Бугарија продолжува да го дискриминира македонското малцинство

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Калорифера е типичен продукт на новото време егоист става и си заминава при првите проблеми човек без корен.Такви има и при вас и при нас. Поентата во дискусиата е зошто Бугариа е била и е денеска енаи - прифатлива земиа за емиграциа на Македонците.Толку ли сме блиски Жолтата раса и богуподобните Македонци.А и зошто немо во историата обратен пример на избегал татар во библеиската земиа Македониа.

:oftopic:

Eве еден пример за тоа колку ние Македонците сме со испрани мозоци од страна на србите:

66C0E3E5915DC749BD974B242C6B5585.jpg

Прост пример од секојдневие - Европско првенство во ракомет во Македонија - натпревар Србија - Хрватска. Македонецот со „испран“ мозок навива за......

Хрватска!!!!

Така да за ваша несреќа ќе мора да си останете потомци на жолтиот Аспарух.

Шо бре, Аспарух е бил жолт? Со опнати очи?:pos2:

Се гледа колко сте зомбирани от титокомунистическата пропаганда. :pos2:

Калорифера е типичен продукт на новото време егоист става и си заминава при првите проблеми човек без корен.Такви има и при вас и при нас.

Не при првите, но при сериозни проблеми - да, заминавам си. Не мога да бида лојален к'м д'ржава која от мајка ми е станала маштеха. Не мога да толерирам политичари-тарикати да ме лажат и ограбват и после да ми замиват очите со 12342-и епизод на латино сериалот "односите мегу БГ и ТР во патриотична светлина". Както во МК правјат - всеки ден нов епизод на сапунката "The name dispute".

Бугарија успја да изгони за 20 години близо 2 милиона души, такива като мен "без корен". Сега по-добре ли е? По-патриотично ли е? Не. Може би ако бјах квази-патриот тип атакист или фен на Слави Трифонов сигурно штјах да се чувствам по-добре, те затова ги има толкова много такива. Чудно как по цјал ден се занимават с глупости - турската напаст, ислјамското нашествие в Европа, фалшивата држава Косово и горките им братја срби, војните во началото на 20-ти век и тем подобни нешта. Вместо да излезнат да си почистјат градинките, улиците, да спрат да си паркират автомобилите во градинките, да си пребојадисат фасадите на жилиштата, еј такива прости нешта. јавно са под достојнството на един пишман-патриотар.

Поентата во дискусиата е зошто Бугариа е била и е денеска енаи - прифатлива земиа за емиграциа на Македонците.Толку ли сме блиски Жолтата раса и богуподобните Македонци.А и зошто немо во историата обратен пример на избегал татар во библеиската земиа Македониа.

Знаеш зашто, и те знајат зашто, какво ново очакваш да разбереш? Кефјат ме вашите националистически спорове бе, сите сте склонни да викате на черното бјало - б'лгари, македонци, с'рби, без значение.

Шо бре, Аспарух е бил жолт? Со опнати очи?:pos2:

Се гледа колко сте зомбирани от титокомунистическата пропаганда. :pos2:
Еве да видиш како правел тито Македонци во егејска Македонија, и да видиш ти одроде македонски која ти е вистинската националност. А да, може и ќе сакаш да ми кажеш како успеала пропагандата на тито да го убеди Мисирков дека е Македонец.
На првиот клип особено внимавај на 4:01 што кажува човекот, а мислам дека и Мисирков истото го зборувал... ама кој да слуша.

Waprosi do foruma?
Ako Makedonija se obedini koi ke kara treno?
Deka ke e stolicata na Obedinena Makedonija?
Koja azbuka ke se polzuva? (Karadjicata li?)
Koj dialekt ke se polzuva?
Koja istorija?(makedonskite bugari gi boli kuro za Aleksandar Gejski)

Abre nekoi ot Wardarska Makedonija so onaja rabota si sboruvat samo za da ne zaspat

Waprosi do foruma?
Ako Makedonija se obedini koi ke kara treno?
Deka ke e stolicata na Obedinena Makedonija?
Koja azbuka ke se polzuva? (Karadjicata li?)
Koj dialekt ke se polzuva?
Koja istorija?(makedonskite bugari gi boli kuro za Aleksandar Gejski)

Abre nekoi ot Wardarska Makedonija so onaja rabota si sboruvat samo za da ne zaspat
Не сакам обединуване оти:
Сум потрошол куп пара да се изучам, сега и за моите деца. Никој не знае да сбори литературемн македонски. Даже децата веке не знаат петричкиот диалект. И шо саа. Ако не се избере за официален език, езикот дека се говори во пиринско шо ке работиме? Ке метеме улици. Па ке учим език? Ке ме команде некој србоман или албанец од скопие? Ааааа, мерси, мерси вакво обединуване.:nenene:

Татари, ајде еден по еден, пали од форумот. Тука се дискутира за македонското малцинство во Бугарија, не за вас турко-монголските изроди.

Татари, ајде еден по еден, пали од форумот. Тука се дискутира за македонското малцинство во Бугарија, не за вас турко-монголските изроди.

немој така за словените

bukvar_Page_06.jpg

bukvar_Page_24.jpg

bukvar_Page_25.jpg

bukvar_Page_57.jpg

:vozbud::vozbud::vozbud:

Гледам добре ви перат мозоците на вас в МК. Даже по-добре отколкото в БГ. Волен требва да оди на лекции при вашите, ште са много полезни.

Шо бе прав е - жолти сме отвсекаде. Еве фото докази :)

zx500_520595.jpg

zx500_584846.jpg

Черно на бело! :)

Калорифера е типичен продукт на новото време егоист става и си заминава при првите проблеми човек без корен.Такви има и при вас и при нас. Поентата во дискусиата е зошто Бугариа е била и е денеска енаи - прифатлива земиа за емиграциа на Македонците.Толку ли сме блиски Жолтата раса и богуподобните Македонци.А и зошто немо во историата обратен пример на избегал татар во библеиската земиа Македониа.

Ако реално правиме муабет,Бугарија отсекогаш нудела привилегии и тем подобни удобствија за емигрантите од МК.

А,колку и да се опитвам да го разберам зошто го прави тоа,никако не стигам до отговорот,нештата се повеке и повеќе ми се заплеткуваат.

А,што се однесува до блискоста,па нормално дека ќе сме блиски кога 40-50% од бугарската нација сте потомци на Македонци.

Многу ми е смешно кога Бугарин со гордост ќе рече:,,имам македонска крв,,

А,тогаш што е зле на бугарската крв?!:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom