Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Тука имаш малце повеќе информации. Дозата што ја препишуваат е 375грама што би му дошло 12 сервирања доколку ја следиш препораката од производителот.
Препорачливо пиење е 2 пати дневно, еднаш сабајле после станување еднаш после тренинг. Реално за оваа цена мислам дека можеш подобро да најдеш.

Ја имам земено веј професионал + али ми кажаа дека нема да ми даде некои кузнае какви резултати,боље било ова..а како на пример кој друг,за таа цена ? за мене е многу тоа 375 грама...16 години имам,башка не ми е целта билдер да станам...

штетни се тие протеини ,пијте јајца на сабајле подобро и повеќе :drk:
Да почекаше барем на другата страна да почнеш да делиш совети. Вака се гледа дека ептен си стручно лице, уште од првиот пост раката не си ја одмори, вежбајки.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 12:13 ---
За да одберете што ви треба од суплеметација, мора да знаете која ви е целта и како се храните во текот на денот.

Дали некој го има користено протеинов http://www.califit.com.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=168 ќе ве молам за ваше мислење :)

Ништо не правиш со протеин од 1 кг. дефинитивно, најубаво и најискрено остани си сега само на стек и слично, за да не се разочараш и демотивираш. Ако сакаш да дадеш пари, чувај и дај за 4.5 кг вреќа протеин или направи комбинација од суплементи.

Почнав сам дома да вежбам.Гледам од едно видео и правам по нив.Значи видеото трае саат и 10 минути и во него има склекови кои ги правам на push up bars и вежби на вратило.По 3ипол месеци вежбање секој втор ден,пред една недела ми излегоа стрии под мишка(пукната кожа)од преоптеретување на мускулите како резултат на нивното брзо ширење со што мојата кожа не е во состојба толку брзо да се издолжи и пука.Ако е некој поупатен во овие работи нека ми каже ако знае што е лекот за ова дали исчезнуваат???ако продолжам да вежбам дали ќе се прошират повеќе???дали треба да намалам на 3 дена пауза или 2 пати во неделата наместо секој втор ден??

Почнав сам дома да вежбам.Гледам од едно видео и правам по нив.Значи видеото трае саат и 10 минути и во него има склекови кои ги правам на push up bars и вежби на вратило.По 3ипол месеци вежбање секој втор ден,пред една недела ми излегоа стрии под мишка(пукната кожа)од преоптеретување на мускулите како резултат на нивното брзо ширење со што мојата кожа не е во состојба толку брзо да се издолжи и пука.Ако е некој поупатен во овие работи нека ми каже ако знае што е лекот за ова дали исчезнуваат???ако продолжам да вежбам дали ќе се прошират повеќе???дали треба да намалам на 3 дена пауза или 2 пати во неделата наместо секој втор ден??

Колку години имаш ? баш ме интересира што вежби се тоа...јас 2 месеца вежбав 2 пати на ден,по 90 склекови,па ништо такво не се појави..

Колку години имаш ? баш ме интересира што вежби се тоа...јас 2 месеца вежбав 2 пати на ден,по 90 склекови,па ништо такво не се појави..

Сам си одговори зошто е тоа така :D

Не е ништо страшно,повеќето кои се занимаваат со кревање тежини имаат стрии,јас лично имав стрии на истото место на двете страни поради пукање на кожа..и да,има шанси да ти испаднат и нови,има различни производи за стрии прашај си во аптека..исто така пиј повеќе вода да ја дехидрира кожата..и тоа помага побрзо да почнат да исчезнуваат,инаку тие засекогаш ќе ги имаш..само со тек на време нема да се познаваат толку.

Со што би го искомбинирале кре-алкалинот освен протеин?

Не е ништо страшно,повеќето кои се занимаваат со кревање тежини имаат стрии,јас лично имав стрии на истото место на двете страни поради пукање на кожа..и да,има шанси да ти испаднат и нови,има различни производи за стрии прашај си во аптека..исто така пиј повеќе вода да ја дехидрира* кожата..и тоа помага побрзо да почнат да исчезнуваат,инаку тие засекогаш ќе ги имаш..само со тек на време нема да се познаваат толку.

хидрира* :D

Имал ли некој болки во препоните,и како се лечат,ако може да се излечат ? тренирам кошарка,секој ден,а 4 пати у неделата сум у теретана од кои 2 дена ми се за нозете,па ваљда од тоа е...али ако некој знае како да помине болкава или да се ублажи,би му бил благодарен..ми треба брз одговор,у сабота утакмица имам..

Имал ли некој болки во препоните,и како се лечат,ако може да се излечат ? тренирам кошарка,секој ден,а 4 пати у неделата сум у теретана од кои 2 дена ми се за нозете,па ваљда од тоа е...али ако некој знае како да помине болкава или да се ублажи,би му бил благодарен..ми треба брз одговор,у сабота утакмица имам..

Можно е да имаш воспаление на тетивите, (тендонитис ака тендинитис). Ако е тоа, тогаш нема да ти помине до сабота (ке ти треба 1-3 недели, зависи колку е сериозно), али нема да те боли толку кога ке се загрееш. Не е страшно, стави мраз и одмарај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom