Бугарија продолжува да го дискриминира македонското малцинство

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Kje ima tepani Bugari,kako vo istorijata taka i vo segashnosta,tradicionalno vi e jadenjeto kjotek i od site strani chvrgi.

Kje ima tepani Bugari,kako vo istorijata taka i vo segashnosta,tradicionalno vi e jadenjeto kjotek i od site strani chvrgi.
Еееее, се тепачи, се спортсмени. Вие имаате ли поне един олимпијски првак? На боксинг, борба, джудо като сте толко јаки?:baeh:

Еееее, се тепачи, се спортсмени. Вие имаате ли поне един олимпијски првак? На боксинг, борба, джудо като сте толко јаки?:baeh:

не сме ние сите по 105 кила боксери...кажи им Илија

не сме ние сите по 105 кила боксери...кажи им Илија
Koј е Илија?
Шом ке има тепане, ајде прво да се тепаме на маса. Со ваше жолто оружие од Тиквеш или со наше црвено од Мелник? Ке има ли мераклија да се престраши на дуел со чичо Бисер?:)

Еј така требува да се тепаме :)

Koј е Илија?
Шом ке има тепане, ајде прво да се тепаме на маса. Со ваше жолто оружие од Тиквеш или со наше црвено од Мелник? Ке има ли мераклија да се престраши на дуел со чичо Бисер?:)

Еј така требува да се тепаме :)

кажи илија...пардон чичо бисер...

на фиксна плата сте, на процент, на дневница??? ве ротираат на месец два??? координативни состаноци прајте?

Ништо ново поврзано со оваа тема. Македонија плаќа за грешките од минатото, кога Македонците водени од тоа да го изберат најмалото од сите злата ја прифатиле бугарската пропаганда, со цел да го спасат голиот живот. Бугарија секогаш затскриено работела на тоа да го омаловажи Македонскиот народ и се што е Македонско, а кога во XX век преку теоријата дека ни се пријатели Македонските интелектуалци дозволија да бидат завземени веќе се било ставено пред свршен чин, но сепак се граничи со разумот да го негираат целото постоење на Македонскиот народ, како што прават и до ден денес, притоа немајќи црвста основа и показател за тоа. Ама Господ гледа и има да им наплати десеткратно, да се надеваме.

кажи илија...пардон чичо бисер...

на фиксна плата сте, на процент, на дневница??? ве ротираат на месец два??? координативни состаноци прајте?
Маке, работата по цел ден ми е пред компутер. Од време на време читам форуми кога одмарам. Кајгана е убав форум, а вака учам и литературан македонски, бидејки говорам пирински. Плата аз и ортак даваме на 10 човека. На мен никој не дава. Само терат.
Ајде доста оти одим оф топик.
И не разбрах, согласуваш ли се да се тепаш со чичо Бисер на маса како во песната?:)

И не разбрах, согласуваш ли се да се тепаш со чичо Бисер на маса како во песната?:)

Таратор, како да седнам на маса со племе кое ми ја запоседнало земјата Пиринска, ми парадира и по ова малку што ми остана и во лице ме плука за тоа кој сум и што сум....:bip:

не ја врти темата, во Пирин по станици ги влечкаат и дома им идат..не ми сери за соживот

От сојуз и соработка вие имате повеке потреба во моментов. Оти сметате дека БГ требува да ви се моли за сојуз? Шо зависи БГ од МК? Реалноста е деа МК може да зависи од БГ. И додека од исток ви подават рака за соработка( се оште) вие плукате и се смеете. Секо нешто има почеток и крај, нели?:)

Кој си па ти да кажеш со кого ние требе да правиме сојуз.Од кај доби мислење дека ние треба да ве молиме па уште и да зависиме од БГ. Од шо па зависи МК од БГ.Тој филм нема да го гледаш.
И викаш истокот подава рака?Како што на глава ни се качивте со тоа дека први не признавте , а кога ќе ве праша човек што признавте , незнаете.
Се додека ги дискриминирате македонците во БГ таквите понуди за соработка се неискрени, со скриени намери и во најмала рака се данајски.

Таратор, како да седнам на маса со племе кое ми ја запоседнало земјата Пиринска, ми парадира и по ова малку што ми остана и во лице ме плука за тоа кој сум и што сум....:bip:

не ја врти темата, во Пирин по станици ги влечкаат и дома им идат..не ми сери за соживот

јаз сум си на мојата земја. Тук са живели дедо, прадедо ми. На никој ништо не сам му зел за да враштам. Не ти плукам во лице. Викаш дека си македонец, за мен таков си. Не ти кажувам каков да си. И аз не дозволувам да ми кажуват. Вака са 99 % во пиринско

Кој си па ти да кажеш со кого ние требе да правиме сојуз.Од кај доби мислење дека ние треба да ве молиме па уште и да зависиме од БГ. Од шо па зависи МК од БГ.Тој филм нема да го гледаш.
И викаш истокот подава рака?Како што на глава ни се качивте со тоа дека први не признавте , а кога ќе ве праша човек што признавте , незнаете.
Се додека ги дискриминирате македонците во БГ таквите понуди за соработка се неискрени, со скриени намери и во најмала рака се данајски.
Еми МК зависи од струјата и бензинот дека ги зима от БГ. От зеленчукот дека го извозувате во БГ, од положбата на БГ. Стои на патот ви на исток, од членството на БГ во НАТО и ЕУ, дека може да помогне, и да стави вето.
Правете сојуз со кој си сакате. Еве ви мајка Србија, Албанија, Косово, па и Г'рција.
А аз не сметам дека некој во БГ ме дискрименира.:nenene: И оште 350 илјади овде.

јаз сум си на мојата земја. Тук са живели дедо, прадедо ми. На никој ништо не сам му зел за да враштам.

ХА! ХА! на негова земја бил...си земал и во крв си потопил...

Вака са 99 % во пиринско..

сигурен си??? јас тие што ги знам викаат дека се Македонци, и само поради тоа ги тепаат во станица и им се закануваат со ликвидација...од прва рака инфо...

Еми МК зависи од струјата и бензинот дека ги зима от БГ. От зеленчукот дека го извозувате во БГ, од положбата на БГ. Стои на патот ви на исток, од членството на БГ во НАТО и ЕУ, дека може да помогне, и да стави вето.
Пораснете..како деца..забавачиња...еден ден ке сватиш како може да си прв економски партнер со грција, како бугарија е обврзана да продава струја и да ги држи отворени границите, како некој има а друг нема сила и луксуз за вето и мето...пораснете и дајте малце достоинство..циганааана на балканот..не ви помодреа градите од толку лупање???
Правете сојуз со кој си сакате. Еве ви мајка Србија, Албанија, Косово, па и Г'рција
.нека ти влезе од која страна сака..дека ниту бараме ниту сакаме сојуз со гниди од било која страна..а за вашите перверзни психолошки филмчиња и проблеми...

Психијатар online

Gallery · Прашања/Одговори Прашања/Одговори · Барај Барај · Регистрирајте се Регистрирајте се · Психијатар online Психијатар online · Влез Влез ...

Атињаните и Болгарчетава никогаш нема да признаат постоење на посебен македонски народ,јазик и писмо затоа што ако го сторат тоа ќе си удрат во темелите на нивните нации кои се градени на анти-македонизам.

ХА! ХА! на негова земја бил...си земал и во крв си потопил...
Шо, Пиринско припага на Вардарско? Земјата дека со векове живееме? Дај да видим дали имате патент? Егејскиот деле нај голем. И он е во право да има претензии.
А шо да не е спротивно?

сигурен си??? јас тие што ги знам викаат дека се Македонци, и само поради тоа ги тепаат во станица и им се закануваат со ликвидација...од прва рака инфо...

Ај да пробаме. Ела, и аз пред полиција ке викна дека сум македонец. Ке видим шо ке стане. Лажеш МАКЕ. Гледате само српска ТВ, затова ви е простено

..циганааана на балканот..не ви помодреа градите од толку лупање???

Сега ке се навредуваме? :nenene:Ке видим по 15-20 години шо ке сборете кога албанците станат 50%.

.нека ти влезе од која страна сака.....

Па и на тебе дваж повеке:baeh:

.
Шо, Пиринско припага на Вардарско? Земјата дека со векове живееме? Дај да видим дали имате патент? Егејскиот деле нај голем.
НЕ!!! ПИРИНСКО ВАРДАРСКО И ЕГЕЈСКО ПРИПАГА НА МАКЕДОНСКО...ти влезе во тиквата??? земјата во која живееме е украдена, земена...не е ваша...дури и патриотичниот буквр така ви пише...дојдовме од монголија...

Ај да пробаме. Ела, и аз пред полиција ке викна дека сум македонец. Ке видим шо ке стане. Лажеш МАКЕ.
ја сум пробал..пробај и ти...сум бил и разговарал...ВО СТАНИЦА..закани не со затвор..со ликвидации..

Сега ке се навредуваме? :nenene:Ке видим по 15-20 години шо ке сборете кога албанците станат 50%.
за разлика од вас ние имаме срце..ако вас со албанцитѕе ко баба рога ве плашат...ние тука и живееме и се тепаме со нив..кога како..но ни едните ни другите немаат страв..од никого...

Гледате само српска ТВ, затова ви е простено
браво..многу интелегентно...

Ајде гитла лопови едни татарски, одсекогаш сте ни краделе култура и историја.... а што можеш и да очекуваш од фалц азиз држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom