S
Stef Bachatero
Гостин
http://motivirajse.wordpress.com/2012/08/23/креатин-и-неговото-дејство-во-организ/Ama so sredena ishrana tesko ke ide kacuvanje masa taka?posto pazis da ne vnesuvas masnotii junk food i tako dalje.. dali moze da ostanes na isto body fat na primer 14% i da kacuvas masa ili potesko ide toa?mene ova mi e celta sega.. bez da kacam body fat da napravam masa.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 19:19 ---
Zosto da ne zima kreatin mesto protein vo period koga kacuva masa?so kreatin mn. poveke ke kaci mus. mas a protein ke zima od hrana.. posle koga ke kaci posakuvana masa ke go batali.
Затоа што креатин ќе земеш ако ти е првпат може телото да не реагира да го одбие.Земи исхраната среди ја вежбај 2 месеци па после.Креатинот делува кај луѓе што имаат повеќе мускулна маса.Тоа што ќе накачиш е вода ништо повеќе и мускулот ќе ти изгледа поголем заради тоа.Затоа што креатинот влече вода од системот за да дојде до мускулите.
затоа што така развиваш недостаток на цинк во организмот, исто е докажано дека 80-90% од професионалните спортисти во америка имаат недостаток на магнезиум во организмот, а во консултација со еден колега од Турција имам разберено дека Б6 витамини обавезно треба да земаат луѓе кои што вежбаат затоа што имаат доста зголемена потреба од истите кои се клучни во протеинскиот метаболизам, така да не е лошо да се земе ако имаш некој денар плус.