Бугарија ја чека нова казна од ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Polaris
  • Време на започнување Време на започнување
Polaris, vo EU kaznenite proceduri s budjetniot deficit e normalna procedura. Samo tri sa sa chlenkite vo EU sreshtu koi nema kaznena procedura - Estonia, Luxemburg i Shvedska. Uvavo chetesh bugarski saitove, ama gi citirai korektno.
http://society.actualno.com/news_302557.html
Bujetnio deficit vo Bugarija, pri norma na EU 3% e 3.8% na nominalna osnova. Kaznenite proceduri ne znachat deka Bugarija ke bide kaznena. Procedurata e za budjetot prez 2009 godina, koga deficitot beshe sgolemen ot 1.8% na 4.8% na kasova osnova. Nikoj ne veruva deka i vo EU deka Bugarija ke bide kazneta, poshto ona e vo 5-te drjavi vo EU so naj-nisok budjeten deficit.

Гледам желба каj турчинот Polaris да отвара теми за блокирани еврофондови, но никако подоцна да ги коментира вестите за нивното одмрзнување. Чудно ми испаѓа тоа бидеjќи се работи за огромна пара наменета за Бугариjа. Што е работата?

Леко да ви коригирам - Бугариjа веке не е наjбедната во ЕУ: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4815&sectionid=16&id=0000102

След като махнахме комунистите+турската партиjа и нивните подлоги, ке бидеме все подобре. И со всеки ке е така :icon_cool

А за случаjа - некоj од вас беше нарекол Оли Рен "идиот". Е това е и сега.

Парите за спасување на едни членки мора да доаѓат од други членки. Бугарија е лесен плен, па сега од неа ќе земат. ЕУ политика, зарем треба да дискутираме повеќе.
БГ не може и нема да даде заем на ГР. Процедурата е заштото минавме дефицита над 3%. за 2010. Во интерес на вистината това е првиот дефицит от 12 години.
Това не ни притеснjaва,заштото во списока на државите со наjнисак дефицит во ЕУ.
До сега успевме да минеме без нито един заем заради кризата,па ке видиме ...
Това е се.

--- надополнето ---

Казнена процедура против Бугарија поради високиот буџетски дефицит

15.06.2010 - 21:25 |

Еврокомесарот за економски и монетарни прашања Оли Рен изјави во Стразбур дека против Бугарија веројатно ќе почне казнена процедура поради високиот буџетски дефицит на земјата.

bugarijasobraniezgrada_19244.jpg
Рен на прес-конференција во рамки на редовната јунска сесија на Европскиот парламент изнесе детали за мерките кои се преземени за намалување на буџетскиот дефицит во земјите од еврозоната и во Европската унија.
- Процедурата против Бугарија може да почне веднаш откако ќе биде направена оценката на податоци за државните финансии, додаде Рен, без да изнесе повеќе детали.

http://sitel.com.mk/dnevnik/biznis/...iv-bugarija-poradi-visokiot-budzetski-deficit

Специално за другарчето ми Polaris ке поставам една новина.
Eуропската комисиja времено спира процедурата против Бугариja.
http://society.actualno.com/news_302689.html
Радоста траеше неколко саати само.
:) :) :)

Овој Борисов нека не си игра мајтап со народот, и самиот велеше пред изборите дека ќе направи се што е во негова моќ да ја спречи корупцијата, што значи дека он имал некаква стратегија или пак имал ас во ракавот кој требало да му помогне.Но, по се изгледа неговите планови не се остварија и сега за да избегне одговорност топката ја префрла кај социјалистите на Станишев.Веќе видена тактика, долго време и честопати употребувана во Македонија и од нашите политичари. Жалното е само што има овци во Бугарија, како што има и во Македонија.

Овој Борисов нека не си игра мајтап со народот, и самиот велеше пред изборите дека ќе направи се што е во негова моќ да ја спречи корупцијата, што значи дека он имал некаква стратегија или пак имал ас во ракавот кој требало да му помогне.Но, по се изгледа неговите планови не се остварија и сега за да избегне одговорност топката ја префрла кај социјалистите на Станишев.Веќе видена тактика, долго време и честопати употребувана во Македонија и од нашите политичари. Жалното е само што има овци во Бугарија, како што има и во Македонија.
Определено корупциjaта не се премахва за една нок.
А и се уште владата нема 1 година. Уште повеке за прв пат има решителност против криминала.

--- надополнето ---

НЕ знак еднаквост-исти се!!!!!!

Бугарија е само маската за онаа...вистинската корупција во Брисел....
Корупциjaта е насекаде,но тук на балканите и битова и во "елитите", а на Запад е само во елитите.

Европската комисија планира до 2013 година да блокира околу 106 милиони евра наменети за Бугарија во рамките на програмата „Рибарство“, објави бугарскиот дневен весник „Сега“. Причината за новата блокада е неажурноста на администрацијата во Софија, тврди весникот.

Според „Сега“, главна причина за ваквата одлука е фактот што бугарското Министерство за земјоделство се' уште не го доставило до Европската комисија планот за реализација за средствата од оваа програма.

- Парадоксално е тоа што администрацијата од 2007 година, па досега не успеала да подготви ниту една оценка за адекватноста на оваа програма - наведува весникот.

Европската Унија и претходно блокира средства наменети за бугарското земјоделство, но тогаш причина за таквата мерка беше злоупотребата на средствата од европските фондови.

Извор

ММФ: Бугарија подобро се справува со корупцијата и кризата од соседните земји
http://www.kirilica.com.mk/antik.asp?id=50894

Со која корупција се справувате кога вашите полицајци и царинарници како Ѓупци просат пари од патниците, така ли во Европа бе торковци :)

Со која корупција се справувате кога вашите полицајци и царинарници како Ѓупци просат пари од патниците, така ли во Европа бе торковци :)
Е,ако другите просат повеке,тогава ние се справуваме подобро :) Се завиди и от состоjбата со соседите. Както видиме-подобро се справуваме от соседите. Ти сам избери дали соседите са позле и просат повеке како Гупци или ние одиме напред и имаме напредок против корупциjaта :)

Е,ако другите просат повеке,тогава ние се справуваме подобро :) Се завиди и от состоjбата со соседите.

Кои соседи, Турција ли?
Па во Турција на КапиКуле повеќе не земаат пари а вашите полицајци и царинарници не те пуштаат без 5€, пониско паднавте и од Турција :pos::pos::pos::pos:

Кои соседи, Турција ли?
Па во Турција на КапиКуле повеќе не земаат пари а вашите полицајци и царинарници не те пуштаат без 5€, пониско паднавте и од Турција :pos::pos::pos::pos:
Прашаj ММФ... кои соседи. Може да имат во предвид вас,Романиja и Србиja... не знам.Пишуват за соседи.:pos: Според ММФ сме подобри от соседите-факт.
Па доста пати сум поминал през Капакуле и не са ми сакали пари ни еднаж....
Ако не шверцуваш нема и шанса да ти посакат пари...
Види ако шверцуваш може и некоj да ти посака пари да те пушти или да ти конфискува производите...
На обични грагани на които се им е во ред нема как да сакат пари... :)
Уште повеке Капитан Андреево-Кпакуле е вториот во светот по натовареност граничен премин и прв во Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom