Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво момци сакам да вежбам ислкучиво во домашни услови склекови,згибови,стомачни е сеа немам сало за топење туку повеќе би требало да создавам мускулна маса моментално вежбам:Понеделник-Склекови,Вторник-Згибови и стомачни,Среда-Скелкови,Четврток-згибови и стомачни и така секој ден до сабота и недела одмор дали некој може да ми каже дали е добра програмата и дали ке биде подобро да вежбам секој ден склекови и згибови заедно или вака е подобро со еден ден одмор за да може да расте мускулот по колку серии на ден со колку повторувања во серија колку одмор меѓу серии дали секој ден некои други вежби исто така може и некој совет за исхраната.Благодара однапред Позз;)

Ај сега совети покрај лекарот некој од тука, вежбав трицепс али стрит воркаут вежбите ( 2рата на видеово http://www.youtube.com/watch?v=1JlAQMxVbHU) и ја зафркнав левата рака во лактот, бев на лекар ми ја ставија во лангета и требало некаде 3 недели да ми биде врзана, а после тоа докторот вика не сум смеел да ја оптеретувам со тежини барем уште 1 месец или пак добро да ја врзувам со стегачи и да вежбам со многу мали тежини и вежби кои помалку ги оптеретуваат лактите. Го прашував дали да пијам нешто додатно за побрзо да заздрави тој вели не е потребно исчашена била само и со време треба да си дојде на свое место сега засега имам болки, па ќе прашував ако некој сте имале слична мака дали сте земале нешто додатно за побрзо да заздрави или не.

Многу ми пукаат зглобовите или крцкање како и да е,почнав да земам омега и калциум и магнезиум апчиња на растварање некој да ми препорача нешто ?

И за обајцата важи еден ист одговор.

Одморете добро, не форсирајте. Додатнот стрес само ќе ја влоши ситуацијата.
Дајте му на телото доволно време да се регенерира.

Внесувајте доволно витамини и минерали во вашата исхрана.

И моја препорака е да додадете внес на глукосамин.
Можете да го најдете во најблиската аптека, или пак во било која продавница за спотска опрема и исхрана.

Здраво момци сакам да вежбам ислкучиво во домашни услови склекови,згибови,стомачни е сеа немам сало за топење туку повеќе би требало да создавам мускулна маса моментално вежбам:Понеделник-Склекови,Вторник-Згибови и стомачни,Среда-Скелкови,Четврток-згибови и стомачни и така секој ден до сабота и недела одмор дали некој може да ми каже дали е добра програмата и дали ке биде подобро да вежбам секој ден склекови и згибови заедно или вака е подобро со еден ден одмор за да може да расте мускулот по колку серии на ден со колку повторувања во серија колку одмор меѓу серии дали секој ден некои други вежби исто така може и некој совет за исхраната.Благодара однапред Позз;)

Никогаш не сум пробал вежби во домашни услови на подолг период, но едно што знам е дека доколку не му дадеш доволно одмор на мускулот за да се репарира - не очекувај мускулен раст.
А според мене, твојата програма е премногу набиена ден за ден така што не гледам доволен период каде што би можеш да се одмориш.

Во домашни услови би било добро да искомбинираш и раце да правиш, еве ти некои вежби од тука гледај

http://www.youtube.com/watch?v=cfXX4PQxYK0

искомбинирај си од овие вежби и побарај и некоја додатно да го вежбаш целото тело.

И за обајцата важи еден ист одговор.

Одморете добро, не форсирајте. Додатнот стрес само ќе ја влоши ситуацијата.
Дајте му на телото доволно време да се регенерира.

Внесувајте доволно витамини и минерали во вашата исхрана.

И моја препорака е да додадете внес на глукосамин.
Можете да го најдете во најблиската аптека, или пак во било која продавница за спотска опрема и исхрана.

Никогаш не сум пробал вежби во домашни услови на подолг период, но едно што знам е дека доколку не му дадеш доволно одмор на мускулот за да се репарира - не очекувај мускулен раст.
А според мене, твојата програма е премногу набиена ден за ден така што не гледам доволен период каде што би можеш да се одмориш.

Баш тоа сакав да прашам колку време ми е потребно за одмор дали е добро секој ден или не и ако знае некој подобро да ми каже на колку време да вежбам и кои вежби по колку серии итн
--- надополнето: 8 август 2013 во 16:06 ---
Во домашни услови би било добро да искомбинираш и раце да правиш, еве ти некои вежби од тука гледај

http://www.youtube.com/watch?v=cfXX4PQxYK0

искомбинирај си од овие вежби и побарај и некоја додатно да го вежбаш целото тело.

Фала мноуг мене повеќе ми беше да ме посоветувате на колку време да вежбам дали секој ден или не и со колку одмор неделно кои денови што да вежбам.

Баш тоа сакав да прашам дали е добро секој ден или не и ако знае некој подобро да ми каже на колку време да вежбам и кои вежби по колку серии итн

Остави барем 2 дена пауза измеѓу секоја мускулна група. Значи ако денес вежбаш гради, односно правиш склекови вежбај ги повторно во недела. Сепак, се зависи од целта. И некогаш е потребен повеќе одмор, некогаш помалку. Оди според она што ти го „кажува“ телото.
Ако се осекаш преморен, и/или пак мускулната група која сакаш да ја вежбаш ти е воспалена тоа значи дека треба повеќе одмор.

За вежби и серии, мој предлог е 4-6 вежби по мускулна група, 3-4 серии по вежба.

И вметни тренинг за нозе во неделата. И нозете исто така можеш многу лесно да ги вежбаш без додатни килажи.

Ако сабота и недела ти се одмор, не гледам ништо лошо во начинов на вежбање пошто сепак е бодивејт а не со тегови...Нема да се доведеш до претренираност и ќе имаш напредок. Едино, можеш да скратиш еден ден од склековите и тој ден да вежбаш раце и рамо. Најди некоја шипка/дрво и земи два ранци. Во нив стави големи шишиња со вода(6литра+). Прерамките од ранците протни ги на шипката/дрвото и вежбај ги бицепсите и трицепсите и рамењата. Исто, вежбај ги и нозете. Стави тежина во ранецот(книги,тегови,шишиња,камења whatever), страви го на грб со него прави склекови. Стави го ранецот на грб и со него кревај се на вратило. Improvise,adapt,overcome.

Јади многу повеќе јајца, месо, млеко, риба, урда, јаткасти плодови

Кога ќе изградиш добра основа(а ќе изградиш ако си конзистентен, вежбаш ко луд и јадеш протеини) па можеш да продолжиш во теретана. Јас две години вежбав дома и направив тело ко да сум идел во теретана, значи можно е:)

Да не знае некој каде има да се купи dip belt, сакам да додадам тежина на dips и на pull ups/chin ups.

Гледав еден добар во Flex ама немаат цена ставено, им пишав на fb уште ми немаат одоговрено, друг видов во гладијатори, ама некако слабо ми изгледа тој.
Негде друго да не знае некој каде има?

Дали склековите можат да допринесат за искривување на грбот?

Дали склековите можат да допринесат за искривување на грбот?

Имав другар со сличен проблем, беше на физиотерапевт и правеше различни вежби и потоа почна дома сам склекови вратило ова она, ако искривувањето е вертикално односно во вид на грпка тогаш би помогнало сосема малку повеќе би ти помогнало вратилото а ако е хоризонтално односно искривување на рбетот оди на физиотерапевт не вежбај ништо.

Да не знае некој каде има Л-аргинин? Прашував на повеќе места ама немаше

некој случајно да не се занимава со crossfit ? или да има познавање од истово? ако има нека пише тука или пп

http://www.aliexpress.com/item/Weig...rk-Fitness-Lumber-90cm-TK0840/1084474875.html
http://www.aliexpress.com/item/Free...belt-Fifth-Ring-Sporting-Goods/859196150.html
дечки дали имате некој порачувано од оваа страна, гледам има опрема и за во теретана, ми треба појас и ги гледав овие два се со фри шипинг и не му е лоша цената па ме интересира дали некој сте порачувале и дали стигнуваат работите од тука и за колку време

http://www.aliexpress.com/item/Weig...rk-Fitness-Lumber-90cm-TK0840/1084474875.html
http://www.aliexpress.com/item/Free...belt-Fifth-Ring-Sporting-Goods/859196150.html
дечки дали имате некој порачувано од оваа страна, гледам има опрема и за во теретана, ми треба појас и ги гледав овие два се со фри шипинг и не му е лоша цената па ме интересира дали некој сте порачувале и дали стигнуваат работите од тука и за колку време

Пред 5 дена точно ми стигна порачка, доставуваат 100% имам овде читано за истава страница а и другар ми ја препорача кој исто така нарача 2-3 работи, ако е Free Shipping просек на достава е 20-25 дена, а може и повеќе но сепак стигнува ако ти се плаќа дополнително ќе ти стаса уште побрзо.
Не се двоуми порачувај доставуваат 100%.

Пред 5 дена точно ми стигна порачка, доставуваат 100% имам овде читано за истава страница а и другар ми ја препорача кој исто така нарача 2-3 работи, ако е Free Shipping просек на достава е 20-25 дена, а може и повеќе но сепак стигнува ако ти се плаќа дополнително ќе ти стаса уште побрзо.
Не се двоуми порачувај доставуваат 100%.

гледам се наоѓаат доста работи кои се со фри шипинг, за суплементи барав некоја со фри шипинг али послабо...досега си имам плаќано од амазон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom