Бугарија ја чека нова казна од ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Polaris
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2::pos2:
НЕ СЕ РАСПРАВАЈТЕ ЗА ЏАБЕ, ШО НИ Е ГАЈЛЕ ДЕКА ОНИ КЕ АРЏАТ ЧУЖДИ ПАРИ.
КАКО ШО НЕ ДАЛ ГОСОД НА БАЛКАНО, ОШТЕ И ЌЕ МУ ЈА МИСЛИМЕ ЗА НИХ. ПОЛОВИНА ОД ПЕРИЧ И САНДАНСКИ НА ПАЗАР У СТРУМИЦА ИДАТ, И НИЕ ЌЕ ВИДИМЕ НЕКОЈ АИР ОД ТИЕ ПАРИ:pos2::pos2::pos2:

Abe ako vie ste tolku po reformirani i vo Bugarija e tolko loso zasto tolko mnogo makedonci si barat srekjata u nas.Zamisli se so 2 g mozok deto gi imas v praznat glava.Kakov e logicniot odgovor.Maj moze bi vo Bugarija ne e cak tolkova loso kolko vasite mediumi sakat da prikazat.I ako sekoj den po 4 ,5 vakvi novini se plasirat u vas.Redko ke se procita kriticna novina za Albanija.Znaci li ce tam e naj dobre.Ama trebe da se misli.Nesto netipicno za makedonskite geografski sirini

A ako e tolku arna i bogata Bulgarija zaso bugarite si baraat srekjata vo porazvienite EU zemji kako Francija i Germanija so ne si sedat vo vasata vi majka Bulgarija ? Abe sum kazal i predhodno kje vi kazam i sega da ne vi bese toa vaseto Cerno More nemase ni E od Evropa da vidite. Ali Evropa si e sama kriva sakase kontrola na morijnata si a dobi e sega mora da plati nekoja cena.

A ako e tolku arna i bogata Bulgarija zaso bugarite si baraat srekjata vo porazvienite EU zemji kako Francija i Germanija so ne si sedat vo vasata vi majka Bulgarija ? Abe sum kazal i predhodno kje vi kazam i sega da ne vi bese toa vaseto Cerno More nemase ni E od Evropa da vidite. Ali Evropa si e sama kriva sakase kontrola na morijnata si a dobi e sega mora da plati nekoja cena.

Turceto otvori temata srbceto ja podrza ziva.Kolonizatori mrsni:)

КАКО ШО НЕ ДАЛ ГОСОД НА БАЛКАНО, ОШТЕ И ЌЕ МУ ЈА МИСЛИМЕ ЗА НИХ. ПОЛОВИНА ОД ПЕРИЧ И САНДАНСКИ НА ПАЗАР У СТРУМИЦА ИДАТ, И НИЕ ЌЕ ВИДИМЕ НЕКОЈ АИР ОД ТИЕ ПАРИ:pos2::pos2::pos2:
Aбе ного убави кафани имате. Редовно ручах во "Лебед" во Ново село, ама оти не се пуши каи вас бре. Седам на ракиа и по 15 мин аиде вонка на по цигара. Мака. Каи нас половината маси за пушачи, половината за непушачи

Абре тоа се едно да те прашам - като толкова беше велика Jугославиjа /нели така все казвате, била е Америка за Бугариjа/, зошто одехте по цела Европа - от Шведска до Франциjа, па ви стана тесно та и во Канада и Австралиjа накраj отидохте?
Секоj има право да бара подобар живот за себе си /веднаж се живее/. А во европските земjи се живее подобро отколкото на Балканите. Да не мислиш кога Западните Балкани влезнат во ЕУ новите генерации во тези земjи нема да хукнат да работат надвор? Та и сега много македонци живеат и работат во Бугариjа.

Aбе ного убави кафани имате. Редовно ручах во "Лебед" во Ново село, ама оти не се пуши каи вас бре. Седам на ракиа и по 15 мин аиде вонка на по цигара. Мака. Каи нас половината маси за пушачи, половината за непушачи
Тај закон нема уше много да траа,мора да се смени нешто.По темата,МК и БГ имаат проблем со корумпирани политичари па како резултат на тава ни пристигат казни од Европа,не оти Грујо и Бојко него ке ги заболе ама тешко на нас обичните.....

Ја паметен човек:smir:

Не е редовно да седне неколку пати во некоја кафана во рок од 1 месец туку редовно стана да ви сопираат фондови од ЕУ бидејќи гледаат што сорта сте. Белки ќе се опаметите па освен пари ќе почнете и историја да не крадете. :smir:

Jaс не разбрав каква е целата тема... Уште поинтересно е дека автора на темата не е изjaвил собственото си мислене... Само постирал и избегал...Веке запрашах зашто това е отделна тема,а не е во темата как живеjaj бугарите во ЕУ,но.... пак нема отговор.Бугариja не е првата држава,коjaто е получувала казна,нема да е и последната. Еве последно една држава от аплицираштите имаше проблеми по една от програмите....
Ништо ново под слонцето.... :toe:

Jeden bedniak-makedonec kajuva na drug bedniak-bugar kolko e mizeren... A bre luge, vo Evropa orata jiveiat i bogateiat, a nie se karame koi od nas e pomizeren. Ova li e za falba? I makedonci i bugari patime ot alchni i kradlivi politichari. Nie sakame nashiot jivot da e sreken za nas i anshite deca, a ne decata ni sled 20 godini da se mrazat i nishto da se ne promenia u tehniot jivot. Na Bugarija i trebat minimum 10 godini vo EU za de razbere che stava pobogata. Jaz sakam i Makedonija vo EU. Nema kak jas da sum sreken, koga okolo mene lugeto sa nesrekni. A omrazata, omrazata trovi dushtata i ne nosi nishto dobro. Aj so zdrave.

Jeden bedniak-makedonec kajuva na drug bedniak-bugar kolko e mizeren... A bre luge, vo Evropa orata jiveiat i bogateiat, a nie se karame koi od nas e pomizeren. Ova li e za falba? I makedonci i bugari patime ot alchni i kradlivi politichari. Nie sakame nashiot jivot da e sreken za nas i anshite deca, a ne decata ni sled 20 godini da se mrazat i nishto da se ne promenia u tehniot jivot. Na Bugarija i trebat minimum 10 godini vo EU za de razbere che stava pobogata. Jaz sakam i Makedonija vo EU. Nema kak jas da sum sreken, koga okolo mene lugeto sa nesrekni. A omrazata, omrazata trovi dushtata i ne nosi nishto dobro. Aj so zdrave.

Ако не го негирате нашето право за наша историја, ако искрено признаете она што сме, верувај дека може да бидеме најдобри пријатели. На никој не би му било мило да осиромашувате кога би биле фер соседи. Ама кога би биле миленичиња на ЕУ и не би ве казнувале како што беше случај со Грција и гледаме до каде ги доведе тоа да практикуваат фашизам против Македонците на државно ниво, нема да се подобри тој ваш однос на необјективно гледање на минатото и злоупотреба на истото во политички цели.

Бугарија ја чека нова казна од ЕУ

Европската Унија ја предупреди Бугарија, својата најсиромашна членка, дека би можела да загуби една милијарди евра помош, но и да биде дополнително финансиски казнета ако новата влада не ја запре измамата со фондовите на Унијата и корупцијата.

1. Eдно е да кажеш jа чека, друго е предупреди. После 2 месеци можем да сборим отново.

2. Тоа е резултат на преглед на работата на Министерство на земеделието за времето април 2008-jуни 2009, кога министерството бе под управата на т.н "турска" партиjа ДПС, коjа е известна като наjкорумпираниот дел на бугарскиот jавен живот.

Jaс не разбрав каква е целата тема... Уште поинтересно е дека автора на темата не е изjaвил собственото си мислене... Само постирал и избегал...Веке запрашах зашто това е отделна тема,а не е во темата как живеjaj бугарите во ЕУ,но.... пак нема отговор.Бугариja не е првата држава,коjaто е получувала казна,нема да е и последната. Еве последно една држава от аплицираштите имаше проблеми по една от програмите....
Ништо ново под слонцето.... :toe:

Европската Унија ја предупреди Бугарија, својата најсиромашна членка:tapp:, дека би можела да загуби една милијарди евра помош
Од друга страна, и покрај ветувањето на владата дека ќе го забрза пристапот до 13 милијарди евра европска помош предвидена до 2013 година, Бугарија и натаму се наоѓа на последното место во 27-члената Унија по искористување на европските фондови.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=62E5AD72549FBA44A74B1DF74B6AC344:tapp::tapp::tapp::tapp:

Европската Унија ја предупреди Бугарија, својата најсиромашна членка:tapp:, дека би можела да загуби една милијарди евра помош
Од друга страна, и покрај ветувањето на владата дека ќе го забрза пристапот до 13 милијарди евра европска помош предвидена до 2013 година, Бугарија и натаму се наоѓа на последното место во 27-члената Унија по искористување на европските фондови.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=62E5AD72549FBA44A74B1DF74B6AC344:tapp::tapp::tapp::tapp:
Пак прашам,какво налага да отвараш нова тема,когато има веке слична.............. Просто постираj тази новина како ново мнение .... :tapp:
Ако за сека новина за БГ отвараш тема.... то нема да има краj

Пак прашам,какво налага да отвараш нова тема,когато има веке слична.............. Просто постираj тази новина како ново мнение .... :tapp:

Ti ne si moderator,taka da ako bese temaata ako ne cinese ke odese pod kluc, od strana na moderatorite ,a ne ti da solis pamet so smrdenijot mozok:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom