Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
зголеми протеински внес, суплементи и ВРЕМЕ... друго работа нема
пс-Ако ти е средена добро исхраната ама ДОБРО не би требало да да толижиш сало но не и да очекуваш многу кг месечно чисто да качуваш поздрав
znaci kako sto te razbrav proteini do sega suplementi ne sum koristel se su odel na baza na ishrana
znaci proteini da kupam

VAka mi treba sovet visok sum 188 ili 189 cm tezok sum 82kg imam se definirano telo abe se puka plocki 6 pack gradi imam abe sto da ti kazam hahah i sega sakam da kacam 6 kg U citaj MUSKULI probav da zgolemam porccite dnevno ama mi raste samo stomakot i samo salo talozam taka pisete mi treba sovet od vas ...
Земи еден добар гејнер за да ја пробиеш калориската граница. Плус задржи јака исхрана и тренинг. Телото мора да има калории на располагање за да гради мускули.

што е најдобро да се внесе непосредно пред тренингот за поголема сила и енергија од храната ???? и дали е добро да се јаде суво грозје веднаш по тренингот ????

што е најдобро да се внесе непосредно пред тренингот за поголема сила и енергија од храната ???? и дали е добро да се јаде суво грозје веднаш по тренингот ????

Час и половина, до два пред тренинг споро разложувачки јаглехидрати од типот на овес, кафеав ориз, црвен компир.

Сувото грозје е препорачливо за подигање на нивото на инулинот, враќање на глукозата и гликогенот. Тоа е првиот чекор до обновување на мускулното ткиво и подобра транспортација на хранливите материи во крвта до мускулите.

Земи еден добар гејнер за да ја пробиеш калориската граница. Плус задржи јака исхрана и тренинг. Телото мора да има калории на располагање за да гради мускули.
znaci gejner kazi nekoj kvaliteten vaka po tvoja preporaka

bodybuilding.com вршат испораки и во Македонија, има некој нешто нарачано што како цените за шипинг?

bodybuilding.com вршат испораки и во Македонија, има некој нешто нарачано што како цените за шипинг?

Сега проверив, не вршат испорака до Македонија. Бар не на производите што јас ги проверив, а не верувам дека имаат ограничување со производи и земји.

Јас како што знам не. Но има еден кај нас во теретана носи нивна мајца со логото ќе треба да го прашам

Сега проверив, не вршат испорака до Македонија. Бар не на производите што јас ги проверив, а не верувам дека имаат ограничување со производи и земји.
На линкот подоле различно пишува и како што разбрав нема поделба на производи и слично.
http://www.bodybuilding.com/store/help/countries.htm
Јас како што знам не. Но има еден кај нас во теретана носи нивна мајца со логото ќе треба да го прашам
Би ти бил благодарен.

На линкот подоле различно пишува и како што разбрав нема поделба на производи и слично.
http://www.bodybuilding.com/store/help/countries.htm

Би ти бил благодарен.

For a variety of reasons including import and export regulations, we are only able to ship nutritional supplements to the countries listed below via MyUS.com.

Не сум сигурен дека воопшто се исплати вака да купуваш зошто со царинење ќе испадне (скоро) исто, но ако можеш и имаш купено адреса на MyUS.com останува на тебе.

Час и половина, до два пред тренинг споро разложувачки јаглехидрати од типот на овес, кафеав ориз, црвен компир.

Сувото грозје е препорачливо за подигање на нивото на инулинот, враќање на глукозата и гликогенот. Тоа е првиот чекор до обновување на мускулното ткиво и подобра транспортација на хранливите материи во крвта до мускулите.

А за после тренинг може декстроза да се стави во протеинскиот шејк,топ ствар,исто одсабајле може 10-15 грама декстроза после станување,на телото после будење највеќе му требаат јагленохидрати.

Пс.Топ ти е постот,само сакав да се надоврзам,а и многу ретко луѓево слушнале за декстроза,а вреди да се спомне.;)

Момци ја почнав програмава вчера ....

http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-supplement-guide.html

Ќе ве известуем како идат резултативе понатаму :D (сеа мн. јасно дека неможам иста хемија ко тој да зиам али импровизирам ххихихи)

Немаш ни потреба да ја следиш суплементацијата, ова е повеќе како реклама направено. Толку обемна суплементација е глупост за еден просечен вежбач. Глутамин, креатин, БЦАА, протеини, витамини, омега, preworkout супелемти... со ваква шема како што предлага ќе ти треба цела плата за суплементи.:D
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 19:54 ---
Пс.Топ ти е постот,само сакав да се надоврзам,а и многу ретко луѓево слушнале за декстроза,а вреди да се спомне.;)

ретко слушнале затоа што декстрозата всушнсот се вика глукоза-шеќер. Декстроза како име е дадено чисто од маркетинг причини затоа што зборот глукоза-шеќер кај просечни луѓе асоцира на дебелеење.

ретко слушнале затоа што декстрозата всушнсот се вика глукоза-шеќер. Декстроза како име е дадено чисто од маркетинг причини затоа што зборот глукоза-шеќер кај просечни луѓе асоцира на дебелеење.

Исто такво е да не кажам,сакав да потенцирам на декстроза во прав како лесен и брз начин на апсорбирање на потребните јагленохидрати,како после тренинг,така и пред.Гледам бараш игла во сено.;)

Исто такво е да не кажам,сакав да потенцирам на декстроза во прав како лесен и брз начин на апсорбирање на потребните јагленохидрати,како после тренинг,така и пред.Гледам бараш игла во сено.;)
Декстроза пред тренинг не

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom