Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба совет од некој поискусен за сурутка во прав,дали би била добра,сакам да качам повеќе на маса,сурутката има нутритивни вредности на 100 гр:
362kcal -калории
0.5gr - масти
13gr - протеини
71gr - јаглехидрати

Ми треба совет од некој поискусен за сурутка во прав,дали би била добра,сакам да качам повеќе на маса,сурутката има нутритивни вредности на 100 гр:
362kcal -калории
0.5gr - масти
13gr - протеини
71gr - јаглехидрати
Ова е тоа од пазар3 изгледа... за маса е добро, бидејќи е гејнер, повеќе јх одколку протеин... е сеа протеинот дали е сурутка или можеби соја, тоа незнам :)
71г јх + 13г пр = 84грама.... фалат 16 грама :)

Ова е тоа од пазар3 изгледа... за маса е добро, бидејќи е гејнер, повеќе јх одколку протеин... е сеа протеинот дали е сурутка или можеби соја, тоа незнам :)
Благодарам за одговорот,изгледа ќе земам некој друг гејнер,овој е сомнителен :).

ај некој да ми каже гладијатор како ке работи деновиве дека сакам да почнам од денес кој денови нема да се работат?

Dymatize NE, го имам пиено овој протеин и не ми се допадна воопшто (некако како голема превара ми се гледа). Ултимејт Простар некако лош вкус го имам пробано и него, баш пред месец дена го делев со еден другар, али сепак како фирма ултимејт ми се некако во топ5, како најстабилни ми се гледаат. Лабрадата незнам го немам пиено, TwinLab не сум пробал досега. Ако има пари за Голд веј на оптимум мислам дека е најдобро решение (али зависи од цената), ако не земи си ултимејт или пак овој го имаш мислам дека во спортих http://shop4builders.co.uk/termekek_reszletes.htm4?id=6727#velemenyek_h2.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 08:51 ---

Почни да вежбаш прво, да влезиш во шема со вежбањето, откако ќе почнеш да дигаш и тежини поголеми (по неколку месеци земај протеин + креатин или нешто друго). Од мене совет не земај сега протеин бидејќи и со храна може да се внеси на таа маса потребно количество на протеин. Не трчај уште на старт со суплементи бидејќи првите месец дена нема да знаеш ни вежбите да ги работиш правилно.
Dymatize Elite Whey на bodybuilding.com е на 35то место најпродавани производи (сите категории) а втор/трет во протеините, така да далеку е од превара, може да се каже дека е еден од најдобирте на пазарот. На сите ривјуа го споредуваат со Gold Whey.

Сум пробал доста брендови, последен го земав Dymatize и можам да кажам дека е најдобар по вкус од сите и наредната тура ќе е од него

Не фалат веројатно се вода 16грама.:)

Може некој да ми каже дали Трибулусот ке има кај мене ефекти дека имам 16 години?

Може некој да ми каже дали Трибулусот ке има кај мене ефекти дека имам 16 години?
Не ти треба не си ги фрлај парите. На 16 години си уште во пубертет така да тестостеронот ти е на високо ниво т.е. на највисоко природно ниво. Ако веке сакаш да додадеш некој суплемент оди со монохидрат и протеин/гејнер.

MotiviraN Оптимумот на голд веј е преценет, цената му е упм нека си го носат кај што треба и не треба.
Nitro Pure-от што ти е во линкот го имаш пробано? За него имам читано дека не е баш вкусот како што треба а и составот му е главно концентрат.
Иначе во Гет Реди сега што ги фураат scitec производите само зелениот протеин е ОК другите не вредат за парите.

ај некој да ми каже гладијатор како ке работи деновиве дека сакам да почнам од денес кој денови нема да се работат?
Ако мислиш на оној у Пелагонија, си работи нормално, само на 6 и 7 нема да работи.

Што мислење имате за путерот од кикирики? Од една страна богат со хранливи материи,АМА од друга страна доста калоричен и непрепорачлив за секојдневно конзумирање. Работам на топење на масти,смеам да конзумирам или треба комплетно да го исфрлам од мени? :confused: Толку ми е вкусен насабајле после тренинг,во комбинација со мед намачкан на оние оризови галети,уживам! Ама се подзамислив малце сега...

Што мислење имате за путерот од кикирики? Од една страна богат со хранливи материи,АМА од друга страна доста калоричен и непрепорачлив за секојдневно конзумирање. Работам на топење на масти,смеам да конзумирам или треба комплетно да го исфрлам од мени? :confused: Толку ми е вкусен насабајле после тренинг,во комбинација со мед намачкан на оние оризови галети,уживам! Ама се подзамислив малце сега...
Пази ако се чистиш, многу е калоричен, вкалуклирај го точно во дневниот калориски внес

MotiviraN Оптимумот на голд веј е преценет, цената му е упм нека си го носат кај што треба и не треба.
Nitro Pure-от што ти е во линкот го имаш пробано? За него имам читано дека не е баш вкусот како што треба а и составот му е главно концентрат.
Иначе во Гет Реди сега што ги фураат scitec производите само зелениот протеин е ОК другите не вредат за парите.
Затоа нема да го земиш Голд од македонија, барај некој од бугарија да ти го донеси или америка таму е мн поефтин. Нитрото го пие еден другар и не се има пожалено досега.

Помини, ќе ти дадеме тестер да го пробаш вкусот на Nitro Pure Whey ;) Gold.
Која е цената во Бугарија?!
Инспириран од листата на bodybuilding.com наскоро ќе направам листа на најпродавани производи во Спортикс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom