Хенк дефинитивно се посра на крај.
Не ја отворив темава ниту пак читнав нешто на страна за да не си ја расипам заднава епизода. И добро што направив така. Серијава има одличен surprise елемент, очекував дека ќе заврши со некој клифхенгер но крајот ме извади од патики. Одлична беше целата епизода, ликвидацијата извршена со стил, рутинираното производство прикажано низ добра музика, Волтер-Џеси и Волтер-Скајлер сцените исто беа квалитетни. Emo Skyler no more?
Највеќе од се ми се допаѓаат деталите во серијава. Работи кои на прв поглед изгледаат безначајни, пример книгата, сепак се дел од големата слика. Исто премногу добро се осмислени сите сцени, дури и тишината, body language, контактот со очите и сл. ги збогатува соочувањата на ликовите. Поентата ми е дека сцените не се избрзани, во било која друга серија би кажал дека ваквите кадри се филер да се попуни време, ова не е случај тука. Се остава доволно време да се развие тензија што им дава длабочина на дијалозите кои следат. Па дури и моменти како оној со мувата не иритираат, напротив имаат голема симболика. Камерата и звукот се врв. Се, ама буквално се е направено со вкус.
Како Game of Thrones да не беше доволно, па сега и Breaking Bad ќе го направи исчекувањето на нови епизоди уште понеподносливо!