British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
Се базирам на Амерички, ама сум најверојатно мешавина од Британски, Австралиски, Шкотски итн.

Британскиот ми е некако по елегантен. Ама многу тешко ги разбирам коа зборат и мислам дека никогаш нема да научам да зборам со тој акцент. Навикната сум повеќе на Американскиот

Повеќе бритиш инлиш :jaj:

зборам исклучиво со британски акцент, и тоа бас оној коки јазик од лондонскиот крај, оти и таму го научив. тетин ми зборече така па и јас тоа го прифатив и ми се допаѓа повеќе од американскиот

Оу уел, Бритиш!
Бритиш инглиш се збори низ цела Англија, а во Тексас како зборат:tapp:

Yankee rules :)

Многу ми е лигавешки Британскиот, особено некоја жена со пискав глас да ми зборува мислам дека ќе спобудалам.

Yankee rules :)

Многу ми е лигавешки Британскиот, особено некоја жена со пискав глас да ми зборува мислам дека ќе спобудалам.

хаха, i feel u man, Oд некна кај нас на базен слушам едни 3ца зборат зборат и никако да укапирам на кој јазик зборат, погодува там норвешки, полски, фински... коа да заслушам малце.. бритиииш... као цигани на англиски да збореа

British english...многу ми се свиѓа акцентот..али американскиот е полесен ваљда оти повеке го слушаме

Definitivno British, samo steta sto sme poveke naviknati na americkiot zasto poveke go slusame. A i gledame pretezno americki filmovi taka da logicno e americkiot da ni e polesen.

Американскиот е варијанта на англискиот ништо повеќе. Англсики се зборувало многууу поодман апред да биде откриена америка.
Ама морам да истакнам дека кога ќе слушнам некој кај нас (пример ерик фокс(ретард) мс) како зборат на брити инглиш ми се ежи кожа.
Шта пијете кад вам шкоди, ни емате акцент нит го знаете јазикот нит ви личи....фолиранти колку сакаш.:)

Британски, иако некои зборови звучат малку глупаво ( bloody mery ), некако е по елегантен и звучи префинето...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom