Бременоста како повод за стапување во брак?

Kога веќе сме на оваа тема, а јас и онака овие денови сум ептен отворен... ај, ќе се исповедам и тука...
Гледано од некоја страна, сопругата и јас стапивме во брак бидејќи остана бремена.
Тоа е верзија што секој кој не гледа(ше) од страна би го рекол тоа...
Но, постои и друга страна на приказната...
Имавме долга врска, ако така може да се наречат 2 ипол години. Јасно беше дека ќе се земаме, а постојано одолговлекувавме. Имавме по 26 години тогаш.
И, нели, нормално си се сексавме, па бевме влезени у филм свршување внатре... и така, месец, два три...
Демек броиме плодни/неплодни денови... арно ама, згрешивме во броењето и бидна бебе. :)
Во нашиов случај, бременоста само ја забрза процедурата :)
Да не беше бременоста, може ќе одевме уште некое време, па дури тогаш брак, но бидна како што бидна и убаво испадна на крај кога ќе размислам.

Kога веќе сме на оваа тема, а јас и онака овие денови сум ептен отворен... ај, ќе се исповедам и тука...
Гледано од некоја страна, сопругата и јас стапивме во брак бидејќи остана бремена.
Тоа е верзија што секој кој не гледа(ше) од страна би го рекол тоа...
Но, постои и друга страна на приказната...
Имавме долга врска, ако така може да се наречат 2 ипол години. Јасно беше дека ќе се земаме, а постојано одолговлекувавме. Имавме по 26 години тогаш.
И, нели, нормално си се сексавме, па бевме влезени у филм свршување внатре... и така, месец, два три...
Демек броиме плодни/неплодни денови... арно ама, згрешивме во броењето и бидна бебе. :)
Во нашиов случај, бременоста само ја забрза процедурата :)
Да не беше бременоста, може ќе одевме уште некое време, па дури тогаш брак, но бидна како што бидна и убаво испадна на крај кога ќе размислам.

Супер ви излегло, ама подсвесно и двајцата сте биле спремни за бебе. Не можеш да си играш на „свршување внатре“ и да се надеваш дека нема да се случи - бебе. Доколку не сакаш бебе, ќе го вадиш на време. Траст ми ајм а дактар.

Супер ви излегло, ама подсвесно и двајцата сте биле спремни за бебе. Не можеш да си играш на „свршување внатре“ и да се надеваш дека нема да се случи - бебе. Доколку не сакаш бебе, ќе го вадиш на време. Траст ми ајм а дактар.
Ете видовме случај каде незнае да го вади, незнаеш на што ќе налеташ :)

Сепак најмногу ми е жал за двојките кои стапиле во брак поради тоа што самите така одлучиле, но со години не можат да добијат деца. Жал ми е поради траумите, малтретирањата и стресовите кои ги доживуваат, додека се обидуваат, природно или вештачки да добијат дете. Уште повеќе ми е жал кога ќе се одлучат да посвојат дете, поднесуваат документи за посвојување, а чекаат со години и години да им се оствари желбата за чедо. Жал ми е кога ги гледам како им завидуваат на нивните најблиски кои уживаат во смеата на соствените деца, а тие не можат да го доживеат тоа. Навистина ми е жал...
Зошто да ти биде жал?
Ти што немаат веднаш деца мораат секоја вечер да се „ мачат “. Секоја вечер се „ мачат “.... и не бива... и утре мораат пак да се мачат и,,, и пак ... . тешки маки
Имам едни Пријатели кои така четрнаесет години се „ мачеа “ и на крајот добија две Ќерки. А Ќерките ги добија кога изгубија надеж дека ќе имаат деца. Треба да знаете дека најчеста причина за немање деца е стресот кои го имаат тие што претерано многу сакаат да имаат деца. Кога ќе престане стресот, тие успеваат. Има примери - ќе усвојат дете мислејќи дека нема да родат и по тоа добиваат и своје дете. Затоа ако познавате такви или Вие сте такви, не ги жалете. Туку охрабрете ги да се опуштат, да живеат нормално без стрес, дали ќе родат и се ќе биде добро
А моите Пријатели кои четрнаесет години се „ мачеа “ ,,,, Тоа е интересна работа,... Тие не се посебно убави но Ќерките им се преубави... Едната веќе е мажена.

Зошто да ти биде жал?
Ти што немаат веднаш деца мораат секоја вечер да се „ мачат “. Секоја вечер се „ мачат “.... и не бива... и утре мораат пак да се мачат и,,, и пак ... . тешки маки
Имам едни Пријатели кои така четрнаесет години се „ мачеа “ и на крајот добија две Ќерки. А Ќерките ги добија кога изгубија надеж дека ќе имаат деца. Треба да знаете дека најчеста причина за немање деца е стресот кои го имаат тие што претерано многу сакаат да имаат деца. Кога ќе престане стресот, тие успеваат. Има примери - ќе усвојат дете мислејќи дека нема да родат и по тоа добиваат и своје дете. Затоа ако познавате такви или Вие сте такви, не ги жалете. Туку охрабрете ги да се опуштат, да живеат нормално без стрес, дали ќе родат и се ќе биде добро
А моите Пријатели кои четрнаесет години се „ мачеа “ ,,,, Тоа е интересна работа,... Тие не се посебно убави но Ќерките им се преубави... Едната веќе е мажена.
Жал ми е, оти моментално ова им се случува на мои блиски луѓе, па може малце повеќе периодов си ги земам при срце ваквите работи.
Фала на совет, ќе го применам. :)

r3Qd9yP.png

Во последно време неверојатно многу бракови се склучуваат поради свесна-планирана бременост од страна на еден од партнерите. Во доста случаи оние кои се во врска решението за партнерот да се одлучи на брак го гледаат во едностраната планирана бременост. Не ретко доколку врската е во криза, а партнерите се подолг период заедно еден од нив ја користи "картата бременост" за да ја окончаат разнишаната врска со брак. Некогаш девојката ја користи таа "карта" за партнерот побрзо да ја ожени и да живеат заедно, но понекогаш и машкото свесно се заборава при однос само за да ја задржи саканата. Има и случаи каде што партнерите не се одлучуваат на брак и заеднички живот се додека девојката не остане бремена, па откако ќе се потврди бременоста тогаш започнува целата процедура (свршенички прстен, свадба, брак).

Што мислите за тоа? Би ја искористиле ли бременоста за да го убрзате процесот на заеднички живот? Дали можеби веќе сте постапиле така? Може ли бременоста да ги подобри разнишаните односи помеѓу партнерите во понатамошниот "присилен" заеднички живот? Колку смислената бременост од еден од партнерите може да влијае на понатамошната доверба на другиот партнер и општо на довербата во заедничкиот живот?
Статијата ме потсети на братучед ми, кој на 19 години се ожени со трудна девојка :), сега имаат ќеркичка 2 или 3 годишно :)

Она што мене ме чуди, е како во денешно време постојат девојки што остануваат трудни по грешка. Во 21 век, бременоста е избор, а не непланирана грешка, и секој разумен човек би требало да биде свесен за тоа.

Она што мене ме чуди, е како во денешно време постојат девојки што остануваат трудни по грешка. Во 21 век, бременоста е избор, а не непланирана грешка, и секој разумен човек би требало да биде свесен за тоа.

И 28 век да е, оргазам си е оргазам, па кога го доживуваш се пореметува цел мозок и тело.
Мислам, луѓето може да се занесат... :)

И 28 век да е, оргазам си е оргазам, па кога го доживуваш се пореметува цел мозок и тело.
Мислам, луѓето може да се занесат... :)

Мхм, јасно ми е кој вид на "контрацепција" користиш. Знаеш, за некои работи се размислува и се донесува одлука доста време пред минута експлозија.

Toa ne go isklucuvam,vo pravo si...a ovie sto predlagaat surogat i slicni raboti neka odat da se lecat navistina.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 03:18 ---
Toa ne go isklucuvam,vo pravo si...a ovie sto predlagaat surogat i slicni raboti neka odat da se lecat navistina.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 03:24 ---
Значи од произнесеново тебе ти е битна само јајце клетката од цел комплексен организам. Јас си викам воопшто да не се малтретираш ни ти ни некоја да ја земаш на душа однесувајќи се кон неа како потенцијал за размножување, туку да си посвоиш дете - тоа ти е сигурна карта, нема промашај... мислам стварно.

Луѓе, ова со плодноста не е заебанција. Познавам два блиски случаи, а не знам колку не познавам каде жената е омаловажена (а во темнината на ноќта верувам и со ќотек) на страшен и чуден начин затоа што не можела да роди а и во двата случаи проблемот се испоставило дека е во мажот. Едниот заврши со развод, а во другиов случај жената очајно и на било каков начин, макар и со надри-алтернативен покушај сака дете, ама е попречена од големината на машкото его врз бројот на сперматозоиди на квадрат...
Magus vidi bratce,,niti spomenav kotek niti bilo sto slicno,,,ednostavno nema brak so takva osoba a ako veke vlezes vo brak so takva osoba i kasno svatite deka i dvajcata ste neplodni togas posvojuvanje e moralno,,ali jas gledam drugacije na rabotive...niti me interesiraant surogati skraja da e niti vestacki oploduvanja.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 03:26 ---
Se desava veruj mi,sakal ti ili ne.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 03:30 ---
Не бе, он е машина со 100 % гаранција за плодност. Пошо две женски сјебал за следната е сигурен дека ќе ја оплоди.
Daj ne zbori za raboti za koi ne si voopsto upoznaena,,niti te znam niti me znaes sto minato imam taka da ne seri navistina...izvini na recnikot vaka ali ne mi ostavas nikakov izbor.

Ако сум у стабилна сериозна врска долго време, едино би сакал да иам стабилна работа и стамбено да сум осигуран пред да чучнам со прстен пред момата. Али ако еве, дури и пред тоа се задеси нешо вакво непланирано, не гледам зошто не би стапил во брак со оглед на тоа дека и онака ми изглеа ко логична екстензија на претходната ситуација, baby or no baby.
Е сеа со идење три, шест. девет месеци додека иаме по 22-23 години, малце ќе подразмислиме за нашата иднина а и иднината на пемпелето шо ќе се испили.

Има многу машки (познавам лично) што прво инсистираат да забремени девојката за да ја земат. Мислам не ја уценуваат туку така си планираат. Тоа им е како некоја сигурност дека со таа може да има деца а доколку нема за да не ја семе. Подло.

Мојата сопруга беше бремена за свадбата али не знаевеме 2-3 недели беше. Но свадбата беше во октомври а беше закажана уште во април и се пазевме. Еден месец пред свадбата решивме да се опуштиме и да не се пазиме и да почнеме опуштен секс без планирање дали ќе фати или не туку она секс без да се плашиш дали ќе се направи беља или не. И се фатило уште одма но дознавме дури после свадбата кога почна да касни ;).

Значи премногу ме нервира фактот што ако денес стапуваш во брак и си да речиме 24-25-26 години , мора да е затоа што девојката забременила.
Јас се оженив пред неколку месеци но не бидејќи девојката забремени, затоа што така одлучивме двајцата откако сме обезбедиле солидни услови за заеднички живот итн да не продолжувам со детали .

Ме изненади фактот кога некои од моите бивши колеги ја прашуваа сопругата дали е бремена , иако е 50 кг :) потоа некој ми пишува на фб , честитки и да е здраво и живо малото . WTF .
Не ми е јасно зошто кај нас се почесто тоа е причината за стапување во брак , или дали младината не е едуцирана за заштита од бременост. Има 100 различни начини, мислам дека поголемиот дел не ни размислуваат за последиците или дека подобро е прво да имаат услови за фамилја.

Темава, малку дискриминирачка ама нема врска, мислам дека имам пишано, дека се ијам омажено трудна, ени вејз, мене во животот ми има доцнето циклус три пати, и сите тие три пати ени ги дома растат се смеат..
Е сега, бидејќи првиот пат дознав одма дека сум трудна дали бев едвај 5 недели, одма се јавив и кажав, а и кажав уште кога ми доцнеше, и реков јас ке го абортирам ова дете, неможам никого да присилам на брак само заради нешто невино што расте во мене, па цел живот тоа да ми го треска од глава, арно ама не ми искочи математиката, човекот мој си бил желен за дечиња, па ме разубедуваше едно недела дена како ќе ни биде убаво, како и он ќе биде рамо уз раме со мене, и некако се кандисав а и што нема да се кандисам го сакав, го сакам премногу, знаев дека ако одлучам да абортирам ќе биде толку од нашата врска, идевме скоро година и пол, се направи веридба, се направив и ја така како топка, од секој ден по 200 грама фстаци и разни попратни јестливи материи :icon_lol:, сакам да кажам сега кога ќе погледнам наназад едно 11 години, не се сомневам дека донесов вистинска одлука, тој сеуште е тука подршка моја, а и супер татко за мојте деца.

Не сите животни приказни се розови или скроз црни, секогаш гледајте да најдете барем некој минимален баланс и не избрзувајте, во афект се носат најлошите одлуки;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom