пие дур кара кола. Ја замисли колку млади копилиња , тргнале на диско со колата на татко им ќе заредат бензин и дур идат до диското ќе изпијат и виното ? Тоа е како на самоубиец да му пикат пиштол во рака . Незнам кој глуп го е измислил , ама барем вино да не им дава бонус. нека им даде бензин, јадење, редбул. Ама вино ...:nenene:
Много ми е интересно како ке отвориш тази бутилка вино во колата?:uvo:
Со твоjaта поента,зашто да дават Редбул ,ако некоj има проблемно срце,може да получи инфаркт на миокарда и пак истото.
Само не разбирам шо има обшто уште еднаш со темата?!?!?!?!

Слободата не се добива преку ноќ господо. И тоа што беше од 1945 навака не беше слобода но Македонија беше на Македонците. Србите се обидуваа исто како и вие Бугарите да уништите се што е Македонски. Не ви успеа и нема да ви успее.
А за кои имиња зборуваш ЧПрадедоми бил Данилоски, дедоми бил Данилоски, таткоми е Данилоски, јас сум Данилоски и сите натака ке бидат Данилоски и ке бидат Македонци како што било од векови наназад.

Биди как'в сакаш, секој е во право сам да се определува и чувствува как сака, факт е промената на имена и азбука и граматика и лексика, но не тоа е поентата, важното е тоа што е било главна цел, а тоа е разделуване конфронтиране омраза ненавист, и тие сборови за вооружените кр'вници б'лгарски насред Македонија тоа целат разединуване и омраза ... а тие војници со пушките са дошле со една единствена задача, да отдадат почит на героите чии гробои долго беа разрушени и обругани ... мир на праха им да почиват в мир и покој !!!

Много ми е интересно како ке отвориш тази бутилка вино во колата?:uvo:
Со твоjaта поента,зашто да дават Редбул ,ако некоj има проблемно срце,може да получи инфаркт на миокарда и пак истото.
Само не разбирам шо има обшто уште еднаш со темата?!?!?!?!

Абе за тој што решил да пие ќе си најде како да ја отвори, не му бери гајле :) Тука можеби ќе речеш дека тој што решил да пие ако сака и од дома ќе си носи во колата, ама пак се враќаме на самоубиецот и пиштолот - исто да велиш дека тој така и така ќе се убие, ако не му го дадеш ти пиштолот од друго место ќе земе. Има една наука која се вика Статистика. На таа бензинска ќе поминат 10 000 луге, 2000 ќе земат вино. 1990 ќе излезнат совестни и ќе си го пијат дома, ама ќе се најдат 10 дека ќе го пијат и ќе возат. од тие само еден ако направи сообраќајка , ќе му лежи на совестта на тој што го дава виното . Во право сум , нели ? Инаку навистина тоа нема врска со темата и е оф топик. Ако сакате да се вратиме на темата .

Ке те чекам душо. Шом навредуваш невинни луге. К'лнеш сите бугари. Се едно сичките те са навредили. Сакаш да ти најдам постовете ако не ги изтријат, да видиш какава гнасотија си?Месечината ке те изпие. Има по-големи бабаити од мен. Лугето дека едно време тренирахме борба.Сега са бизнесмени во Благоевград, Дупница и Софија. Ако сакаш да ве запознам лично или со нихни пријатели? Ама нема нужда. Не сам лош човек, ама ти да се аресаш на тија дека ти дават пари ептен изглупе. Ти рабпотиш против ОМО. Замисли се малце зошто. Т

Кого ке чекаш бе пиче..иди учи физика..како беше

Акција - Реакција, како што и се уверија некој ваши пријатели

освен како курви, полициски да ги малтретирате пиринци, за кур друго не ве бива....

..ај мрш по цигари....и тврдо да си ми земал....

Биди как'в сакаш, секој е во право сам да се определува и чувствува как сака, факт е промената на имена и азбука и граматика и лексика, но не тоа е поентата, важното е тоа што е било главна цел, а тоа е разделуване конфронтиране омраза ненавист, и тие сборови за вооружените кр'вници б'лгарски насред Македонија тоа целат разединуване и омраза ... а тие војници со пушките са дошле со една единствена задача, да отдадат почит на героите чии гробои долго беа разрушени и обругани ... мир на праха им да почиват в мир и покој !!!
Секој јазик има свој развиток истото е и со Македонскиот јазик, а јазикот се развива со потребите на народот кој го користи така и Македонскиот литературен јазик се развил.За основа на литературниот јазик ги зема центарлните говори (на линијата Велес - Прилеп - Битола - Охрид);К.Мисирков
За кое разделување зборуваш, ние никогаш не сме биле заедно со бугарите па да се разделиме, а омразата не е само од наша страна створена има причина и потоа последица. Зашто и колкава е таа омраза, Бугарите имаат голем удел во правењето на таа омраза.
А за вашите ,,герои,, немам некое мислење а ако сакате да им одадете поголема почит, ние можеме моштите да ви ги пратиме во Софија и тамо погребајтеги и одавајте им почести.

Секој јазик има свој развиток истото е и со Македонскиот јазик, а јазикот се развива со потребите на народот кој го користи така и Македонскиот литературен јазик се развил.За основа на литературниот јазик ги зема центарлните говори (на линијата Велес - Прилеп - Битола - Охрид);К.Мисирков
За кое разделување зборуваш, ние никогаш не сме биле заедно со бугарите па да се разделиме, а омразата не е само од наша страна створена има причина и потоа последица. Зашто и колкава е таа омраза, Бугарите имаат голем удел во правењето на таа омраза.
А за вашите ,,герои,, немам некое мислење а ако сакате да им одадете поголема почит, ние можеме моштите да ви ги пратиме во Софија и тамо погребајтеги и одавајте им почести.

Прав си секој јазик се развива, ама покажи ми некој друг јазик на свето да се е развил така б'рзо и за неколко месеца да е наложен като норма, да се измени така брзо граматика и правила и да се смени азбуката и то да се ваведат некои чисто србски букви ... за разделуване сичко ова е направено и ова го знај секој ...

А ова за героите дека го каза не е достојно не ти прави чест ... да заличаваш гробови и да уништожаваш трупове ова е комунистички патент ... интересно а по повод на србските англијските британските гробишта какво е мнението ти???

П.С. И прочети романа Илинден от Димит'р Талев, там Гоце Делчев има и други многу интересни реплики ...

Прав си секој јазик се развива, ама покажи ми некој друг јазик на свето да се е развил така б'рзо и за неколко месеца да е наложен като норма, да се измени така брзо граматика и правила и да се смени азбуката и то да се ваведат некои чисто србски букви ... за разделуване сичко ова е направено и ова го знај секој ...

А ова за героите дека го каза не е достојно не ти прави чест ... да заличаваш гробови и да уништожаваш трупове ова е комунистички патент ... интересно а по повод на србските англијските британските гробишта какво е мнението ти???

П.С. И прочети романа Илинден от Димит'р Талев, там Гоце Делчев има и други многу интересни реплики ...

Епа еве Македонскиот јазик е прв јазик тоа што го направил се развил брзо(чим ти така викаш) а за буквите, тие се буквите на сите народи тука а како ти ги разликуваш и им даваш некои присвојно значење незнам.
А за гробовите, па тоа вас ви е нај познато. колку гробови на Македонци се обезличени,осквернавени од ваша страна, а да не зборувам од другите соседи.
Покој на мртвите и не е убаво да зборуваме на оваа тема ама моето мислење е градено на тоа што е правено со нашите херои и нашите мртви во други земји.
Јас велам „Не им го прави на другите тоа што насакаш тебе да ти го прават„. Мислам дека ме разбираш.

не бе ова е за....

head_into_brick_wall.gif

Па после 1945 србите ја донесоа слободата и МакедониR стана Македонија и буквите станаа други и имената се смениа ... какво чудо е таа слобода ...

A,бе се е во ред,ама нема Бугарин,кој да ми одговори на следново прашанје:

-Како е возможно Србите да дошле во Македонија и по пат на лоботомија од Бугарите во Македонија,направиле Македонци?!

-Додека,Бугарите кои и ден-денешен живеат во Западните Б'лгарски Покрајнини,а кои веке 90 години се во рамките на Србија,
е како може тие Бугари од Цариброд и Босилеград и ден-денешен да си ги задржале бугарските обичаи,култура и традиција и нај-важното-си го задржале до ден-денешен бугарското национално самосознание.

Што е најчудно,српското министерство за образование дозволува во Цариброд и Босилеград наставата да се изведува на мајчиниот јазик-бугарскиот уште од п'рви клас начално училиште.

Како може Бугарите во Цариброд и Босилеград сеуште да се чувствуваат како Бугари по националност,додека Бугарите во Македонија се претворени во Македонци?!

Од која причина постапиле Србите така?

Има ли барем еден Бугарин,кој ке ми одговори на ова прашанје?

A,бе се е во ред,ама нема Бугарин,кој да ми одговори на следново прашанје:

-Како е возможно Србите да дошле во Македонија и по пат на лоботомија од Бугарите во Македонија,направиле Македонци?!

-Додека,Бугарите кои и ден-денешен живеат во Западните Б'лгарски Покрајнини,а кои веке 90 години се во рамките на Србија,
е како може тие Бугари од Цариброд и Босилеград и ден-денешен да си ги задржале бугарските обичаи,култура и традиција и нај-важното-си го задржале до ден-денешен бугарското национално самосознание.

Што е најчудно,српското министерство за образование дозволува во Цариброд и Босилеград наставата да се изведува на мајчиниот јазик-бугарскиот уште од п'рви клас начално училиште.

Како може Бугарите во Цариброд и Босилеград сеуште да се чувствуваат како Бугари по националност,додека Бугарите во Македонија се претворени во Македонци?!

Од која причина постапиле Србите така?

Има ли барем еден Бугарин,кој ке ми одговори на ова прашанје?

Б'лгарите в Босилеград и Цариброд не се намират между С'рбија и Г'рција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom