Човек кога ќе се пофали за себе дека е многу понизен, веке престанува да биде човек.....станува дупелижач.Човек кога ќе се пофали за себе дека е многу понизен, веке престанува да биде ......

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Човек кога ќе се пофали за себе дека е многу понизен, веке престанува да биде човек.....станува дупелижач.Човек кога ќе се пофали за себе дека е многу понизен, веке престанува да биде ......
Ама си горд на својата понизност, значи горд си! Човек кога ќе се пофали за себе дека е многу понизен, веке престанува да биде понизен, значи горд е! А ти уште и си суперпонизен! :pos2: Ме насмеја човече!
Какви се тие фасификувани преодни форми и фосили, ете запни и се и докажи го тоа ете оставив линкови од преодни форми во претходните постави никој не ти брани воопшто се чисти нобеловци на форумов само уште никој не ги знае. Што е најинтересно докажуваат со докази земени од оние кој ги девалвираат на секој чекор т.е. научниците, чиста манипулација и селективност на информации. :kez:
Кои се тие фалсификувани ?
Кога изумрел диносаурусот, мамутот...ако вселената постои 6 000 години. До кој временски период живееле заедно човекот и диносаурусот. Се разбира ако тргнеме од тоа дека диносаурусите не се фалсификат.
Да, Дарвин се надевал на тоа и тоа се остварило. Дарвин мислел дека земјата е неколку милиони години стара, и бил во грешка, затоа што се докажа дека е неколку милијарди години.
Neporazen може ли обратна логика, ако Бог не е креатор на светот, тогаш кој е краторот? Пошто секоја креација нам позната во овој на свет потекнува од извор и идеја/мисла. Логички е да се запрашаме кој е тогаш креаторотAko bog e kreatorot na svetot, sto ne e mozno po nikakva logika
Бидејќи фосилите честопати се нецелосни и неорганизирано, проценките на истите се тотално шпекулативни. Реконструкцијата се прави за да одговара на учењето на еволуцијата. Затоа гревчињава се фаќаат за еден единствен зуб, фрагмент од мандибула (долна вилица), или малечка коскичка од раката или коленото.
Честопати еволуционистите немаат цврсти докази, па се фрлаат да ги интерпретираат на начин кој на нив им одговара.
И идемооо...:
Има една мала, но суштинска разлика помеѓу религија и наука. Кога даваш научно тврдење во кое не си учествувал треба да го посочиш и научниот извор и/или експериментот од каде е произлезено тоа тврдење. Тој извор потоа се анализира и се утврдува неговата веродостојност.
Всушност ако добро размислам и не е толку различно
Ќе наведам цитат за побивање на постоењето на Бог:
„Бог е мртов“.
Ако кажам дека изворот е Ниче станувам ирелевантен, нели?
Паметен си ти... ја сфаќаш поентата.
И ај да тргнеме се на страна. Која е според тебе целта на „измислување“ на цели научни гранки како еволуција, палеонтологија, модерна биологија, модерна ботаника и сл.?
Од кога еволуцијата е научна гранка? Немој друг пат да си дозволиш вакви испади.
Јас немам ништо против палеонтологијата. Жорж Кивје e познат палеонтолог кој бил верник. Немам против и модерната биологија, хемија. И јас сум во науката, ама не сакам измами. Има микроеволуција, еволуција во рамките на видот, но да тврдиш дека има меѓувидови и покрај сите докази е само инает и малодушност.
Кои фосили останаа кои ја поддржуваат еволуцијата?
Овие се од книгата The Evolution Deceit од Harun Yahya и Не-на еволуцијата, да-на Библијата од Д-р Иван Грозданов. Задоволен?
Ајде, наведи, кои се научните методи кои ја потврдуваат точноста од еволуцијата?
Очигледно дека не си извлекол ништо корисно како заклучок околу тоа кој околу кого се врти, но добро, ионака не е мој проблем.
А ако веќе кажуваш пофални зборови за еволуцијата, тогаш, биди „муж„ и биди троа поубедлив, оти не „паѓам„ на „..клипчиња и линкови...„
Епа прочитај, бе, книга една (не Библијата). Тоа може да ти помогне.
Me imas pobrkano so drug...!
A ako si mi lut za drugo, kazi ne baraj povod! Ne ja otvodriv jas taa tema protiv tebe!
Ne sakam da se navreduvame... Ne e covecki...
Prasanjeto ti e banalno... Ako mislis deka ti e nephode odgovorot, slobodno si baraj odgovor!
Да изгледа не си ти тој ....Samo si barame opravduvanja!!
Ne se toa "razliki"... Togas bi trebalo da imame razbiranje i za pedofilite, ubijcite... Ne moze kako nas ni odgovara da vrtime!
I navistina jas ne sakam i ne sudam...
Ова е реченица чии зборови треба да го исполнат цензусот од четири карактери.
Како ги поставил законите мултиверзумот, си го видел ти лично кога ги поставувал?
Значи прашав што доколку постои.. како тогаш би реагирал на вашето негирање и пркосење?
Ја оспорил неговата правда.
Има логика ова што го збориш ти не си никаков фактор.
Нема основа ако не те бива и резултатите не ти одат во прилог.
Фактите говорат дека Евреите се убедливо најуспешниот народ без разлика дали е тоа контрола на пари,богатсво,организација,придонес во науката етц етц.
165 Евреи од 12 милиони народ се добитници на нобелова награда што е четвртина од вкупниот број на нобеловци, тоа не е супериорност?
Пола од светските шаховски прваци се евреи
-Вилхем Штајниц
-Михаил Ботвиник
-Емануел Ласкер
-Зигберт Тараш
-Васили Смислов
-Боби Фишер
-Гари Каспаров
Да не ги набројувам Рубинштајн,Нимцович,Рети,Решевски,Бронштајн,Корчно ј, Најдорф,Полугаевски,Таиманов од помладите Свидлер,Гелфанд,Радјабов,Арониан
Најдобрата жена во историјата на шахот која може да се носи рамо до рамо со мажите е Јудит Полгар и е еврејка, нејзините две сестри Жужу и Софи се исто така велемајстори.
Дека врска немаш што зборуваш.И шо заклучуваш од претходнава реченица?
5. Не се нервирај, губиш од лепота. Знам дека вистината боли. Ах пуст јас, шо морав по научниците да ви чепкам.
Тие биле верници кои и се противеле на еволуцијата.
Таа и ден денес, не е понапредна од тогаш (се лажеш ако мислиш поинаку).
Викаш дека Дарвин имал некакви докази кога ја предложил теоријата на еволуцијата? Тој ПРЕТПОСТАВУВАЛ дека во иднината ќе ископаме фосили кои ќе го потврдат неговото тврдење (такви за жал нема), дека со помош на методите за одредување на староста ќе можеме да откриеме колку се стари тие фосили (90% од тие методи даваат погрешни резултати) а башка целата негова книга е пишувана врз основа на набљудувања.
Јас шамарам јавно и вербално. Другар ти толку го здоболе тоа што му го кажав. Со однесувањето ми покажа навистина колкав фраер е.
Хахахаххаааааааааа...
Во мојата црква немаме попови кои носат црни мантии.Знак на жалост
Заради украс.
Како симбол на брачниот завет.
Не ми е битно што преставувал крстот кога јасно знам што пореставува за мене.
а доволно знам за основите на јудаизмот.
Не ме занима ѕвездата на Давид,
Ти првин провери што значи плуралитет во сингуларитет.
Му се обраќа на Таткото. Што е толку контраверзно тука? Не сам на себе, туку на другата личност од Тројството: Бог-Таткото.
Па изгледа не сфати шо докажав.
И да, знам да си цитирам пасуси посебно од Библијата. Ако сакаш можам и од куранот да цитирам, нема проблем.
Тие души измачени главата незнаат кај им е, а камоли да се обединат. Како што кажав, сите се паши на својата нива. Еден мисли вака, друг онака, трет...
Епа го заборавив прашањето. Ај биди љубезен и повтори го.
На пример? Ти во која дупка "падна"?
Па не си за креационизам, не си за еволуција, сетне за шо си? Немој да ми кажеш: панспермија.
Во јудаизмот има, не во христијанството. Исус беше последната жртва.
Ама врвот го достигнуваат од устата на Исус. Биди малку доблесен и признај го ова.
Немам намера да коментирам даље.
Веројатно за нив Бог ќе има поинакви критериуми. На кој колку му дал, толку и ќе бара од него.
Мооолам? Ова ти е најглупавото нешто што си го истрескал. Кога ќе бидеш доволно голем да разликуваш некои работи (општо зборам), ќе видиш дека потеклото нема многу да ти влијае и нема твојата вера да зависи од него.
Не зборев у таа смисла. Едноставно не сфаќаат дека има избор и дека вака или онака ќе го направат.
Ама не мора да ги сакаш делата на таа личност. Личноста-да, -гревот-не.