Боза

• Креатор на темата Креатор на темата RaGeAnGeL
  • Време на започнување Време на започнување
Боза си е народно кажано квасец и вода!

Без боза не можам да си замислам еден свој обичен ден:)

Посебно преку лето со топки салдолед во чашата со боза ммммммммм!

Кога бев мала пиев,многу знаев што има внатре.Ама сега нема шанси да пробам...плус другарка ми ми кажа како ја прават таму каде што работеше она,така дааа нема шансииииииии :nenene:

Кога бев мала пиев,многу знаев што има внатре.Ама сега нема шанси да пробам...плус другарка ми ми кажа како ја прават таму каде што работеше она,така дааа нема шансииииииии :nenene:

Ај објасни ми како се прави и што има во неа? Да знам дал да се гадам или не...

Боза помешана со лимонада најмногу иде:) Мора да пробате. Супер е :)

2 пати во животот имам пробано, никако не можам да го пијам то нешто, грозно ми е.

Не ми се допаѓа, ми мириса на нешто неубаво!

Јас само боза не можам да пијам обично пијам шприцер тоа е мешавина од боза и лимонада многу е убаво.

а што ако ти кажат дека келнерите на тиа што не им се допаѓаат им плукаат во кафето/пивото (посебно во ова не се познава) ти повеќе нема да пиеш по кавичи? :pos2:
еве ви рецепт за БОЗА
Во 10л вода се става 1кг пченкарно брашно да кисне 12ч. Потоа таа смеса се вари 2ч и кога ке се олади се додава 10гр стасан квасец и 1/2кг шеќер.Се се измешува и се остава да стои 24ч. Потоа е за употреба (оладена нормално).:smir:

ah apceeeeee, bozaaaaaaaaaa, u leto kako znae da mi legne.....za 20-ce imas krigla na raat da ja ispies a za 50-ce imas 1,5 litar ako sakas za doma.........

so sladoled ne sum ja probal ama kaj i da e i toa kje se desi....

Многу закон пијалак е бозата, само имам еден проблем кога ја пијам, од што е толку блага и убава (зборувам за голема боза во Апче) , малку ми е една чаша, па пијам по 3 и после ми е тешко :(

еве ви рецепт за БОЗА
Во 10л вода се става 1кг пченкарно брашно да кисне 12ч. Потоа таа смеса се вари 2ч и кога ке се олади се додава 10гр стасан квасец и 1/2кг шеќер.Се се измешува и се остава да стои 24ч. Потоа е за употреба (оладена нормално).:smir:

Ова е функционален и вистински рецепт, или џабе ќе трошам состојки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom