Борби со кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
А да ве прашам, што не отворивте тема за бокс? И таму се тепаат живи суштества, нема врска на колку нозе одат...
А да те прашам, колку си глуп ,да направиш таква глупа споредба? Боксер оди во ринг на своја одговорност,и кога ке згусти има доктор и го прекинува мечот. Кај борбите на кучиња - Кучето е присилено на многу беден начин да се дави до смрт, по желба на неговиот господар- господар на Глупоста,на нискоинтелегентноста,на бездушноста. Живи да горат , сите што се поврзани со овој 'бизнис' .

А да те прашам, колку си глуп ,да направиш таква глупа споредба? Боксер оди во ринг на своја одговорност,и кога ке згусти има доктор и го прекинува мечот. Кај борбите на кучиња - Кучето е присилено на многу беден начин да се дави до смрт, по желба на неговиот господар- господар на Глупоста,на нискоинтелегентноста,на бездушноста. Живи да горат , сите што се поврзани со овој 'бизнис' .

Толку сум глуп колку шо ти ја сфати иронијата. Значи ич.

Незнам какво срце имаат луѓето што ги пуштаат тие невини кучиња да се повредуваат а најжално е што има борби и до последната капка крв. Пред некој ден видов во доцните часови на периферијата од градот собрани 20-30 луѓе и измеѓу нив борба со кучиња. За неколку минути ги снема сигурно заминаа на друг локал... Незнам како може надлежните да бидат слепи пред овој чин кога и самите знаат што се случува.

Незнам какво срце имаат луѓето што ги пуштаат тие невини кучиња да се повредуваат а најжално е што има борби и до последната капка крв. Пред некој ден видов во доцните часови на периферијата од градот собрани 20-30 луѓе и измеѓу нив борба со кучиња. За неколку минути ги снема сигурно заминаа на друг локал... Незнам како може надлежните да бидат слепи пред овој чин кога и самите знаат што се случува.

Тоа неможе да се искорени од овие простори.
Неможе да се спречи бидејќи не се којзнае колку организирани.
Тоа се на пример : Моето е појако од твоето, ај да ги пробаме.
На таков начин доаѓаат 10 пријатели од едниот 10 од другиот вложуваат пари и почнува борбата.
Во Тетово неколку пати имаше организирано значи на Спортскиот Центар, но веќе една година не сум забележал такво нешто.

Толку сум глуп колку шо ти ја сфати иронијата. Значи ич.
Се извинувам во тој случај,многу сум чуствителен на оваа тема,битно ми беше некој да цитирам,ти ми падна под рака....Сепак го упатив постот до сите што се вмешани во борби на кучиња...

Ве читам сите што пишувате цело време и толку не мислите јес дека тие работи никој не ги сака па ни јас кога можеш и колку можеш помогни ама не забегувајте до толку бе луѓе државата ни е слаба финансиски немаме пари народот да го нахраниме има некои кој што се бетер и од кучињата јадат на една недела како животни кога ќе ги средиме работите со народот тогаш ќе можеме да мислиме на заштита на животните или што би рекле некои од вас Animal Police а до тогаш можеме само да гледаме што гадовите прават со тие прекрасни животни и без сомнение најголеми пријатели на човекот а кога ЌЕ средиме тоа што треба тогаш ќе си има специјални полицајци за таа работа и кај ќе начекаат прво сопствениците а после тие што навиваат и што гледаат ќе ги издрват убаво ќе им оплештат по 5-6 години затвор и ќе им дојде паметот кога ќе ја насетат самотијата во затворот тогаш ќе си ги тражат кучињата да бидат до нив и да им бидат пријатели... ! :toe:

Море тие што ги пуштаат кучињата во борби заслужуваат со еден шмајзер на сред борба да им отидеш и да ги изрешеташ тие гадови што ги малтрертираат кутрите кутриња.
Или уште подобро без да ги убиеш само да ги испукаш еден куршум во нога друг во рака и нека се мачат во болките како што се мачат душичките невини што се присилени да се борат.

нема потреба од толку насилство. уште помалку па и така да се решаваат тие проблеми. единствено што можам да кажам е дека би било подобро тие „луѓе“ подобро и да не биле родени. друго не знам како поинаку кога ДРЖАВАВА ЗА МНОГУ РАБОТИ НИ Е СЛЕПА ИЛИ ТАКА СЕ ПРАВИ ПОШО ПОИНАКУ НЕМА ДА ИМ ОДГОВАРА НА ПОЛИТИЧАРИТЕ!!!

Море тие што ги пуштаат кучињата во борби заслужуваат со еден шмајзер на сред борба да им отидеш и да ги изрешеташ тие гадови што ги малтрертираат кутрите кутриња.
Или уште подобро без да ги убиеш само да ги испукаш еден куршум во нога друг во рака и нека се мачат во болките како што се мачат душичките невини што се присилени да се борат.

Ma kakvo pukanje treba da se kaznat so kucinja taka da se borat da bidat izgrizani do smrt

Еве постот го префрлив и тука да го има бидејќи мислам дека повеќе луѓе ќе го видат.
icon1.png

Stop dog fights in Macedonia-Петиција за да се запрат борбите со кучиња во Македонија (пред некој ден кажвеја на Алфа), знам дека ги сакате кучињата и ке ја потпишете, потписите се праќаат во Владата на Р.Македонија. Ако сака некој нека отвори тема, што повеќе потписи тоа подобро.​

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread...а-кучиња-ви-е-најомилена/page47#ixzz1C5BE41SE

Инаку јас мислам дека се џабе овие петиции,оти на никому не му е гајле а уште помалку на владата.
Ретки се луѓето што се борат да ги снема овие гнасни настани али бидејќи постојат идиоти и ќе постојат затоа неможат да се стопираат овие борби со невини кутриња.

Еве ''мужи'' со мали куриња што се ложат на борби на питови!

Не го бришете видеото ова мора да го видат сите,за какви гадови станува збор!

Кој неможе да гледа вакви работи нека не го пушта видеото!

Чекај гледам нешто петиции за закон.... Сакате да кажете дека ова легално е во Македонија!!!, ова за мене е исто како двајца затвореници од идризово да им се заканиш дека ќе ги убиеш ако не се борат еден против друг до смрт... искрено потресен сум од видеото некој да го тера кучето да се бори со исто такво куче, само заради што интересмо му е...
Ако ова вистина е легално.... Секоја чест на владата и на претходните влади!

И ја самиот незнам на шо сум.Негокаш ептен жал ми станува кога ги гледам како ги мачат,а некогаш па толку ми е мило шо и ја незнам.Стварно чудна работа.:jaj:

Чекај гледам нешто петиции за закон.... Сакате да кажете дека ова легално е во Македонија!!!, ова за мене е исто како двајца затвореници од идризово да им се заканиш дека ќе ги убиеш ако не се борат еден против друг до смрт... искрено потресен сум од видеото некој да го тера кучето да се бори со исто такво куче, само заради што интересмо му е...
Ако ова вистина е легално.... Секоја чест на владата и на претходните влади!
Јас колку што знам ова не е легално... :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom