Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Има и потешки сигурно така ?
Незнам не се интересирав премногу за тежините не сум до толку при пари да купувам, уште месец дена доволна ми е својата тежина и да ја вратам силата што ја имав барем до некое прифатливо ниво, за понатаму здравје :)
Ластици ме интересира каде има поефтини, али да се со колку толку добар квалитет. Во веро џамбо има, али какви се со квалитет којзнае.[DOUBLEPOST=1409692604][/DOUBLEPOST]btw кај циркузантов се погодила расолницата годинава ;)
или пак до столовите негови е што може да се користат како разбој :)

Последно уредено:
Незнам не се интересирав премногу за тежините не сум до толку при пари да купувам, уште месец дена доволна ми е својата тежина и да ја вратам силата што ја имав барем до некое прифатливо ниво, за понатаму здравје :)
Ластици ме интересира каде има поефтини, али да се со колку толку добар квалитет. Во веро џамбо има, али какви се со квалитет којзнае.[DOUBLEPOST=1409692604][/DOUBLEPOST]btw кај циркузантов се погодила расолницата годинава ;)
или пак до столовите негови е што може да се користат како разбој :)
Телово ако му е од дома јас се викам Александар.
А не се викам.

BONUS: од склековите ќе имаш сериозни повреди

Телово ако му е од дома јас се викам Александар.
А не се викам.

BONUS: од склековите ќе имаш сериозни повреди

Од кои по точно ?

И што мислите за оние што се бесат по шипки и такви срања,јас искрено,не од љубомора туку од логика,мислам дека со такви вежби се сјебуваат зглобови,посебно рамења и тоа премногу...

Од кои по точно ?

И што мислите за оние што се бесат по шипки и такви срања,јас искрено,не од љубомора туку од логика,мислам дека со такви вежби се сјебуваат зглобови,посебно рамења и тоа премногу...
Од оние со рипање од земја на столови.

Поуба здравје
Протеин + креатин
Протеин + бета аланин ;)
дечкото што прашува претпоставувам дека е почетник посебно за прашањето, според тоа што јас го знам за спортов мислам дека му е доволно тој глутамин што го има во протеинот. Пари дадени за + глутамин не би биле добра инвестиција, подобра според мене е + бета аланин + таурин или +креатин монохидрат + таурин

Сепак ако е почетник како што ти тврдиш јас би рекол едно креатинче му е доволно но АКО е почетник значи 2-3 месеци барем во теретаната ги поминал а ако почнал вчера не му треба апсолутно ништо а "поуба здраје" се однесуваше на тоа дека комбинацијата е одлична а не дека е најдобра

Едно прашање до поискусните: Што се случува ако земам л-карнитин а сум на маса или пократко дали ќе топам масти ? фала

Едно прашање до поискусните: Што се случува ако земам л-карнитин а сум на маса или пократко дали ќе топам масти ? фала

пари ќе фрлиш во вода, тоа ке се случи

I Koja kombinacija pokonkretno?:confused:

Ако имаш пари сите три!! ако не: креатин > протеин > глутамин

( А некои мултавитамини + б-кмплекс + ц-витамин обавезно , за нив нема компромис !!!!!!! )

• Ми се допаѓа
Reactions: 001
I Koja kombinacija pokonkretno?:confused:
Од мене совет ако си почетник оди прво научи ги вежбите, навикни го телото на правилна исхрана која ако малку се потрудиш ќе ја составиш и самиот (протеин за почеток не ти е ни потребен ако јадиш како што треба пред се бидејќи не верувам дека имаш некоја голема мускулна маса), а по неколку месеци собери си париња и напрај си комбинација. Под добри комбинации еве ти од мене
Веј Протеин + Креатин монохидрат + Бета Аланин + ЗМА + Казеин за навечер
Веј Протеин + Креатин Монохидрат + Аргинин + ЗМА+ Казеин
Глутамин имаш доволно во вејот како за старт верувај.
Или пак Веј Протеин + ПРЕВОРКАУТ+ЗМА+Казаеин за навечер
a eкстра комбинација испробана лично од мене
http://www.bodybuilding.com/store/dymatize/iso-100.html
http://www.bodybuilding.com/store/univ/animalpak.html
http://www.bodybuilding.com/store/univ/animalmethoxy.html
http://www.bodybuilding.com/store/mutant/mayhem.html
овие пред година и нешто ме коштаа дебело али затоа после месец дена секој коментар беше „и ти се избоцка а“ . Али месеци предходно собирав и пари и припремав шема за исхрана и пари за истата. Од лично искуство и тоа доста долго во овој спорт ти кажувам ако си почетник не форсирај пари за суплементи сеуште туку гледај да се привикнеш на овој начин на живот (исхрана, дисциплина), вежбите научи ги правилно и форсирај да добиеш сила. Преку ден нема ништо, обично сите се припремаат за лето ако си еден од тие поарно инвестирај ги парите дури взима а дотогаш терај според тоа што те советувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom