- Член од
- 24 јуни 2009
- Мислења
- 310
- Поени од реакции
- 124
се мислам да купам шипка + тежини (до кај 90 кг). знае некој од каде може да се купи и колку пари од прилика ќе ме фати?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
шипките се од 1200 до 1400 зависи дали 1.5м или 1.8м за стандардни зборам ги имаш на повеќе места, а тежини гумираните од 80-100 ден кило, железните 120-140 ден, ова на ново ако купиш, за на старо се наоѓаат поефтиносе мислам да купам шипка + тежини (до кај 90 кг). знае некој од каде може да се купи и колку пари од прилика ќе ме фати?
Момци ај да прашам и јас за еден проблем, генетски сум предодреден со големи рамена, трапез и грб, доста ми е развиен тој дел, а на трапез дигам доста големи тежини, но во последно време забележав дека секогаш после вежбање на трапез имам големи болки во главата (плус неможам да се сконцентрирам, нервозен сум премногу тој ден), се додека не заспијам, а често и другиот ден продолжува се додека не се опушти малку тој дел. Дали некој сте имале слични проблеми, читав по интернет, но ме интересира од искуство на некој ако бил на лекар, од медицински гледна точка, како превентива планирам од нареден тренинг да пробам со мали тежини или ќе го исфрлам трапезот од тренинг програмата.
Само врат немам пробано да вежбам немам ни потреба за тоа, но трапезот дефинитивно ќе го исфрлам од планот со вежби поединечно само за него, 2 пати неделно мртво дигање му се доволни и на трапезот да се активира.Од медицинска гледна точка е сосема нормално поради преоптеретеност на мускулатурата околу вратот да се јават главоболки, незнам дали си пробал да вежбаш пример и врат, но еве кај мене и кога врат вежбам често ми се јавува главоболка, слично се случува и кога имаш неадекватна перница за спиење поради оптеретување на вратната мускулатура главоболката ја има веднаш наутро со станување. Затоа јас директно трапез не вежбам, само индиректно со мртво дигање.
Јас имам дома вакви, искрено не гледам на кој начин помагаат, исто ми е. Дури и рацете почнуваат да болат после некое време на овие, така да мене дури и боље ми е без.Чисто ме интересира која е разликата помеѓу склековите чисто на раце и на овие додатоци ?![]()
Дали отпорот со нив е поголем ? или пак има поголем ефект ? Благодарам.
Во Runners барај има поефтинки од 1800-3000ки големи.Не би сакал да ја спамам темава со други постови но не видов каде да прашам, да не знае некој кај има боксерски вреќи но со солидна цена затоа што во приде.мк што гледав цениве горат. Имаше едни “боди скалп..’’ во Орка, но веќе ги нема изгледа како што разгледував, така да не има некој запознаен? Одговор подобро во пп да не ја спамаме темава.
Не би сакал да ја спамам темава со други постови но не видов каде да прашам, да не знае некој кај има боксерски вреќи но со солидна цена затоа што во приде.мк што гледав цениве горат. Имаше едни “боди скалп..’’ во Орка, но веќе ги нема изгледа како што разгледував, така да не има некој запознаен? Одговор подобро во пп да не ја спамаме темава.
Склекови стандард или на боксови машки испукај се, на крај краева ако ти е мерак земи 2 бекатонки рацете на нив и лупај биди по хардкорЧисто ме интересира која е разликата помеѓу склековите чисто на раце и на овие додатоци ?![]()
Чисто ме интересира која е разликата помеѓу склековите чисто на раце и на овие додатоци ?![]()