БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Има ли оваа држава рилачи и булдожери?
Секоја трага од туѓи војски треба да биде избришана.
А не ќе биде на одмет и некој фино лепо да ја праша владата кој им дозволил на татарите тоа да го направат и зошто, тоа е направено со дозвола, ако е направено без дозвола тоа е акт на агресија или во најмала мера меѓународен инцидент.

Нема проблем тука. Гардата Македонска ќе се построј вооружена до заби пред гробот на Сандански и ќе бидиме фито... Или не е можно тоа???

Од твоја уста во Бжји уши и на пиринска земја почит за Пиринскиот цар.

Кој ги прашува Татарите?? Пиринскиот цар веќе го вее Македонското знаме во Пиринот!! :wink:

005673945zt1.jpg
Не е тој Пирински Цар. Тодор Александров е царот. Прашај го Трнот ќе ти објасни подетално зошто...

Ако забележувате,има свештенник,маса,има македонско знаме,поднасja се венец.Има други хора,които гледат.
Со оглед на това не е можно да бидат за транзитно преминаване през РМ.
Ке си дозвола да се пошегувам и да реча дека е можно да са "Гарда на Воjводите"

Ако забележувате,има свештенник,маса,има македонско знаме,поднасja се венец.Има други хора,които гледат.
Со оглед на това не е можно да бидат за транзитно преминаване през РМ.

Ама ти треба да приметиш дека војници на туѓа држава шеткаат тешко наоружани во туѓа држава тоа е забрането секаде во свет

Абе пена фаќате да манипулирате со бројките...
За манипулирането на бројките - погледни линка :helou:
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=69EEF90339455543A1762D21313461EE
не знаех, че Утрински весник прави бугарска пропаганда, ама штом казваш, ште ти повјарвам

Утрински весник напиша:
Во Првата светска војна нивниот број е многу поголем. Во трите различни армии биле мобилизирани околу 200 илјади - во српската околу 50 илјади, во бугарската околу 120 илјади и во грчката околу 20 илјади души. Само во Единаесеттата македонска дивизија, која била под бугарска команда, се наоѓале над 30.000 Македонци. Колку од нив загинале точно не се знае зашто во воените евиденции нив ги определувале или како Бугари, или како Срби или како Грци. Се знае само бројот на загинатите ополченци - 3.631.

Ај да погодуваме...

Јас мислам дека по ознаките ова се Бугари од составот на кфор...

Без дозвола злоупотребувајки го договорт со нато скршнале од договорените рути на транзит ПРЕКРШУВАЈКИ ГИ МАКЕДОНСКИТЕ ЗАКОНИ, МЕГУНАРОДНИТЕ И НАТО ДОГОВОРИТЕ... :vozbud::vozbud::vozbud:

за неписмените источно од тука.....

гробиштата во ново село се надвор од секаков договор или транзитна рута на нато....е сега и за ова ако не наебат ке наебат за недозволено носење оружје

А можно ли е сценариото на Македоноцки ,дека ете имале дозвола за транзит ко контингент на НАТО? А они тоа да го искористиле (што е повеќе од сигурно ,инаку како би бил замешан бКЦ во целиов случај)за уште еднаш да покажат ете како Македонија ја бранеле бугари ? Што правиме тогаш?

Ама ти треба да приметиш дека војници на туѓа држава шеткаат тешко наоружани во туѓа држава тоа е забрането секаде во свет
Ако един автомат е тежко......не знам како му викаш на гранатомет тогаш.
Па заповедаj во БГ да видиш американски(со боjни авиони),грчки(со оружие),полски военни(со оружие),за НАТО ова е дозволено според договорите при определени услови.

Ако един автомат е тежко......не знам како му викаш на гранатомет тогаш.
Па заповедаj во БГ да видиш американски(со боjни авиони),грчки(со оружие),полски военни(со оружие),за НАТО ова е дозволено според договорите при определени услови.

на туѓа територија со нож не смееш да шеташ а тек со пушка а за коменатрот дека и во 2007 сте биле пак ќе ве чекаме во 2009-та пша ќе видиме како ќе поминете пошто нашите во Сандански не смеат да се организираат во група а замисли што би направила полицијата ако шетале со пушки не се прави нешто посебно ви ја знаеме татарската раса ние ви дадовме се и на крај со камења по глава ни враќате, пардон со пушки си шетате во Македонија

на туѓа територија со нож не смееш да шеташ а тек со пушка а за коменатрот дека и во 2007 сте биле пак ќе ве чекаме во 2009-та пша ќе видиме како ќе поминете пошто нашите во Сандански не смеат да се организираат во група а замисли што би направила полицијата ако шетале со пушки не се прави нешто посебно ви ја знаеме татарската раса ние ви дадовме се и на крај со камења по глава ни враќате, пардон со пушки си шетате во Македонија

Има модератори и администратори?

За манипулирането на бројките - погледни линка :helou:
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=69EEF90339455543A1762D21313461EE
не знаех, че Утрински весник прави бугарска пропаганда, ама штом казваш, ште ти повјарвам

Утрински весник
“Колку од нив загинале точно не се знае зашто во воените евиденции нив ги определувале или како Бугари, или како Срби или како Грци.“

Значи ги определувале. Тие бројки што ти ги споменуваш само како бројки немале можност да кажат што се и какви биле нивните убедувања за влез во Првата Светска војна. Сигурно не оделе од мерак дека ќе се борат за бугаски или српски интереси, туку биле лажани, манипулирани и сосила регрутирани. А лесно е сега од оваа дистанца кога нема живи сведоци да потврдат, дека тие бројки што ги кажуваш се бугари кои едвај чекале да одат на фронт. Бев на фронт и знам каква е еуфоријата пред тоа. А можам да ги замислам Македонците во тој период како им било и зошто оделе да се борат. “Пријателе“ можеш да манипулираш со бројќи како сакаш во тоа е проблемот на сите вас и бугари и срби и грци. Можеби математиката не ви оди најдобро но некако манипулирате. Кога еднаш ќе дозволите да проговори вистината и ќе почнете да ја зборувате вистината. А таа сувопарните бројки ги заменува со факти. Сети се на тие далечни времиња каков бил Балканот и зошто толку Македонци се бореле за вашите и србските и грчките мо.ани интереси, не оти многу ве сакале, туку оти сте лажеле како што лажете и денес.:toe:

Site grobišta na okupatorski vojski vo Makedonija (bugarski, grčki i srpski) treba da se uništat, a koskite na okupatorski vojnici da se ispratat vo domicilnite državi.
A ne tuka nekoi iskompleksirani ganjovci so puški da oddavaat nekakva si počit na nivnite opinčari vojnci.

O siroti vie bugarite, nemate nikakva kultura i istorija, pa mora da se poistovetuvate so Makedoncite i da kradete se što e makedonsko.
A čisti bugari vo Bugarija ima samo 2 miliona, toa se Gagauzite i Turcite, a vie iskompleksiranite amorfni ganjovci ušte ne ste odredile što ste po narodnost.

Има модератори и администратори?

шо цвициш бе татар :pos2::pos2::pos2:

Има модератори и администратори на форума и дали се почитуват правилата?

FMI,moe mislenje e deka so vakov pristap Makedoncite sekogash ke projavuvaat odbivnost i nevezhestvo kon vas-Bugarite.

So vakov pristap od vasa strana prijatelstvo ne se gradi.

Утрински весник
“Колку од нив загинале точно не се знае зашто во воените евиденции нив ги определувале или како Бугари, или како Срби или како Грци.“

Значи ги определувале. Тие бројки што ти ги споменуваш само како бројки немале можност да кажат што се и какви биле нивните убедувања за влез во Првата Светска војна. Сигурно не оделе од мерак дека ќе се борат за бугаски или српски интереси, туку биле лажани, манипулирани и сосила регрутирани. А лесно е сега од оваа дистанца кога нема живи сведоци да потврдат, дека тие бројки што ги кажуваш се бугари кои едвај чекале да одат на фронт. Бев на фронт и знам каква е еуфоријата пред тоа. А можам да ги замислам Македонците во тој период како им било и зошто оделе да се борат. “Пријателе“ можеш да манипулираш со бројќи како сакаш во тоа е проблемот на сите вас и бугари и срби и грци. Можеби математиката не ви оди најдобро но некако манипулирате. Кога еднаш ќе дозволите да проговори вистината и ќе почнете да ја зборувате вистината. А таа сувопарните бројки ги заменува со факти. Сети се на тие далечни времиња каков бил Балканот и зошто толку Македонци се бореле за вашите и србските и грчките мо.ани интереси, не оти многу ве сакале, туку оти сте лажеле како што лажете и денес.:toe:

Ама много лесно се лажете бре... ех...
А за офтопика... прашането ми беше за информација за тези които са били в србската или грцката армии. Просто за линк за статии, книги, такива работи. Ништо повече не сакам. Предполагам за 70 години все ште има нјакакви спомени, мемоари от ветерани и такива нешта. Не сакам за тези, които са били в бугарската армиjа. За тех информација може да се намери. Трудно, но се намира.
Например дали нешто нема останало в србските военни архиви? За грцките... сигурно и при вас нема...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom