Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора да се такмичиш за да вежбаш нозе.Нозете претставуваат половина од твоето тело,апсурдно е да прескокнеш толкава мускулна партија со чие вежбање стимулираш лачење на тестостерон.
Чучњеви ти се задолжителна вежба,како и мртвото дигање(се надевам дека не го прескокнуваш,за грб е вежбава но е во контекст на муабетот) и бенч за гради.За раст ќе си вежбаш основни вежби,сложени,за чие изведување е потребно активација на повеќе мускули.
Гледам сите стефчо почнавте да го читате и сите со ова нозете дека се 1/2 од телото. Не според антропологија нозете се 36% од човековото тело, кој е на медицина би требало да го знае ова, а ова експертите по интернет рандом си пишуваат 1/2 од телото.

abre ne sum budala da drzam dieti! :D ova salovo so go spustiv bese so trcanje 24/ 7 ko lud,vozenje tocak i 3 treninzi rakomet nedelno :) nego mislev nesto sega za po doma :P
--- надополнето: 13 мај 2013 во 19:49 ---
Не ти препорачувам да држиш диети за ослабнување на тие години кога организмот расте и се развива. Бави се со некоја атлетска активност, трчање спринтови, кошарка, фудбал а кога ќе наполниш барем 16 години тогаш почни со теретана за мускулна маса.
abre ne sum budala da drzam dieti! :D ova salovo so go spustiv bese so trcanje 24/ 7 ko lud,vozenje tocak i 3 treninzi rakomet nedelno :) nego mislev nesto sega za po doma :P

Не мора да се такмичиш за да вежбаш нозе.Нозете претставуваат половина од твоето тело,апсурдно е да прескокнеш толкава мускулна партија со чие вежбање стимулираш лачење на тестостерон.
Чучњеви ти се задолжителна вежба,како и мртвото дигање(се надевам дека не го прескокнуваш,за грб е вежбава но е во контекст на муабетот) и бенч за гради.За раст ќе си вежбаш основни вежби,сложени,за чие изведување е потребно активација на повеќе мускули.
Знам дека треба да се вежбаат ама имам добра генетика за нозе и башка цел живот скоро сум дебел па овие нозе држеа до скоро 120 кг
Од денес почнав да вежбам гради бицепс грб трицепс па со рамото ке ми остане малце време ке напраам некоја вежба
Како што кажа мајмун не се пола тело нозете али се доста голем дел од телото ама па од друга страна цел ден ти се активни башка трчам од сабајле орбитрек понекад и пешки одам така да ги активирам како така

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Гледам сите стефчо почнавте да го читате и сите со ова нозете дека се 1/2 од телото. Не според антропологија нозете се 36% од човековото тело, кој е на медицина би требало да го знае ова, а ова експертите по интернет рандом си пишуваат 1/2 од телото.
Не по врат,по шија.
Сепак,нозете сеуште претставуваат најголемата мускулна група,а поентата е дека секој вежбач кој очекува резултати и прогрес,не смее да ги прескокнува нозете.А не тоа дали се 50 или 36 проценти.

Не по врат,по шија.
Сепак,нозете сеуште претставуваат најголемата мускулна група,а поентата е дека секој вежбач кој очекува резултати и прогрес,не смее да ги прескокнува нозете.А не тоа дали се 50 или 36 проценти.
Не велам дека не треба да се прескокнуваат, но ме фаќа смеа кога гледам вака од око да се лупаат бројки, инаку треба да се вежбаат нозете и според мене по било која програма и да терате гледајте нив да ги вежбате самите во еден ден, гледам некој ги комбинираат со рамо во ист ден што според мене е погрешно. Пробав така и после рамото скоро и да не ги извежбав нозете.

нормално ли е да се тресат рацете после тренинг - гради бицепс подлактица

1 пат ми се случи вчера ми трепереа рацете кога ги држев исправени :unsure:

Да ми се има случено, најверојатно имаш недостиг на калиум, магнезиум итн итн. За посигурно нека дае и некој друг одговор.

Sent from my LT22i

Verojatno si preforsiral. Nisto strasno.

Ако не земаш ништо најверојатно ти е од замор и префорсираност како што ти напиша Мyers, а ако земаш клен или пак некој пумпач може да е од нив. Мене ми се има случено и кога не земам ништо ако префорсирам, особено ако правам мали паузи и повеќе мускулни групи во ден.

тресат ти се раците оти си потрошил гликогено у мускуло , една банана после тренинг и си ок ;)

Правам 4 пати во неделата кардио по 40-45мин сабајле и 5 пати тежински тренинг навечер. Прашањето ми е дали многу ќе паднам во мускулна маса вака ако продолжам... ?

Инаку од суплементи земам креатин, протеин и глутамин.

Правам 4 пати во неделата кардио по 40-45мин сабајле и 5 пати тежински тренинг навечер. Прашањето ми е дали многу ќе паднам во мускулна маса вака ако продолжам... ?

Ќе паднеш. А колку, заивиси од моменталниот изглед и начин на исхрана.

Некој онлајн шо се разбира глеам има многу нека ми пише приватна порака иам многу прашања околу вежбање :)

Ако ти се брза во чистењето ќе паднеш сигурно, ако го тераш чистењето бавно ќе задржиш најголем дел од мускулатурата со таква суплементација. Јас сум во 6-та недела на чистење и до сега симнав околу 5 кг а сеуште немам паднато ни малку на сила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom