Breaking Bad

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Беше во болница, но ни тоа ништо не значи во серијава. Има поделени мислења околу ова на интернетов, некои викаат дека тоа со ракот го кажал само за пред Хенк и дека ако стварно би се вратил ракот - поинаку би реагирал.
А повраќањето?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Одлична епизода, уште боље крај на истата :vozbud:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Цела епизода Волт лажеше, така да, не верувајте дека сега сигурно дознал дека му се вратил ракот.
Па и не лажеше баш цела епизода, кон Скајлер беше искрен цело време.
Го излажа само Џеси во врска со Мајк, друго лажење мене не ми текнува епизодава.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Walt beshe Walt...se do momentot so Hank.....

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.124
Поени од реакции
9.071
Онаа првата торбица со пари беше за детето што џинџерот го уби во пустината? Исто не ми текнува кого скина во предходните сезони со отровот што го скри зад штекерот, ај потсетете ме. Знаев дека треба да ги прегледам уште еднаш од старт да се потсетам пред да почне новата сезона но ме мрзеше. Идиот. :D

Туку ретко која серија го држи квалитет низ сезоните, на прсти се бројат. Типична BB епизода каде сценаристите оставаат сцените да дишат, ништо не е избрзано и кадрите се феноменални. Додека го гледав соочувањето на Walt и Hank беше толку добро одглумено што и мене ми падна незгодно.

Друго, зошто Walter White би примал хемотерапија доколку ракот му е повлечен и зошто добива нагон за повраќање (кој е чест нус ефект од хемотерапијата)? Можеби е сето тоа параван, замајување на гледачите за потоа да не мавнат со некој твист. Можеби примаше физиолошки раствор со флуоросцентни витамини и му се гади секогаш кога Skyler ќе го спомне Hank. Not bloody likely.

D

dystopian

Гостин
Исто не ми текнува кого скина во предходните сезони со отровот што го скри зад штекерот, ај потсетете ме.
Синот на девојката на Џеси. Само што не го уби отровот (Волт не го отру со рицин), се извлече малиот. :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Многу ме интересира зошто ризикуваше за да го земе отровот од куќата.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.502
Поени од реакции
3.322
лелел колку каснам со серијава.. пред малце почнав да ја гледам ама е за класа подобра од GoT :cuc:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Многу е веројатно да имат рак, не знам шо се фативте на толку дива шпекулација.

Во врска со епизодата... ќе се подмочав од среќа и возбуда ко почна. Цело време си возеше ко шо е потребно и не ни очекував
одма во наредна епизода по откровението на Хенк да е и соочувањето. Каква глума на двајцата, обобобо!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.997
Поени од реакции
12.653
Downloading 97.1 %- се чувствува возбудено :vozbud:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Перфекција на ниво - не очекував нешто помалце.

Верувам дека се вратил ракот, не се согласувам дека би не “измамиле“ околу тоа прашање, а да верувам и дека ќе бидам доста разочаран доколку животот на Волтер заврши ради него, али ајде да не си правам претпоставки, ќе оставам да тече и да не се замарам да ме шокират :D

Џеси, ех кога мене така некој би ми фрлал пари во дворот :pos:На моменти е патетичен, сакам да се врати во форма, I miss old Jessie! И да, колку ми фалеше тоа Јо! :cuc:

Доста се радувам на кам беков, со душа ќе чекам понеделник наредниве неколку седмици!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
There is a Heisenberg in every man, and it stirs when...

Тоа би ја опишало целата серија, (речиси) секој главен лик во неа беше претставен така. Половичен, на моменти „добар“ на моменти „лош. Секако, некои повеќе забегаа и брејкнаа бед.

Остана само уште Hank (и Мари и Волт Џуниор али скру дем) и мислам дека сега дојде неговото време за пиздарии. И тоа не good/bad cop пиздарии, туку Хајзенберг пиздарии.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Изгледана пред малце, многу работи сум заборавил од претходно, морав на Википедија да се подстеувам.

Без критики маестрално, не очекував судирот Хенк/Волт уште во оваа епизода ама добро, ќе има динамика уште повеќе.

И да, Волт толку многу лаже, особено во петтата сезона што веќе ништо не му верувам, односно Волт одамна веќе не постои, ги нема веќе ни оние малку мигови кога се враќање стариот В.Вајт, сега остана само Хајзенбергот.

Kajgana Shop

На врв Bottom