Богат идиот или сиромашен гениј?

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Богат идиот или сиромашен гениј?

• Богат идиот

Гласови: 94 33,6%
  • Сиромашен гениј

Гласови: 186 66,4%

• Вкупно гласачи
    280
NeMiRnA напиша:
Bi bil tolku glup so ne bi ti ni teknalo na ova.
Definitivno siromasen genij,zaso ke smislam nacin kako da se zbogatam,a ako si bogat idiot,koga togas ke ti snemaat pari,ke bides parazit i ke gi potrosis site,a glup si nema da imas kako da zarabotis pak!

P.S.Bejko ne primetuvas deka tokmu ti go naprai seto toa sto go pisa....
COVEKU PROCITAJ UBAVOOOOOO BOGAT IDIOT a ne RETARDIRAN IDIOT ti teknuva??? a inaci i da bi bil do tolku pa so tie prai kako sto bese napisano 10 pti poveke od bil gejts ima 3 da se iznaziveam:):):)

Што порадо би биле? Сиромашен гениј или богат идиот. Под идиот подразбирам да си стварно глупав, глуп чоек. А под сиромашен подразбирам да немаш скршена пара, да немаш пари песок во очи да си фрлиш! А под богат да имаш 10 пати повеќе од парите на Бил Гејтс. 10 пати повеќе!

TAKA DA NE VERUVAM AKO NEMAS PARI PESOK DA KUPIS DEKA KE PROSPERIRAS AJ TOLKU OD MENE GLUPA STANA TEMAVA

mihajlo101 напиша:
Што порадо би биле? Сиромашен гениј или богат идиот. Под идиот подразбирам да си стварно глупав, глуп чоек. А под сиромашен подразбирам да немаш скршена пара, да немаш пари песок во очи да си фрлиш! А под богат да имаш 10 пати повеќе од парите на Бил Гејтс. 10 пати повеќе!

TAKA DA NE VERUVAM AKO NEMAS PARI PESOK DA KUPIS NE VERUVAM DEKA KE PROSPERIRAS AJ TOLKU OD MENE GLUPA STANA TEMAVA

Темава ли?

ова е како онаа поговорката..дајм у на човека да јаде риба ..ке биде сит во наредните два саата..научи го да лови ке биде сит цел живот..
Едноставно човекот кажа..
Богат идиот - значи со неговата глупавост за брзо време ке ги поебе парите - или ке се најде некој сиромашен гениј кој ке го измолзе до последна паричка! (не е така?)
А што,михајло ако немам пари нема да можам да просперирам? Побогу во кој век живееш ти? денес се заработува на многу лесни начини а посебно ако имаш малку што велат старите Тропало во главата
..
значи поентата ми беше..
Богатиот ке спадне на просјачки стап додека сиромашниот ке му го преземе богатството...Нереална случка е толкаво богатство да поседува еден таков ретардињо..

Бејко напиша:
Кој вели ако си гениј ќе спечалиш пари или ќе се снајдиш во животот?
Генијалноста никогаш не оди со подлизурство - за да „успееш” треба да се умилкуваш на тие „над тебе”.
Генијалноста веќе не оди со добар научен труд (мислам на природо-наука) - ќе те искористат против човештвото.
Генијалноста можи да оди во партија шах, математика или музичко дело - нема да успееш бидејќи некое дете едноставно е конструирано за тоа (талентот победува). А музиката, веќе е маркетинг гранка.
Ако си гениј тогаш си десно некаде на кривата репрезент на IQ, а тоа значи дека си ретардиран.
Ако си гениј имаш бесконечно многу мисли што ти пречат во секојдневието - застануваш на секој втор збор и размислуваш за неговото потекло, примена, поврзаност со др. зборови.
Ако си гениј одиш по улица и скокаш сенки, внимаваш да не згазиш на работ од плочките, дамките ти се основа на бесконечно долги цилиндри меѓу кои треба да се провираш, регистрациите од возилата можност за детерминираност на некаква си бројна низа, луѓето имаат особини, а и наликуваат на животни...
Генијалноста најчесто се дави во алкохол живеејќи во некое забаталено cyberpunk предградие или село.
Одамна не прочитав некој ваков исклучително добар пост!

патем ме интересира кој побогу гласал за Богат идиот..овде сите што постирале се сиромашни генијалци..Ајде барам сопственик на гласот за богат идиот..да видиме што имаат тие да кажат да се најдеме во дискусија а не тука само се препуцаваме сиромав од посиромав...паметен од попаметен..
бар да се направи некој контра аргумент..

толку од мене..нема веке едитирање на постот..
со почит
скаут

[MkD]Scout напиша:
ова е како онаа поговорката..дајм у на човека да јаде риба ..ке биде сит во наредните два саата..научи го да лови ке биде сит цел живот..
Едноставно човекот кажа..
Богат идиот - значи со неговата глупавост за брзо време ке ги поебе парите - или ке се најде некој сиромашен гениј кој ке го измолзе до последна паричка! (не е така?)
А што,михајло ако немам пари нема да можам да просперирам? Побогу во кој век живееш ти? денес се заработува на многу лесни начини а посебно ако имаш малку што велат старите Тропало во главата
..
значи поентата ми беше..
Богатиот ке спадне на просјачки стап додека сиромашниот ке му го преземе богатството...Нереална случка е толкаво богатство да поседува еден таков ретардињо..

Одамна не прочитав некој ваков исклучително добар пост!

патем ме интересира кој побогу гласал за Богат идиот..овде сите што постирале се сиромашни генијалци..Ајде барам сопственик на гласот за богат идиот..да видиме што имаат тие да кажат да се најдеме во дискусија а не тука само се препуцаваме сиромав од посиромав...паметен од попаметен..
бар да се направи некој контра аргумент..

толку од мене..нема веке едитирање на постот..
со почит
скаут

za toa ako nemas pari dali nema da si mozel da prosperiras>>pa toa bi trebalo da go procenis ti samo sto treba da razmislis 5 sekundi kakva e situacijava u mk i odma ke ti tekne ZAREM 150000 i poveke vo makedonija se idioti sto nemozat da se snajdat??normalno tie sto se bez rabota i ziveeat so pomalku od 3000den mesecno
a za toa deka siromaviot genij ke mu go sobere bogatstvoto na BOGATIOT IDIOT mozam samo da ti poracam da ne gledas mn holivudski filmovi loso ti vlijaat na rasmisluvanjeto

mihajlo101 напиша:
za toa ako nemas pari dali nema da si mozel da prosperiras>>pa toa bi trebalo da go procenis ti samo sto treba da razmislis 5 sekundi kakva e situacijava u mk i odma ke ti tekne ZAREM 150000 i poveke vo makedonija se idioti sto nemozat da se snajdat??normalno tie sto se bez rabota i ziveeat so pomalku od 3000den mesecno
a za toa deka siromaviot genij ke mu go sobere bogatstvoto na BOGATIOT IDIOT mozam samo da ti poracam da ne gledas mn holivudski filmovi loso ti vlijaat na rasmisluvanjeto

Има нова тема баш за вакви како тебе ... пусто македонче, никако да тргне напред со размислувањата ... се` исти муабети од кои го фаќа мака на човек ...
Како може толку песимистички мислења да поседува едно младо дете? Во каков човек ќе израснеш ти? Зарем само вести гледате и ништо подалеку од носот вие младите? Од толку можности за напредок (било каде да си, баталете тоа нашава земја та нашава земја) вие гледате така патетично на животов? Тешко на вас со таквите размислувања ... тешко ...

Дивајн напиша:
Има нова тема баш за вакви како тебе ... пусто македонче, никако да тргне напред со размислувањата ... се` исти муабети од кои го фаќа мака на човек ...
Како може толку песимистички мислења да поседува едно младо дете? Во каков човек ќе израснеш ти? Зарем само вести гледате и ништо подалеку од носот вие младите? Од толку можности за напредок (било каде да си, баталете тоа нашава земја та нашава земја) вие гледате така патетично на животов? Тешко на вас со таквите размислувања ... тешко ...
OOO IZVINI jas ne go gledam zivotot pateticno tuku realno a kazi mi ti te molam kako treba da razmisluvam jas koga znam deka mojata familija nema utre sto da jade da se smeskam i da se nadevam deka vo semejstvoto ke se rodi nekoj siromav genij pa deka ke postane nesto i ke mu go grabne na bogatiot idiot??LUGEEE NE POSTOJAT BOGATI IDIOTI bogatite mozat parite da gi dadat na nekoja KU*VA sto ide za pari ili na kocka a ne na nekoj siromasen genij

i koi moznosti imame vo zemjava za napredok?

mihajlo101 напиша:
OOO IZVINI jas ne go gledam zivotot pateticno tuku realno a kazi mi ti te molam kako treba da razmisluvam jas koga znam deka mojata familija nema utre sto da jade da se smeskam i da se nadevam deka vo semejstvoto ke se rodi nekoj siromav genij pa deka ke postane nesto i ke mu go grabne na bogatiot idiot??LUGEEE NE POSTOJAT BOGATI IDIOTI bogatite mozat parite da gi dadat na nekoja KU*VA sto ide za pari ili na kocka a ne na nekoj siromasen genij

Зошто да се роди некој, кога веќе ти си роден, а и други околу тебе? Работата и парите не доаѓаат на повик ... треба труд и пот малку, ти текнува?

И да, кој кажа дека богатиот ќе ги даде парите на сиромашниот? Зарем тоа што ќе ги даде на ку*ви или на коцка, не ти кажува нешто? Ете колку ги сфаќате работите, а мене ми е мака да објаснувам на некој кој не се труди ни да размисли во врска со некој муабет, а за повеќе да не правиме муабет ...

mihajlo101 напиша:
i koi moznosti imame vo zemjava za napredok?

Кои ги имаш ти ги имам и јас ... ти се жалиш јас водам бизнис, кој не ми го овозможиле мама и тато ... кај е проблемот? Во државата?:nemoguce:

Дивајн напиша:
Зошто да се роди некој, кога веќе ти си роден, а и други околу тебе? Работата и парите не доаѓаат на повик ... треба труд и пот малку, ти текнува?

И да, кој кажа дека богатиот ќе ги даде парите на сиромашниот? Зарем тоа што ќе ги даде на ку*ви или на коцка, не ти кажува нешто? Ете колку ги сфаќате работите, а мене ми е мака да објаснувам на некој кој не се труди ни да размисли во врска со некој муабет, а за повеќе да не правиме муабет ...

Кои ги имаш ти ги имам и јас ... ти се жалиш јас водам бизнис, кој не ми го овозможиле мама и тато ... кај е проблемот? Во државата?:nemoguce:

jas ne se zalam ama apsolutno sakam jas da objasnam nekoj raboti koj sto mu gi objasnuvav na skout deka vo denesno vreme nema bogati idioti a ne kako sto on pisa deka siromaviot ke mu gi sobere parite na bogatiot
p.s.mene biznisot mi e veke razvien t.s.na moite taka da jas ni najmalce ne se zalam a nekoj si vodi biznis zs jas sum seuste ucenik i treba da razmislam kade bi rabotel kaj moite ili na drugo mesto i da se trudam i dokazuvam so rabota vo ovaa zemja kade sto toa ne e vredno

Одустајем од секаква понатамошна дискусија со тебе ... причините се очигледни.
И така ...:helou:

Дивајн напиша:
Одустајем од секаква понатамошна дискусија со тебе ... причините се очигледни.
И така ...:helou:
samo uste edna replika koja sto mozes komotno da ja izbrises odkoga ke ja procitas

SO UCEN COVEK VO ZIVOTOT MOZES DA SE RAZBERES NO SO PRUCEN NIKAKO AJT CAO

mihajlo101 напиша:
samo uste edna replika koja sto mozes komotno da ja izbrises odkoga ke ja procitas

SO UCEN COVEK VO ZIVOTOT MOZES DA SE RAZBERES NO SO PRUCEN NIKAKO AJT CAO

Што е "пручен" човек?

mihajlo101 напиша:
GRESKA BESE PRIUCEN COVEK SAKAV DA NAPISAM TOJ STO MISLI DEKA ZNAE NESTO A SI NEMA BLAGE VEZE

Па да де ... има врска со темава и тоа ... замисли ако неможеш да се разбереш со приучен човек, колку нема шанси истиот ако е богат да успее во животот без оглед колку тежи неговото богатство.

Дивајн напиша:
Па да де ... има врска со темава и тоа ... замисли ако неможеш да се разбереш со приучен човек, колку нема шанси истиот ако е богат да успее во животот без оглед колку тежи неговото богатство.

OK tolku kraj poveke ne komentiran nisto konecno se slozi nesto sto jas kazav MISLAM KONECNO aj cao

mihajlo101 напиша:

Тоа што го кажав беше чисто хипотетички!
А ако си вистински гениј ( не мислам на оние гении кои се ЛУДИ, само нешто прават размислуваат и од многу генијалност се губат во некој илузорен свет - Туку мислам на оние гении кои секој недостаток ке можат да си го претворат во врлина своја) тогаш ке можеш да си направиш какво такво богатство ако не и поголемо..Зошто?
Затоа што тогаш во таков случај имаш осет за нештата паметен си знаеш каде да вложиш напор и останато.
Ако си доволно гениј ке знаеш дека за 5месеци во градежништвото можеш да спечалиш доволно пари за живот само да му чиракуваш некому.. или пак ке переш коли за 300 дневница + 30 денара по кола..
Истотака ако си таков гениј нема да бидеш како останатите 150000 што се без работа во македонијава кои наместо да кукаат и да се жалат на немаштии можат да се снајдат за било каква работа.. Јас можеби гледам холивудски филмови да..ама сепак размислувам малку понапред..а не дали у петок ке имам пари да излезам да се ку*чам у некој кафич или дискотека..или дали оваа година ке одам на одмор и колку пари ми требаат - Туку си размислувам каде попрво да се вработам и каде ке имам поголем просперитет..
А се додека се жалите на немаштија и на општеството како не се грижело за нас..ништо нема да биде од нас..Сфатете еднаш сите дека на општеството БАШ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА НАС..
толку од мене..осетив огорченост во темата затоа нема да контрирам повеќе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom