Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Пре би отишол на Labrada 1, 2, 3, 4 или 5 работава да незнаеш што да одбереш :)
Претседателе, ваше мислење за mutant mass и whey-от?

Од таму што и да одбереш нема да згрешиш, јас потпишувам.

А за Muscle Maxx от чим на прво место го пишува концентратот, тогаш е 90’% концентрат, што е најефтиниот whey на пазарот, нека не те чуди зошто е на попуст. :)
Немам ништо против никој кој се грижи за опстанок на овој спорт, воедно и на својот џеб, така и онака досега земав суплементација од Бугарија, затоа секогаш ја кажувам реалната страна на нештата.
Шефот одбарал Лабрада (што значи треба да го посетиме деновиве) тоа е факт дека позади таа фирма стои големо име кое неможе да си го испрља имиџот со неквалитет, затоа никогаш неможеш да згрешиш доколку ги одбереш нив.

А за Muscle Maxx от чим на прво место го пишува концентратот, тогаш е 90’% концентрат, што е најефтиниот whey на пазарот, нека не те чуди зошто е на попуст. :)
Немам ништо против никој кој се грижи за опстанок на овој спорт, воедно и на својот џеб, така и онака досега земав суплементација од Бугарија, затоа секогаш ја кажувам реалната страна на нештата.
Шефот одбарал Лабрада (што значи треба да го посетиме деновиве) тоа е факт дека позади таа фирма стои големо име кое неможе да си го испрља имиџот со неквалитет, затоа никогаш неможеш да згрешиш доколку ги одбереш нив.
Јасно, веќе нема дискусија околу тоа.

По нарачка или на шопинг си шеташе? :)

Пред да се донесе Лабрада на наш пазар врска немав кој се што се, прочепкав малце и имаше што да видам. Она што самите производи го нудат е неверојатно, е сега се зависи од буџетот и кој колку може да си дозволи.

Јасно, веќе нема дискусија околу тоа.

По нарачка или на шопинг си шеташе? :)

Пред да се донесе Лабрада на наш пазар врска немав кој се што се, прочепкав малце и имаше што да видам. Она што самите производи го нудат е неверојатно, е сега се зависи од буџетот и кој колку може да си дозволи.

Ми испраќаат двомесечни залихи, имам роднини таму они ги пренесуваат преку граница :)

Цената му е 2300 па се двоумам дали да го земам или не затоа барав некој совет од поискусни кој и те како е добредојден. Тука вика дека е Protein Matrix (Whey Protein Concentrate, Whey Protein Isolate). Сега останува да се проба за да се види.
Во однос на шеќерот во кратки црти зашто не е добредојден и која состојка е прост шеќер.

А Мутантот нема што да ги фалам. Ќе мора да пробаш и станеш еден од многуте задоволни нивни корисници.
А за Labrada, единсвената причина зашто го донесов во МК е загарантирно високиот квалитет.

Ај некој ако може нека ми одговори....земав протеин,PROFESSIONAL STRENGTH WHEY PROTEIN + ELITE SERIES - 907G па ако може да ми кажете колку грама е една дозерка ? пошто нигде не пишува колку грама е една дозерка...колку да знам колку ќе ми трае и колку ке внесувам...треба 2 пати на ден да пијам.фала.

Ај некој ако може нека ми одговори....земав протеин,PROFESSIONAL STRENGTH WHEY PROTEIN + ELITE SERIES - 907G па ако може да ми кажете колку грама е една дозерка ? пошто нигде не пишува колку грама е една дозерка...колку да знам колку ќе ми трае и колку ке внесувам...треба 2 пати на ден да пијам.фала.
Според производителот 39грама е една дозерка со што би имал околу 23-24 сервирања.

сакам да изградам мускули и маса (не да бидам дебел).. да си имам грб широк, стомачни, раце големи.... да земам гејнер.. не сакам чист протеин ќе ме до ослабне и предложете што гејнер :/... (Не планирам да одам на такмичење па да имам низок процент на масти)
???
и во исхрана да внесувам многу јаглено хидрати, масти... и редовни тренинзи
???

и дали би имало штета од редовно земање после престанување на земање на истото.. пр.. губење маса и слично
???

поздрав
совети плиссс :)

сакам да изградам мускули и маса (не да бидам дебел).. да си имам грб широк, стомачни, раце големи.... да земам гејнер.. не сакам чист протеин ќе ме до ослабне и предложете што гејнер :/... (Не планирам да одам на такмичење па да имам низок процент на масти)
???
и во исхрана да внесувам многу јаглено хидрати, масти... и редовни тренинзи
???

и дали би имало штета од редовно земање после престанување на земање на истото.. пр.. губење маса и слично
???

поздрав
совети плиссс :)
Се зависи од тоа со колкав буџет располагаш за тоа кој гејнер да го земеш, јас најверојатно ќе идам во скоро време да го земам мутантот.
Во исхрана на Kg телесна маса по 1g белковини, за јаглехидратите мислам дека беше односот 2:1 али најубаво нека каже некој поискусен како и за мастите.
За каква штета станува збор? Не би имал никаков проблем доколку соодветно со земање на гејнер и исхраната биде на место.

Се зависи од тоа со колкав буџет располагаш за тоа кој гејнер да го земеш, јас најверојатно ќе идам во скоро време да го земам мутантот.

Добро брат не морат да се испофалиш што ќе земаш.. јас си прашав што ми треба... чекам одговори од поискусни. поздрав

Добро брат не морат да се испофалиш што ќе земаш.. јас си прашав што ми треба... чекам одговори од поискусни. поздрав

:tapp:
Логиката слабо а? Главата во ѕид и тераш на дур само:ROFLMAO:
Еве ти пример зашто ти пишав така:
mutant 6,8Kg=4500
real gain 4.8Kg=4750
serious mass 5.4Kg=3690
ultra mass 4.3Kg=3230
massive whey 4.2Kg=3600
iso mass extreme 4.6Kg=5200
real mass 2.7Kg=2540
quick mass 4.5Kg=4400
gain fast 4.5Kg=3500
Е сега секое зашто има затоа, твое е да одбереш. Ако еден производ кај некој фукционирал одлично кај тебе може нема да биде така.

сакам да изградам мускули и маса (не да бидам дебел).. да си имам грб широк, стомачни, раце големи....
IsoMass Xtreme фукционираше добро кај мене.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:49 ---

Ако редовно јадеш и редовно тренираш нема да ја изгубиш масата.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:57 ---
Во исхрана на Kg телесна маса по 1g белковини, за јаглехидратите мислам дека беше односот 2:1 али најубаво нека каже некој поискусен како и за мастите.
Обично се препорачува внес на 2гр протеини на Кг телесна тежина, 3-4гр јагленихидрати и 0,5 грама масти. Зависи и од нивото на активност на организмот и базалниот метаболизам.

IsoMass Xtreme фукционираше добро кај мене.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:49 ---

Ако редовно јадеш и редовно тренираш нема да ја изгубиш масата.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:57 ---

Обично се препорачува внес на 2гр протеини на Кг телесна тежина, 3-4гр јагленихидрати и 0,5 грама масти. Зависи и од нивото на активност на организмот и базалниот метаболизам.

А ако не си у форма и не си вежбал месец два?ја сеа сакам да се вратам у форма,почнав сеа полека со кардио..

А ако не си у форма и не си вежбал месец два?ја сеа сакам да се вратам у форма,почнав сеа полека со кардио..

Секогаш побрзо се враќа во форма ако претходно си вежбал. Не само затоа што веќе знаеш како треба туку и на ниво на клетка организмот е веќе поинаку организиран и резултатие доаѓаат побргу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom