Богат идиот или сиромашен гениј?

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Богат идиот или сиромашен гениј?

• Богат идиот

Гласови: 94 33,6%
  • Сиромашен гениј

Гласови: 186 66,4%

• Вкупно гласачи
    280
Да знаеш, у прв момент док го читав ова се сложив со тебе...и тогаш ми текна на А.Бајрам...
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
btw ако сум гениј... би бил богат... така да богат гениј:helou:

зависи у која смисла идиот...
сепак богат идиот :)

Ни едното ни другото не е толку трагично...богат идијот ќе си го протера животот на туѓ грб...сега дали ќе е среќен или несреќен е шпекулација...никогаш не се знае...а сиромашниот гениј можда ќе се збогати а можда не...дали ќе е среќен или не...креативноста дава некој вид среќа...дали Едисон бил среќен кога стварал...или Вагнер...:toe:

Има и полоши опции...на пример да се биде и сиромашен и грд...

јас би бил сиромашен гениј..а уствари сум сиромашен идиот хаха

Сиромашен гениј многу нормално!ќе бидам сиромашна додека не се појави некој бизнисмен или незнам што и не ги види моите квалитети а после ќе се започне огромен бизнис!а богатиот идиот ќе ужива у парите на мама и тато али џабе му е се коа нема да може сам да заработи и да си се обезбеди:toe:

Абе сиромашен гениј,не мора да се збогати,немора да биде ни гениј само нека има троа памет.Не можам да си го замислам животот со глупав човек....

па дефинитивно сиромашен гениј отколку да бидам некој кој што не знае ни како се вика и џабе би ми биле пари кога други би ги користеле наместо мене

Сорпмашен а гениј...Како и да е ке си направам пари за да преживеам.А богатио ке истроше парите и ништо после...ке биде сиромашен..

сиромасен гениј ама ке испланирам и да се збогатам и да си направам свој круг во ЏЕТ-СЕТОТ :baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Bi bila siromasen genij,no sepak ako sum genij nema da ostanam siromasna :pipi:,no nikako ne bi sakala da sum bogat idiot:nesvest:

Повеќе би сакал да бидам сиромашен гениј:helou:

Ххх .. ако сум богат идиот, поради мојата неограничена глупавост најверојатно ќе ги потрошам сите пари на глупости и непотребни работи. Ќе се расфрлам по коли, куќи, јахти .. никој не би ме почитувал, би ме гледале како идиот со пари :) Со лажни пријатели кои само сакаат да се изгребат за некоја пара, без вистинска љубов .. у пм таков живот.

Ако сум сиромашен гениј, ќе живеам мизерен живот, но благодарение на паметта ќе се снаоѓам секаде и ќе успеам да живеам .. некако. Тука ми се допаѓа што имам можност некој да ме открие или да пробам да им покажам на луѓето колкав гениј сум, за потоа да се збогатам.

Бирам : сиромашен гениј. Барем имм шанса да станам некој и нешто, како богат идиот џабе ми се парите и материјални задволства кога она најважното (вистински пријатели, вистинска љубов ..) нема да го имам .. и кога си богат идиот можеш само да одиш надоле затоа што си го достигнал врвот. Кога си сиромашен гениј можеш нагоре да одиш, затоа што си на дното.

Битно е да си човек! Богатството е минливо, интелегенција е битна но не пресудна.

Сиромашен гениј дефинитивно. Со памет би можеле да си обезбедиме и материјално и духовно богатство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom