British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
Поедноставно ми е да зборвам American-English, полесен е за изговор
А пак British-English душман ми е. Не ги разберам шо велат луѓето ко ќе зборат со таков акцент

American...
Иако го мразам,најлесен е за изразување.
Бтњ,најинтересен е дофинитивно Irish-English,не знам оти не сте го напишале...

Фак јеа,американ...
Британците се премногу здрвени и пребрзо зборат кога се во сленг мод.
А и сленгот им е тапа :)

British English...Тој го учам, и тој е коренот на Јазиков.

Британскиот англиски едноставно не можам да го слушам, Т-то ми мава на Ц и во мал мозак ми удара.
Америчкиот англиски е некако лигав, ама каде каде повеќе ми се бендисува од погоренаведениов, и на курс кога одев, само јас си зборев со Амерички акцент, така да, за Амерички типував.:)

American English дефинитивно... Британскиот има многу неубав акцент.

Одсекад сум имала професорки што зборувале на British English без лигавење и препичавање и го имам прифатено и поубав ми е...
мислам дека и не е толку страшен ако не се глупираш кога зборуваш...

Американско - Англиски !!! Тој Британско - Англискиот е многу неразбирлив!

britanskiot angliski mi e interesen nekoj 10-tina min za slusanje posle mi stanuva epten smesen i glup:) porazbirliv mi e amerikanskiot angliski

Normalno deka americkiot, britancite mi zborat kako nekoi pedercinja.

Амерички, амерички, америчкиии:je: Британскиот акцент ми е некако многу одвратен, косава ми се крева кога ке го слушнам:toe: А америчкиот го обожавааамммм :helou:

Бритиш,работам на изговор,т.е. имитирање:) Што да правам секогаш ми била слабост таа култура,тој начин на живот, тее,кукиз...
Не дека Американ ми смета или не го сакам,напротив,највеќе го зборувам како и сите ние,оти да не се знае и Бритиш,јазик повеќе,колку јазици знаеш толку вредиш :pos:
А да би сакала и Јоркширскиот да го фанам малку на увце...е тие веќе ништо не се разбираат :)

Британски дефинитивно. Звучи толку убаво, елегантно... америчкиот ми е досаден и глуп најискрено:uvo:

American.British ме нервира, ми звучи некако чудно...американскиот е понормален. полесно се разбира, полесно се изговра...

Најчесто Американски зборам , а инаку повеќе го почитувам Британскиот акцент и сега ќе започнам да го користам .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom