Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може да ми препорачате тренинг режим за ставање мускулна маса? Многу различни ствари има на интернет не знам од каде да почнам. Веќе вежбам скоро една година така да не сум почетник, али немам многу резултати досега (ради исхраната тоа, ама сеа знам што да правам).

Барам да купам клупа за во домашни услови( multi adjustable bench) али цениве по продавници не сакам ни да ги погледнам не па да ги платам:) Некој да знај да најдам нешто до кај 4 000 ?
п.с Биди фит продавницата во Скопје кај се наоѓа точно ?
На бул.Кочо Рацин пред главен влез во двор на ОУ Димитар Миладинов.

Здраво другари Ме интересира што е разликата измеѓу Протеините и Гејнерите што треба да конзумирам за што побрзо време да направам мускулна маса и што препорачувате вие да земам :)

Здраво другари Ме интересира што е разликата измеѓу Протеините и Гејнерите што треба да конзумирам за што побрзо време да направам мускулна маса и што препорачувате вие да земам :)
За што побрзо време моеш само сало да фатиш.
Мускул е споро.
Ти препорачувам исхраната да ја средиш.

За што побрзо време моеш само сало да фатиш.
Мускул е споро.
Ти препорачувам исхраната да ја средиш.

Имам неколку типа на исхрани најдено но сакам да земам или гејнер или протеини па затоа прашувам што е подобро и за кое од тие две е за побрзо добивање на мускулна маса

Како да импровизирам вратило дома? т.е. која вежба да ја праам за да импровизирам вратило

Како да импровизирам вратило дома? т.е. која вежба да ја праам за да импровизирам вратило
На времето кога јас растев, пред секоја зграда имаше т.тн. вратило, за тресење теписи.

На времето кога јас растев, пред секоја зграда имаше т.тн. вратило, за тресење теписи.

не можам да се кренам ни еднаш на вратило :D, и работата е за во стан,барам почетнички вежби што делумно ќе го заменат вратилото

За почеток, доволно е да висиш.
Има една алтернатива, со столчиња во домашни услови. Потребни ти се три столчиња. На едното ги поставуваш нозете, другите две се на страна од тебе, каде ги поставуваш лактите. И во таа положба се креваш, нагоре и надоле, до под. Накоре, до каде можеш. Без некои непотребни одвише потези, полека и контролирано.

За почеток, доволно е да висиш.
Има една алтернатива, со столчиња во домашни услови. Потребни ти се три столчиња. На едното ги поставуваш нозете, другите две се на страна од тебе, каде ги поставуваш лактите. И во таа положба се креваш, нагоре и надоле, до под. Накоре, до каде можеш. Без некои непотребни одвише потези, полека и контролирано.

ако може да ми објасниш уште еднаш,зошто не те сфатив,или да нацрташ некако,просто за да доловам :D

Столчињата се поставуваат како триаголник, пирамида. На едно од нив се поставуваат нозете, на другите рацете, задникот е надоле према подот. Мислам дека е сликовито :)

zna4i sitenje se pravi posporo pravilno i da osetis deka ti raboti ne samo da krenes, treb a da osetis i ne forsiraj nisto kolku mozes tolku ama pravilno da bide! na primer ben4: da oformis pravilna grada ramna i zaoblena od site strani
1. Потисок на коса клупа со шипка - 3 серии, 8 до 12 повторувања(П)
2. Потисок со шипка на права клупа - 3 серии, 8 до 12 П
3. Потисок со шипка на контра коса клупа - 3 серии, 8 до 12 П
4. Летање со еднорачни тегови на коса клупа - 3 серии, 15 П
5. Летање со еднорачни тегови на права клупа - 3 серии, 15 П
Тренинг #2
1. Потисок на коса клупа со со еднорачни тегови - 3 серии, 8 до 12 П
2. Потисок на права клупа со еднорачни тегови, 3 серии, 8 до 12 П
3. Потисок на контракоса клупа со еднорачни тег - 3 серии, 8 до 12 П
4. Развлекување со сајли на машина - 3 серии, 15 П
Тренинг #3
1. Потисок со еднорачни тегови на коса клупа - 3 серии, 8 до 12 П
2. Потисок со еднорачни тегови на права клупа - 3 серии, 8 до 12 П
3. Пропаѓања на разбој со сопствена тежина - 3 серии, 8 до 12 П
4. Летање со еднорачни тегови на коса клупа - 3 серии, 15 П
Тренинг #4 (тренинг со сопствена тежина)
1. Склекови со сопствена тежина на стабил-топка - 5 серии, 8 до 12 П
2. Склекови со сопствена тежина - 5 серии, 8 до 12 П
3. Пропаѓања на разбој со сопствена тежина - 5 серии, 8 до 12 П
Тренинг #5(тренинг на Смит машина)
1. Потисок на коса клупа на смит машина - 5 серии, 8 до 12 П
2. Потисок на права клупа - 5 серии, 8 до 12 П
3. Потисок на контракоса клупа - 5 серии, 8 до 12 П

Ако не ја чувствуваш вежбата, тогаш најверојатно е дека не ја изведуваш правилно или користиш тежина која е преголема за тебе и неможеш да ја контролираш.

Една од најпознатите реченици во секоја теретана е следната - " Колку креваш на бенч ? "
Заеби тоа, треба концентрација и правилно кревање како што реков да осетиш кога креваш дека ти работи мускулот! Позз

Една од најпознатите реченици во секоја теретана е следната - " Колку креваш на бенч ? "
Заеби тоа, треба концентрација и правилно кревање како што реков да осетиш кога креваш дека ти работи мускулот! Позз

А ако тренираш за сила?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom