British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
Amerikanski definitivno, polesen mi e mene, posebno slengot... Valjda zasto sum naviknat na nego...

Оооо колку Американ Инглиш ми е поубав. На тие Британците не можам да им го смислам говорот. Многу ми е некако... вообразен, дигнат, надмен, важен, пуфлест! Само како за серови, мадами и грофици ми е! Американскиот ми звучи многу понормално. Секако, ми влијаело тоа што многу повеќе имам слушано Американски, ама и да не слушав, мислам дека пак ќе ме иритираше тој Британскиот.

Поедноставен ми е американско-англискиот, и почесто го употребувам. :) Некогаш ме нервира британско-англиски, се лигават многу.
Poubav mi e amerikanski, briancite me nerviraat i ne mozam da slusam takov angliski.

Па, откако се запишав на Англиски јазик и книжевност, почнав да ги практикувам двата...Пред тоа, само американскиот, бидејќи музиката ми налагаше...а и попрекрасен ми беше..Сега можам и двата...За Драма-британски, за се останато, американски:)

Глуп ми е тој british english, ми се чини ко со сила да се вметнува софистицираност во јазик. Го преферирам american english, a ако ве потсеќа на генгста филмови тоа е можеби премногу ги глеате тие филмови.

British English bez somnenie . Posofisticiran , pooriginalen i mnogu pointeresno zvuci . Poddrska za muabetot na Hannibal Ante Portas mentalniot moment pri govorenjeto britanski , definitivno

Naviknati sme na amerikanskiot izgovor, no britanskiot sekako e po shik iako mozebi e malku nadmen. Ako gi mozes dvata, togas e najdobro.

American English ако морам да бирам. Инаку најмногу ми лежи Mumbai English

British English би одбрал. Многу ми е уличарски American English

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom