Шо е iGENEA? Може да им се верува? Ако да, дека са татарите?Как шо са? Ја шо са (iGENEA):
Bulgaria:
49%Thraker
11%macedonian
15%slavs
15%hellenen
5% pheonician
Крвта вода не бива.
Ај, зголемувај го процентот таму не туку лафи без врска.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо е iGENEA? Може да им се верува? Ако да, дека са татарите?Как шо са? Ја шо са (iGENEA):
Bulgaria:
49%Thraker
11%macedonian
15%slavs
15%hellenen
5% pheonician
Крвта вода не бива.
Ај, зголемувај го процентот таму не туку лафи без врска.
Шо е iGENEA? Може да им се верува? Ако да, дека са татарите?![]()
Ајде сега АBC. Б'лгарите знајат кои са и шо са. Знајат историјата си. В европа исто ја знаат. И на никој во светот не требува да докажуват ништо. Докато при вас знаете шо сте, ама другите во европа и светот не знае. Некои и не признават ова. Там е разликата.Ништо бе,само малку е срамно да си се кажиш Б`лгарин,оти така всушност ни самиот не знаеш што си,а ни другите не знаат.![]()
Нишо карен. Дали са на дедо ми земја кога дошол, изучили са татко ми, мен и децата ми. Мога да ида на центарот на Горна Джумаја и да се провикнам "Еееее, народе сите тука во Пиринско сме македонци". Никој ништо нема да ми напрај. Може да се проба.http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=25155
А, за татарите....Виц е тоа, бе, Бисерчо.
Их, шо са ти направили тие Бугарето!![]()
Ами читај го внимателно Кр'сте Мисирков. За малцинствата де...
"В с'седната на С'рбија Б'лгарија македонците и македонската интелигенција
не само се ползват с п'лна лична свобода, с'с свобода на словото, на с'бранијата, на самоопределение,
но и с уважение за тјахното легендарно себеотрицание в полза на поробената си разк'сана родина.
Заплели се в различни л'жи, в опитите си да смажат душите на македонското население,
с'рбите извраштават цјалата историја.
В тази ср'бска логика, в тија ср'бски чувства има нешто ненормално,
което свидетелствува за неблагополучието на ср'бскија д'ржавен и народен организ'м.
Те се страхуват и от македонците в Македонија, и от тези, които живејат в'н от страната...
Има прокудена македонска интелигенција: свештеници, учители, адвокати,
журналисти, професори, хора на всички професии,
които милејат за својата поробена родина и нјама да позволјат на С'рбија
да фалшифицира близката и далечна историја и етнографија на Македонија."
Докато при вас знаете шо сте, ама другите во европа и светот не знае.
Demek Bugarija i Grcija se Evropa i svetot
Признавам ви такива за каквито се мислете. Само не давам да ми кажувате каков сум. Сметам дека е фер.
Ne e fer oti tie, od nas Makedoncite, so ziveat po Pirino nesto ne ti se priznavat.![]()
Нишо карен. Дали са на дедо ми земја кога дошол, изучили са татко ми, мен и децата ми. Мога да ида на центарот на Горна Джумаја и да се провикнам "Еееее, народе сите тука во Пиринско сме македонци". Никој ништо нема да ми напрај. Може да се проба.Научили са ме да си тачам комшиите.
Имам бугарка дома. Оше не ме е изјала.Вакви работи. И са ме научили да обичам лугето от вардарска и егејска Македонија
Ubavo toa, samo ne im preci i ne gi navreduvaj Makedoncite sto imat izgradena makedonska nacionalna svest od Pirinska Makedonija. I od niv nekoi sa imali leb i obrazovanie na bugarski jazik(nekoi ne), ama oni sa posakali osven toa da si otstojavat makedonskoto ime i posebnost. Tova se respektira, a ne se omalovazuva.
Кое е провокаторското бре Ра? Дека човекот кажува ствари, кои официално не се студираат во Македониjа за да не се налутат србските ви газди ли бре? Ма до 1941 г. какво ви беше официалното име? Вардарска бановина. За омилените ви срби сите бехте jужни србиjанци. Коj ке рече дека не е србин, боj и во затвор па и полошо. Така ли е било, а? Па омилените ви срби виде ли вакви джубришта сотвориа од 1991 на вака. Во СФРJ имаше 3 признаени jазика - словеначки, србохрватски и македонски. Бугарите и до ден денешен не го признават македонскиот после 1944 г., ама тоа е друга реченица. Имаше официално срби, хрвати и словенци (не сборувам за мадари, албанци и др. несловеначки народи). Да видим сега колко вештачки jазици направиаа србите (и народи). Бошнаци муслимани (бошначки jезик), веке нема србохрватски, туку српски и хрватски, па и сега црногорците кои винаги са били срби су нов посебен народ со jазик. Аjде да видиме во воjните (предизвикани од србите) колко луге изгуби живот. Светот ке помни Вуковар и Сребреница. И ти ми штитиш еден народ, коj перманентно од 1833 г. има агресивна асимилаторска политика со сите свои соседи. Ама видиш ли как дискот на историjата се врака. Пред пол година изгубиа и Косово, ако продолжуват во исти правац, ке изгубат и друго. Аj со здраве!:smir:
Па ти не е лошо да се образоваш малко преди да дискутираш.Лудак умор нема!
Аман од разни провокатори
Има ли овде администратори?