Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ау ау ау, партали се направија, значи сите се стакви ц ц ц.....
Мене само ме интересира, ако видиш ти пуштен питбул да ти трча накај Самоједот, пак ќе стоиш на овој став?
Мислам, треба да бидеме отворени и секако дека кучињата не се тепачи, ама факт е дека повеќето нивни газди имаат неодолива желба да се (еве исклучок Демијан, затоа реков повеќето), па не мора да се исмевате на луѓето што се плашат од пит-були.
Но сепак, не е криво кучето, крив е газдата за тоа.
Во право си дека има раздразнети и недружељубиви пит були, но смешно е кога некои што се декларираат како љубители на кучиња го креваат во раце од страв пинчот/пудличето/пекинезерот/чивавата кога ќе видат поголемо куче.
А уште потрагично е кога истите ќе почнат да пискаат по сопственикот да си го собере кучето и покрај тоа што е сосема безопасно.
Види, не значи дека ако се љубители, треба да се и - без мозок.
Значи, логично е ти да претпоставиш дека сите (ама баш - сите) пит-були кои вие и ние ги гледаме во парк - се опасни.
Што знаеш ти кој кретен и дебил од газда го има тоа куче, како е дресирано и дали е хрането со живо месо?
Затоа те прашувам, ако пит-бул (што не го знаете/газдата не го знаете итн) иде накај вас, зар нема да пробате да го заштитите вашето куче?
Па тоа е природна реакција, мора да го претпоставуваш секогаш најлошото, како инаку ќе бидеш сигурен.
Исто како кога возиш, мора да претпоставиш дека сите околу тебе се дебили и не пазат, туку дека мора да ги пазиш нив.
Јесда 95% не се, ама замисли да налеташ на тие 5%?
Луѓето се едноставно - претпазливи. Тоа не ги прави според мене и помалку љубители на животни.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1602212989479&set=a.1128286461612.19773.1660729878
Еве го новиот уште малку ќе полни 4 месеци да го пуштам ли на борба шо ќе кажете?![]()
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1602212989479&set=a.1128286461612.19773.1660729878
Еве го новиот уште малку ќе полни 4 месеци да го пуштам ли на борба шо ќе кажете?![]()
Normalo da cu ga pustiti, ovo sranje nam je brate svima perspektiva...
Salim se naravno![]()