Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Немам шанси да вежбам гради и рамо,многу ми е тешко и не успевам да извежбам убаво рамо по што со гради почнувам,вака ќе терам како што пишав погоре усте некое време па ќе видиме како ќе биде
Иначе заборавив да ти посочам најбитната придобивка која е. Тоа дека наредниот тренинг мускулите што ќе ги вежбаш ќе ти бидат одморени зашто не си ги чепнал во претходниот тренинг. А наредниот пат кога ќе ги вежбаш ќе има поминато 2 до 3 дена.
И јас мислев дека нема да има шанси... навика е се. А во тежини речиси не паднав, можеби 5 кила само на рамо, а некогаш и со максималната можев да вежбам. Како и да е, твој избор, а комбинациите се безброј, само некој да фати да ги пробува :)

понеделник: бицепс трицепс
вторник Рамо нозе
среда Одмор ( или кардио )
четврток Грб
петок Гради
сабота/недела пак кардио фудбал кошарка боксерска вреќа , јаже

Што мислите за поделбава? добра е или треба да се менува нешто?

кардио и стомачни барем три пати во неделата :)

Јас почнав пред две недели по овој редослед

Понеделник-грб,кардио,стомак
Вторник-рамо,бицепс
Среда-нозе,кардио,стомак
четврток-одмор
петок-гради,трицепс,стомак
сабота-листови,кардио

пред секој тренинг загревање и 10 минути кардио,а кардиото на крај ми трае пола саат

понеделник: бицепс трицепс
вторник Рамо нозе
среда Одмор ( или кардио )
четврток Грб
петок Гради
сабота/недела пак кардио фудбал кошарка боксерска вреќа , јаже

Што мислите за поделбава? добра е или треба да се менува нешто?
Стомак?

Овие што ги зедов еве вака пишува...
во 3 таблети
Calcium (Carbonate & Gluconate) 1000mg
Magnesium(oxide & Gluconate) 400mg
Zinc(Gluconate & Citrate) 15 mg
Иначе јас зиам по 2
dobro e, da, samo sepak najdobro e odvoeno da se pijat, kalcium isto taka imas i vo mlecni proizvodi sto sekojdnevno gi kozvumiras, a za cinkot najdobro e da go pies pred da si legnes, ako imas i glutamin, uste podobro, glutaminot e odlicen regenerator. Cinkot ti e potreben za mnogu funkcii sto gi izvrsuva teloto, potreben in e na muskulite, mozokot, koskite, bubrezite, crniot drob i osobeno na prostatnata zlezda.

• Ми се допаѓа
Reactions: 001
Дали би било во ред да праам Bulk едно 9 месеци или можеби е тоа краток период ?
Не е воопшто кратко дури и да правиш чист балк за да не ставиш многу сало на тебе пак би качил едно 10кг со што сигурно ќе имаш видливи резултати.

А нели магнезиум цинк и калциум не треба да се пијат во една таблета ? имам така читано,дека си сметале едно на друго и џабе се пиеле...??[DOUBLEPOST=1409613365][/DOUBLEPOST]И дали знаете некој што продава кетлебел и медицинки ? не битно дали дома правени или на старо ?

А нели магнезиум цинк и калциум не треба да се пијат во една таблета ? имам така читано,дека си сметале едно на друго и џабе се пиеле...??[DOUBLEPOST=1409613365][/DOUBLEPOST]И дали знаете некој што продава кетлебел и медицинки ? не битно дали дома правени или на старо ?
и кетлбел и медицинки имаш во џамбо/веро

Ама има ли килажи ? сигурен си дека 5кг е 500 денари ? или за медицинка збориш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom