Поедноставно ми е да зборвам American-English, полесен е за изговор
А пак British-English душман ми е. Не ги разберам шо велат луѓето ко ќе зборат со таков акцент
Британскиот англиски едноставно не можам да го слушам, Т-то ми мава на Ц и во мал мозак ми удара.
Америчкиот англиски е некако лигав, ама каде каде повеќе ми се бендисува од погоренаведениов, и на курс кога одев, само јас си зборев со Амерички акцент, така да, за Амерички типував.
Одсекад сум имала професорки што зборувале на British English без лигавење и препичавање и го имам прифатено и поубав ми е...
мислам дека и не е толку страшен ако не се глупираш кога зборуваш...
Амерички, амерички, америчкиии:je: Британскиот акцент ми е некако многу одвратен, косава ми се крева кога ке го слушнам А америчкиот го обожавааамммм :helou:
Бритиш,работам на изговор,т.е. имитирање Што да правам секогаш ми била слабост таа култура,тој начин на живот, тее,кукиз...
Не дека Американ ми смета или не го сакам,напротив,највеќе го зборувам како и сите ние,оти да не се знае и Бритиш,јазик повеќе,колку јазици знаеш толку вредиш
А да би сакала и Јоркширскиот да го фанам малку на увце...е тие веќе ништо не се разбираат
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.