CT напиша:
Od kaj si ti dechak siguren? A? Znaesh za tipot shto dokazha deka e=mc^2 e gola voda? ZHIVEE VO BEDA NIEDNA LAB NE GO PRIMI, NASA MU GI UKRADE DIZAJNITE, BEOGRAD GO ODBI, HOLANDIJA GO POEBA.. da ne redam.
AAaaa, snajdi se pa zhivej? Da? Nemoj taka, zoshto greota e sprema nekoi lugje shto se rodeni kako vishak od opshtestvoto.. ednostavno greota e. Ke te vidime tebe kolku ke se snajdesh koga ke nemash denar ostaven na ulica. Uf, ama me iznervira postov pederski
Е ама дали знаеш зошто е тоа така?? (се мисли на подвлеченото)
Тоа е заради тоа што сме многу патетична држава која на овој или оној начин станува лабараториско заморче на големите велесили..
Дали знаете дека заради општествената ситуација (меѓуетнички препирања,корупција,воени немири) во Македонија таканаречениот бел свет плука по нас?Тоа што човекот доживеал таква судбина е само уште една слика како оваа земја ги „наградува“ своите потенцијали! Наместо оваа таканаречена власт која се кити само со туѓи грешки да го финансира тој ум кој може да донесе голем просперитет на државата барем на научен план тој Човек - Генијалец бил приморан да бара помош од други држави! Држави на кои што вакво барање им е смешно! и заради нашата државна ментална свест ТОЈ ЧОВЕК ПРОПАЃА!! Изумот му е УКРАДЕН и други се китат со неговото перје! АМА ТОА Е!!
Размислете малку!! Колку од оние што се видни личности во светот се Македонци? Од овие краишта..Тука одгоени..тука школувани..НИКОЈ!! НИТУ ЕДЕН!!
Сите такви личности се или преселени уште на времето од Македонија..така што Македонија не би смеела да се Дичи со тоа дека на пример еден од директорите во моторола бил македонец кога тој не знае ни да гукне македонски! Не живеел тука и природно е да не знае!
Свесни сме за големиот одлив на ганијални личности..Зошто? Затоа што имаме корумпирана држава!
Сеа ке ви кажам и една случка..Приказната е вистинска и лично се знам со човекот!
Беше пред повеке години студент на машинскиот факултет..Се воведе нова струка Мехатроника..со задоволство почна да ја студира..
Беше исклучително добар во тоа поле и сакаше да унапредува..побара помош од професорите и деканатот, но наиде на затворени врати!
На крај си плати и си замина за Виена - Австрија. Таму заврши факултет со иста струка и докторираше. Тој истиот сакаше да дојде овде и да им одржи семинар на нашите професори од МФС за Мехатроника. Нашите професори оваа благородна понуда ја одбија заради срамот дека нивни студент сега треба да им предава на НИВ!
Човекот се разочара и си остана таму! Сеа работи за тест центарот на BMW и годишна плата му е преку 5 милиони евра! Па сега прорачунајте колку истиот тој со таа струка ке заработува во Македонија!
Кој него ке го награди од „ВЛАСТА“ за тоа што се трудел да научи?
Со погорниот пост CT не сакав никого да навредам..Свесен сум дека живееме во изобличено општество во кое секој гледа да си поживее како што му дал господ и никој буквално никој не се труди да смени нешто околу тоа..Политичарите ги третираме како божества..ГИ величаме и колнеме..А тие мулиња само серат СДСМ ВАКА - ВМРО ТАКА ,ДУИ - ОНАКА - ЛДП ОВАКА!
НЗС - нема..
поздрав
Скаутот