Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
јас имам пробано на Runkeeper додека трчам, планинарам, а и за кога одам на факултет сум ја уклучувал и секогаш разични резултати добивам отприлика со 40-50 ккал за истата траекторија.

Баш сека сакав да прашам за некоја таква апликација ама ти си пишал па ќе ја пробам оваа твојава.

Баш сека сакав да прашам за некоја таква апликација ама ти си пишал па ќе ја пробам оваа твојава.
Можеш и со Runtastic, одлична е летово со нејзе трчав.

Јас пред Ранкипер ја користев Sportypal, почна да ми се исклучува таа и се префрлив на Runkeeper, досега со оваа не сум имал проблем.

Јас пред Ранкипер ја користев Sportypal, почна да ми се исклучува таа и се префрлив на Runkeeper, досега со оваа не сум имал проблем.

На Runkeeper видов дека има опција и музика да слушаш додека ја користиш. А има и други добри опции. Ќе ги пробам апликацииве па ќе пишам како се.

Имам едно прашање, ако може помош.

Според мојата височина, моментално имам вишок 5 килограми, дали и со какви вежби ќе успеам да го намалам салото?

Имам едно прашање, ако може помош.

Според мојата височина, моментално имам вишок 5 килограми, дали и со какви вежби ќе успеам да го намалам салото?

Аеробен или кардиот тренинг, правилен начин на исхрана. Доколку целта не ти е само намалување на вишок на телесна тежина и остранување на масни наслаги, него и поцврсто и затегнато, мускулесто тело, тогаш сето тоа погоре во комбинација со тежински тренинг.

Момци, ефективно е вежбање на супер сетови или подобра опција е обични сетови со по 1 мин одмор меѓу серија? Слушам доста спротивни мислења па ме интересира некој поискусен да каже мислење, да почнам да ги применувам тие супер сетови или да си терам со нормално вежбање како до сега.

Момци, ефективно е вежбање на супер сетови или подобра опција е обични сетови со по 1 мин одмор меѓу серија? Слушам доста спротивни мислења па ме интересира некој поискусен да каже мислење, да почнам да ги применувам тие супер сетови или да си терам со нормално вежбање како до сега.

Суперсет ти е advansed опција, кога би достигнал плато со обични сетови да продолжиш со зголемување тежина. Јас да сум на твое место би терал стадард и ако заглавам, тогаш би додал суперсет.

Дали некој го има користено овој креатин и дали е задоволен, какви се резултатите и како се употребува?

24d629b30dd98f453c76955109b01e8b.jpg

P.S прв пат зимам креатин и може ли некој да ми објасни како оди ова фаза на полнење 15-20 г дневно ?

Суперсет ти е advansed опција, кога би достигнал плато со обични сетови да продолжиш со зголемување тежина. Јас да сум на твое место би терал стадард и ако заглавам, тогаш би додал суперсет.

Со оглед на тоа што сум новајлија у теретана што се вика, со 3 месеци искуство, сепак ќе си се задржам до обичните сетови, не сум знаел дека ова е за advanced вежбачи... благодариме за информацијата :)

Дали некој го има користено овој креатин и дали е задоволен, какви се резултатите и како се употребува?

24d629b30dd98f453c76955109b01e8b.jpg

P.S прв пат зимам креатин и може ли некој да ми објасни како оди ова фаза на полнење 15-20 г дневно ?
Не ти треба полнење, тоа е промовирано од компаниите што продаваат суплементи за повеќе да купуваш нивни производи, 5г ти се доволно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom