Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
^
Што мислиш вреди за тие пари. Т.С дали има премногу масти и шеќери ?

Па добро тоа е препорака, инаку ти земај по 30гр што ќе дојде 24гр протеин. И не е точно дека не пишува колку шеќери и масти има, си пишува на паковката.
ок, јас не можев да видам макроелементи, содржина на протеини, холестерол.., можеби има, ситни букви се на сликата за мене дури и со очила :)
Без разлика, цената нема многу разлика од оние кои обично се користат, а тие чинеа (порано барем) 3000-4000 во просек, ако не грешам. А од она малку искуство со различни фирми, од изолатите од CF, Dymatize и Голд стандард од ON, барајќи поефтин прашок, најдов еден романски со кој имав лошо искуство па пак се вратив на оние кои барем потврдено делуваа кај мене. И јас често сум се думал порано (пошто сега не користам) дали да земам од тие производи ама сум останал некако на овие "стандард". Затоа и пишав, нека проба еден период, иако е мн мала количина.

Последно уредено:
^
Што мислиш вреди за тие пари. Т.С дали има премногу масти и шеќери ?
Ако имаш пари да земеш голема канта протеин тогаш не вреди, пример Prostar на 100гр излегува 137денари/100гр со иста чистина како оваа што е 150-160денари. Разликата која можеби ти вреди да ја платиш е што вејот погоре од виталија е од козја сурутка и што не содржи вештачки бои и ароми.

Вака, сакам малце да се раширам малце и да качам мускулна маса, имам релативно добра форма, само сакам да сум поголем, тоа ми е поентата...
Што би ми препорачале еве и вежби некои конкретно,исхрана нешто(чисто за мислење) и обавезно суплиментација, тоа ми беше првичното нешто со сакам да прашам а ова другово у спат(сакам да зеам нешто протеин или гејнер(и кој) и уште нешто у комбинација дали иде?, просветлете ме...)

Вака, сакам малце да се раширам малце и да качам мускулна маса, имам релативно добра форма, само сакам да сум поголем, тоа ми е поентата...
Што би ми препорачале еве и вежби некои конкретно,исхрана нешто(чисто за мислење) и обавезно суплиментација, тоа ми беше првичното нешто со сакам да прашам а ова другово у спат(сакам да зеам нешто протеин или гејнер(и кој) и уште нешто у комбинација дали иде?, просветлете ме...)
Јади повеќе отколку што можеш, ќе качиш килажа и ќе се прошириш како два и два (со тоа и гратис сало ќе закачиш :D )
Од суплементација може да земеш веј протеин и креатин, а гејнер едино ако те мрзи да си правиш јадење, па со него да внесеш 500-600 калории (од доза) што ги би ги внел со оброкот...

Ова од мое искуство...

Здраво ја сум почетник во теретана па имам неколку прашања во врска со суплементи , зедов прво протеин што е phase 8 па после тоа зедов гејнер mass дека немам некоја килажа голема па ме интересира дали може да ги комбинирам двете и когај да ги конзумирам кој период е најдобро за најдобри резултати исхраната ми е добра ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Почнав со физичка тешка работа, дневно околу 7 саати дигам кутии гајби вреќи во просек по 10 до 20 кг една, 6 дена неделно, ме интересира дали телото се навикнува и дали ќе се одрази на тренингот со тегови ? Кога сум прва смена кога ќе дојдам одспивам 2 саати па после вежбам, без да спијам нема шанси. Кога сум втора пред работа вежбам, до сега недела дена терам така не осетив некоја намалена сила на тренингот освен што сум overall уморен нонстоп :)
Кои витамини минерали се must за волку зголемена физичка активност, се мислам за глукозамин како заштита за зглобовите зашто мн време се оптоварени и на тренинг вежбам тешки килажи, плус витамин Д, цинк магнезиум Б6, друго нешто ?
Здраво ја сум почетник во теретана па имам неколку прашања во врска со суплементи , зедов прво протеин што е phase 8 па после тоа зедов гејнер mass дека немам некоја килажа голема па ме интересира дали може да ги комбинирам двете и когај да ги конзумирам кој период е најдобро за најдобри резултати исхраната ми е добра ...

мислам дека тој phase8 беше како казеин споро разложлив така да пиј го пред спиење, а гејнерот после тренинг

Почнав со физичка тешка работа, дневно околу 7 саати дигам кутии гајби вреќи во просек по 10 до 20 кг една, 6 дена неделно, ме интересира дали телото се навикнува и дали ќе се одрази на тренингот со тегови ? Кога сум прва смена кога ќе дојдам одспивам 2 саати па после вежбам, без да спијам нема шанси. Кога сум втора пред работа вежбам, до сега недела дена терам така не осетив некоја намалена сила на тренингот освен што сум overall уморен нонстоп :)
Кои витамини минерали се must за волку зголемена физичка активност, се мислам за глукозамин како заштита за зглобовите зашто мн време се оптоварени и на тренинг вежбам тешки килажи, плус витамин Д, цинк магнезиум Б6, друго нешто ?

мислам дека тој phase8 беше како казеин споро разложлив така да пиј го пред спиење, а гејнерот после тренинг

Обично нема одма ама по некое време ќе почнеш да се распаѓаш и ментално и физички, барем од мое искуство. Преголем напор му се прави на телото за да може да опстои така. Имав донекаде добри резлутати со прогресивно накачување на терет. Иако е поспоро него одма 100 посто да влезеш во игра, далеку подолго ќе издржиш пред да треба да направиш пауза.

*под пауза подразбирам недела дена само одмарање, никаков замор ни на умот ни на телото

Инаку од витамини зимај тоа што рече + нешто на база на омега 3, дали рибино масло, дали некои капсули.

дали mass гејнеров содржи креатин такви ствари
dcbe82b3fd9b70d436321ca719a5eac1.jpg

Glutamin i bcaa i pogolema doza na c vitamin prioriteten so vitaminite pri zgolemen napor. I odmor kolku mozes poveke☺

Momci da dadete nekoe mislenje za onoj protein-surutka od kojzo ili ovco bese ,sto se prodava vo Ramstor od Vitalia ?

Nutritivna vrednost na bcomplex ovoj po aptekive refus sto go davaat znae nekoj?

Дечки имам за продавање ланчиња како на сликава доле, посебно се интересни за поклони или за привезок (јас моето си го носам на нараквица како мотиватор :D)

t4vbkn.jpg

Инаку ги давам по 200 денари, кој сака нека ме контактира во ПП. Еве и линк од истите
http://fashletics.com/products/45lb-weight-plate-w-i-choose-strength-necklace-pewter

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom