British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
Ја англискиот англиски јазик не го ни разбирам и ми се сере и повраќа и прди ко ќе го чујам.

незнам за вас ама мене многу повеќе ми се допаѓа британскиот акцент, пософистициран е за разлика од американскиот да не речам уличарски акцент.

Па у право си за американскиот, така и настанал... :)

British english дефинитивно! Префинетост без да кажеш нешто префинето! :)

...odvraten mi e izvorniot od Britanija, epten seljachki e i ligav, e sea i Americhkiot si ima svoi devijacii, ama onoj od New Jersey go obozavam naglasok i New York tuka nekade mi se po slang...

И двата ми се ok, ама Британскиот повеќе ми се допаѓа заради изговорот и како што веќе погоре кажаа тоа што има посебен шмек во него, романтичен е и убав за уво.

Американскиот ме потсеќа на филмовите, на street момците и нивниот начин на живот, секако и тоа си има некоја убавина, но изговорот им е некако груб и непривлечен.
тотално се согласувам со тебе...
иначе гласав за Британскиот!

Обожавам да се лигавам со British English...

British English посебно некој израз во Шекспиров стил.:pipi: Само со речник на синоними у рака.( ваљда е до мене:pos: )

British...без конкуренција...исто ги сакам и Шкотскиот и ирскиот акцент

pvo definirajte gi i dvata jazika... british english e po razvlece.. mozda za nekoj "ligav".. kaj nego se dava akcent na dinamikata vo znorenjeto i intonacijata.. dodeka american english... zboruvam za original american so e sluzben koj go koristat vo javnost.. da receme politicari.. novinari... toj nitu e ulicarski nitu e street getho style... razlikata pomegju brit. i amer. english e sto americkiot e po tvrd,

licno mene najpovekje mi se dopagja avstraliskiot... toa e mix od americki i british!

ne e los ni angliskiot so go zborat vo JAR... kako so makedonija od 2 miliona ziteli ima polno dijalekti
taka i site drzavi niz svetot imaat svoj dijalekti...

Britanskiot e sekako pomizlozvucen (elokventen de), sem vo odnos New England (Boston) i NYC akcentot. Voda da nosat Britancite na izgovorot na Jack Nicholson :)

auuu se ezam od british english...ne go mozam..sakam malce razvleceno americki na sleng da mava:pipi:

American English дефинитивно.
Другиов ми е некако полн со древно староанглиски зборови кои не ме асоцираат на ништо и потешки ми се за учење.

American english ми е далеку подобар, а british премногу ми е одвратен, I'm afraid to say that:nesvest:

Па јас кога ги гледам новиве англиски андерграунд филмови со некој тежок англски акцент и жаргон многу се нервира пошто малку разбирам и си пуштам англиски субтитл

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom