Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки.
Кога вратот го вртам на десно и надолу имам болка на левата страна од трапезот најверојатно, истото место како на сликата десно што е иксот.
Некој има искуство со вакво истегнување и што да се прави ?
Referred-pain-patterns-red-from-the-upper-and-middle-trapezius-muscle-MTrPs-Xs.png

Имав нешто слично, можеби и исто. Мене ми се појави при вежбање, не дека нешто претерав со килажа или со формата на правилно изведување, али веројатно проблемот бил тука само не излегол на површина. Бев кај физиотерапевт еве линк https://www.facebook.com/zdravjefitnes/ Се наоѓа кај Златна виљушка во Аеродром, кај МЗТ салата. Два физио третмани направив па требаше на одмор да идам. Паузирав две недели од вежбање се на се после масажите па после се вратив и се беше океј. Он ми кажа дека многу "чворови" сум имал и тоа не само на тоа место и на други места, па стискаше праеше разби колку можеше. Година и нешто пројде од тоа и не сум имал повторно такви проблеми. Инаку кога ме фати истите проблеми ги имав, не можев да ја вртам главата остри болки осеќав.

Одев во теретана до март некаде и прекинав. После месец време ми се појави оток на градната коска (стернумот) и болка. Од тогаш немам отидено. Ставав мраз али отокот не се намалуваше, не е намален ни денеска, али болката е до некој степен помала. Најмногу ме боли насабајле, кога гледам надолу и кога притискам со двете раце накај ребрата. Бев на болница ме снимаа, ми рекоа ништо не е некој рскавец, ќе поминело....:eek: Прочитав на интернет па демек тоа се јавувало најчесто од теретана, од утнати движења итн. Дали некој имал ваков проблем, како го решил, може ли да почнам пак со теретана-

Одев во теретана до март некаде и прекинав. После месец време ми се појави оток на градната коска (стернумот) и болка. Од тогаш немам отидено. Ставав мраз али отокот не се намалуваше, не е намален ни денеска, али болката е до некој степен помала. Најмногу ме боли насабајле, кога гледам надолу и кога притискам со двете раце накај ребрата. Бев на болница ме снимаа, ми рекоа ништо не е некој рскавец, ќе поминело....:eek: Прочитав на интернет па демек тоа се јавувало најчесто од теретана, од утнати движења итн. Дали некој имал ваков проблем, како го решил, може ли да почнам пак со теретана-
pak ke napomenam,ne veruvaj se sto ke procitas na doktor google :) odi kaj drug doktor ke ispitat so e potocno,ne e seriozno ako imase nesto dosega nemase da sedis tuku taka!

па мачкај се со нешто, истегнувај се сам (види на јутуб за истегнување) прави кардио тоа го забрзува метаболизмот и ке помогне да се намали отокот, почни со малце 5-10 мин не хардкор кардио нешто како вртење точак па после полека орбитрек, доста време помина од март можеш да почнеш со лесни вежби мислам (кога почувствуваш некоја болка или нешто не е во ред веднаш прекини со вежбите 1 ден одмор па пробај пак) шибај повеке витамини, пиј повеке вода, храни се здраво

Здраво дечки барам едно мислење од вас. имам 88кг, изгледам сосема пристојно на телото ама единствен проблем ми е шо се шо јадам клавам на стомако... значи не она стомак голем туку онака лепам се таму и имам малце од поќе таму. Трчам вежбам се само некако потешко оди со кинењето на "стомачето". Некој совет од вас мислење? Фала однапред.:)

Здраво дечки барам едно мислење од вас. имам 88кг, изгледам сосема пристојно на телото ама единствен проблем ми е шо се шо јадам клавам на стомако... значи не она стомак голем туку онака лепам се таму и имам малце од поќе таму. Трчам вежбам се само некако потешко оди со кинењето на "стомачето". Некој совет од вас мислење? Фала однапред.:)
cut the carbs

Има ли некој правено хормонска слика, сакам да проверам LH, E2, TT,FT,FSH.

Колку кошта?

Здраво. Сакам да почнам да пијам анадрол или метан. Па може ли некој совет? Да ми објасне нешто што всушност е тоа и дали е многу штетно?

Има ли некој правено хормонска слика, сакам да проверам LH, E2, TT,FT,FSH.

Колку кошта?
Гледај на групер има често попусти, инаку различно е секаде од 500-700 по хормон, планирај над 3000ки за сите.[DOUBLEPOST=1512108729][/DOUBLEPOST]
Здраво. Сакам да почнам да пијам анадрол или метан. Па може ли некој совет? Да ми објасне нешто што всушност е тоа и дали е многу штетно?
Ги купи?? Анадрол и метан (дианабол) не се баш иста работа.
Како прво немаш претстава што е, а сакаш да пиеш!
Нормално дека е штетно, лесно ароматизира и е штетен за црн дроб, згора на се ќе земеш некое нонаме ѓубре донесено од Косово или Бугарија.
Не смее да се дискутира тука за тоа, едуцирај се прво, па после одлучи дали ќе земаш, побарај ја анаболикс од вилијам левелин, прочитај, па после одлучи што ќе правиш.

Последно уредено:

Најлошиот начин да се започни со користење на анаболици е со оралните. Анадрол е многу потентен стероид и посилен од дианаболот. Глупаво е да започнеш шема без тестостерон како база. Второ, треба да се земи заштита за време на шемата за црниот дроб, анти-естрогени а после шема и SERMs за враќање на хормоните во нормала што не е загарантирано дека ќе се вратат како што беа пред да почниш. Се на се, едно големо НЕ.

Метан голтаат низ теретани како гумени бомбони и после се чудат од каде 300 проблеми.

Добро, значи не за метан и анадрол. Фала Ви многу. Тогаш нека ми каже некој какви суплименти да земам за пумпанје на мускулот. Кој се нај јаки суплименти за таква намена. Поздрав

Добро, значи не за метан и анадрол. Фала Ви многу. Тогаш нека ми каже некој какви суплименти да земам за пумпанје на мускулот. Кој се нај јаки суплименти за таква намена. Поздрав
Синтол

Колку време вежбаш?

среди ја исхраната, број калории, користи некој топачи на сало како например л-карнитин. Скоро е кај сите така, мастите прво и најлесно се таложат околу стомак, а најтежко се чисти тој дел.

среди ја исхраната, број калории, користи некој топачи на сало како например л-карнитин. Скоро е кај сите така, мастите прво и најлесно се таложат околу стомак, а најтежко се чисти тој дел.

Користам л-карнитин и амино тирозин истовремено. Незнам чудно ми е шо се шо јадам на стомако лепам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom