Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо повеќе немам внесено од тоа што го напишав
дури од оризот 100 грама штопишав не го јадам цел така да единственото нешто што ми вика дека слабеам е логиката дека качувам на мускулна маса
Сега ми викаш не е возможно да слабееш тоа значи дека немогуче да паѓам на килажа или не ми чини тоа што го јадам
Сега ме советуваш дека е ок ова што го јадам и дека топам масти а растам на мускул????

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD
Сака да ти каже дека мора да слабееш со тој внес, НА ВАГА мора да слабееш. Инаку како мериш дека 100гр ориз внесуваш?

Сака да ти каже дека мора да слабееш со тој внес, НА ВАГА мора да слабееш. Инаку како мериш дека 100гр ориз внесуваш?
На вага бе брат мерам кафеав ориз ама и тоа не го јадам цело
Не паѓам на килажа еве скоро 10 дена пола кило
103 бев 102,5 сум денес

103 бев 102,5 сум денес

А да не не се мериш во добри услови?
Мери се еднаш неделно НИШТО ПОВЕЌЕ и тоа во ИСТ ден во неделата (понеделник) и тоа во ИСТИ услови (не јаден, серен, мочан, гаќи и маица) и ИСТО време (насабајле пред било шо друго).

Не ми е јасно иначе. Нема логика.
--- надополнето: 16 април 2013 во 22:07 ---
103 бев 102,5 сум денес

За оризот прашува дали мериш сиров или готвен?

А да не не се мериш во добри услови?
Мери се еднаш неделно НИШТО ПОВЕЌЕ и тоа во ИСТ ден во неделата (понеделник) и тоа во ИСТИ услови (не јаден, серен, мочан, гаќи и маица) и ИСТО време (насабајле пред било шо друго).

Не ми е јасно иначе. Нема логика.
--- надополнето: 16 април 2013 во 22:07 ---

За оризот прашува дали мериш сиров или готвен?
Хехехехех не го разбрав сиров сиров
Ај еве денес се мерев ке видам другата недела па ке пишам
Фала ви

103 бев 102,5 сум денес

Пробај 2-3 месеци држи се стриктно до диетата да си некаде 800 калории под одржување комбинирано со тренинг за да го забрзаш метаболизмот. Ако не ослабеш и покрај тоа (се сомневам дека нема) можеби би требало да си ги провериш хормоните, особено тироидните.

Хехехехех не го разбрав сиров сиров
Ај еве денес се мерев ке видам другата недела па ке пишам
Фала ви

Пробај 2-3 месеци држи се стриктно до диетата да си некаде 800 калории под одржување комбинирано со тренинг за да го забрзаш метаболизмот. Ако не ослабеш и покрај тоа (се сомневам дека нема) можеби би требало да си ги провериш хормоните, особено тироидните.
^ what he said

и не знам дали спомнав, гледај се во огледало, сликај се, мери со кројачко метро, чувај мерки за шо правиш и како правиш, и не е лошо да си отвориш myfitnesspal акаунт за да следиш и шо јадеш, не е ни битно многу од шо доаѓаат калориите пошо си 100+ кила, битно да си у минус на крајот од денот

^ what he said

и не знам дали спомнав, гледај се во огледало, сликај се, мери со кројачко метро, чувај мерки за шо правиш и како правиш, и не е лошо да си отвориш myfitnesspal акаунт за да следиш и шо јадеш, не е ни битно многу од шо доаѓаат калориите пошо си 100+ кила, битно да си у минус на крајот од денот
На оваа страница кај шо беше калкулаторов таму да отворам акаунт или на која

Вака сега за ова дали креатинот е хемија или не можи да дискутираме до утре и пак е џабе. Според мене си само суплемент, то дека си ги направил градите за 2 месеци или си феномен или пак другите што вежбаме ко стоки со години и пак не сме задоволни сме ненормални и чудна раса. Јас пак ќе ти речам земи си креатин ОК, али дека ќе направиш со него чудо ќе видиме. Друга работа исхраната за слабеење ОК, јас батка мавнав 27кг за нецели 2 месеци па зато не дискутирам понатаму за исхраната бидејќи само јас знам колку и мускулатура изгубив. Види терај ако те интересира нешто прашај тука, ќе ти дадеме мислење, за исхрана имаш еден куп страни објаснување на форумов и за програми за вежбање било дома било во теретана.

Почекај малце другарче, зш си буквалиста, кога реков дека си ги подобрив градите мислев само си ги подигнав и позацврстив малце, многу нормално дека не се напраив као Шварценегер :) башка од тоа тогаш имав нецели 70 кг

Друга работа, ако знаев како се прави тоа толку лесно како шо ме сфати ти немаше да прашувам, значи дека не знам нешто и не ми е јасно, друга работа, треба да сум идиот да продавам филозофии за билдање а фактички барам некаков совет... хаха нели ?;)

Иначе фала за советите на сите :D

http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=50

пијам вакви протеини, ги внесувам 2 пати на ден.. еднаш наутро веднаш по станување со неколку грама бадеми, вториот пат навечер околу 8 часот по тренинг... добар ми е тајмингот??:)

http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=50

пијам вакви протеини, ги внесувам 2 пати на ден.. еднаш наутро веднаш по станување со неколку грама бадеми, вториот пат навечер околу 8 часот по тренинг... добар ми е тајмингот??:)
За тие пари далеку поквалитетен протеин ќе си земеш. Тајмингот не зависи од ниеден друг фактор освен од самиот тебе.

Абе у пм све мислам грешно сум го пиел гејнеров... Ставав една дозерка во 450мл вода и еден или два такви шејка пиев на ден. Сеа читам од странава што пишува (http://i.imgur.com/EVBCJgd.jpg) и се мислам да не треба две дозерки во 450мл вода (тоа му иде 4 дозерки на ден ако пијам 2 шејка). Совет?

Абе у пм све мислам грешно сум го пиел гејнеров... Ставав една дозерка во 450мл вода и еден или два такви шејка пиев на ден. Сеа читам од странава што пишува (http://i.imgur.com/EVBCJgd.jpg) и се мислам да не треба две дозерки во 450мл вода (тоа му иде 4 дозерки на ден ако пијам 2 шејка). Совет?
4 дозерки во 450 мл вода треба
2 шејка - 8 дозерки - 2000 калории

треба да пиеш колку шо ти треба, а не колку шо пишува.
ако не знаеш колку ти треба, не пиј гејнер и земи читни за нутриционизам

Усогласи го според дневните потреби за калории. Инаку да произведувачот вели 2 дозерки по 2 пати дневно да пиеш ако си решил да му веруваш ;)

Барам да купам клупа за во домашни услови( multi adjustable bench) али цениве по продавници не сакам ни да ги погледнам не па да ги платам:) Некој да знај да најдам нешто до кај 4 000 ?
п.с Биди фит продавницата во Скопје кај се наоѓа точно ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom