- Член од
- 30 јули 2009
- Мислења
- 1.770
- Поени од реакции
- 1.058
Со кои вежби најдобро се развива долниот дел од градите ?![]()
Контра кос бенч, разбој.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со кои вежби најдобро се развива долниот дел од градите ?![]()
Потисок со шипка на контра коса клупа, Потисок со тегови на контра коса клупа, Летање со тегови на контра коса клупа, Пропаѓања на разбој со сопствена тежинаСо кои вежби најдобро се развива долниот дел од градите ?![]()
vezbi za jacanje podlaktica ?
Јас имам едно прашање.
За колку време во домашни услови без никаква спортска опрема, можам да ги развијам градите само со правење склекови?
И кои се најефикасни за развивање?
Одев во теретана и може да се каже дека сум задоволен од другите мускули на телото, барем оние што ги вежабав, и гради вежбав но едноставно не го постигнав посакуваниот резултат, а сега немам толку време за во теретана, па затоа би ве замолил ако може да ми дадете совет.
Благодарам однапред.
вака, малце градите ми заостануваат во однос со грбот , пред 2 месеци почнав да вежбам активно и на грбот имам огромни резултати мн ми се рашири во горниот дел. е сеа за гради тренирам еднуш неделно од три пати што одам. јадам по 6-7 пати внесувам протеини над 160гр , околу 300гр јх и околу 70-80гр масти.
ги правам овие вежби за гради
1. бенч 10, 6 , 6 -------- тие со 6 со големи тежини околу 70кг сега за сега а едната 10 со 50кг
2. разбој со сопствена тежина (4-5 серии по 10) - е овде не ми е јасно по колку да правам серии повторувања.
3. пеперутка 12 , 10 , 8 , 6
4. dumbell press http://www.youtube.com/watch?v=VmB1G1K7v94 10, 8, 6, 6
---
дали требат да додадам коса клупа контра коса нешто за по масивни гради гледам имат резултати и ова. ама мислам дека не е нешто во ред. сакам да ми се активираат сите делови од градите. и очекувам одоговор од некој поискусен. поздрав
Ако во теретана не си ги развил, со склекови па ич нема. Тоа ти го зборувам затоа што пред да тргнам во теретана 3-4години правев склекови, најразлични варијации широки тесни, со песница, меѓу две столици, со додатна тежина од 10кг на грб и слично... Дури откако тргнав во теретана градите се развија како треба и уште има место за напредок. Проблемот е посебно да го извежбаш и горниот дел од градите што со склекови е тешко плус со склекови лесно се достигнува плато.
вака, малце градите ми заостануваат во однос со грбот , пред 2 месеци почнав да вежбам активно и на грбот имам огромни резултати мн ми се рашири во горниот дел. е сеа за гради тренирам еднуш неделно од три пати што одам. јадам по 6-7 пати внесувам протеини над 160гр , околу 300гр јх и околу 70-80гр масти.
1. бенч 10, 6 , 6 -------- тие со 6 со големи тежини околу 70кг сега за сега а едната 10 со 50кг
2. разбој со сопствена тежина (4-5 серии по 10) - е овде не ми е јасно по колку да правам серии повторувања.
---
дали требат да додадам коса клупа контра коса нешто за по масивни гради гледам имат резултати и ова. ама мислам дека не е нешто во ред. сакам да ми се активираат сите делови од градите. и очекувам одоговор од некој поискусен. поздрав
Ок, а може да ми кажеш кои склекови би биле најдобри ?
Фала ти.
Нема конкретен вид затоа што кој вид и да го правиш телото ќе се навикне на видот на оптеретување.
На пример еднаш прави 7-8 серии со максимален број склекови. Следниот пат прави 7-8 серии со додатна тежина на грб макар да неможеш ни 10 да направиш. Ако рацете ги држиш поблиску тогаш удираат повеќе на трицепс, а со раширени на градите. Некогаш прави ги и со качени нозе на столица а раце на земја, овие се потешки но удираат и на горниот дел од градите
Мој совет е да си купиш рачки за склекови или пак прави ги помеѓу две стабилни столици за да можеш да се спуштиш пониско.
Помеѓу сериите склекови стегнувај ги градите (ги вкрстуваш рацете и притискаш со градите) за 3-4 секунди како да осетиш пецкање.
Никогаш не прави два дена по ред склекови. Остави им време да се одморат бидејќи тогаш мускулот расте.
Фала ти многу.
Но не го разбрав болдираниот дел.
Пробав но незнам дали го правам правилно.
следнава програма ми помогна мене за градитевака, малце градите ми заостануваат во однос со грбот , пред 2 месеци почнав да вежбам активно и на грбот имам огромни резултати мн ми се рашири во горниот дел. е сеа за гради тренирам еднуш неделно од три пати што одам. јадам по 6-7 пати внесувам протеини над 160гр , околу 300гр јх и околу 70-80гр масти.
---
VAka mi treba sovet visok sum 188 ili 189 cm tezok sum 82kg imam se definirano telo abe se puka plocki 6 pack gradi imam abe sto da ti kazam hahah i sega sakam da kacam 6 kg U citaj MUSKULI probav da zgolemam porccite dnevno ama mi raste samo stomakot i samo salo talozam taka pisete mi treba sovet od vas ...