Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
јас имам едно прашање, од повеќе луѓе имам разбрано дека сексот треба да се намали во интензитет додека си во тренажен процес, други ми имаат речено дека треба да се зголеми за да се зголеми лачењето на тестостерон
добив и многу бизарни совети и на крај не верувам на никој
ме интересира вашето мислење

Би требало да сега да осетиш ..
Еве јас тренинрам фудбал и теретана комбинирам.

После секс наредниот ден, тренинг неможам да завршам. Те исцрпува на физички план.

Treningot na bokser i na bodi bilder ima razlika golema bokserot gleda da stavi imas ama i da bide podvizen da bide ekspluziven znaci povejke se odi na stari metodi sklekovi razboj toa mada i bodi bildingot ima svoj udel dosta

Не пошто пиша дека е доста масата на Тајсон.. Се е во ред со него самошто доста стероиди има акнато.. Нормален човек не би можел такви тренинзи да издржи како што правел он,без да користи нешто.. Иначе да се разбира тело во бодибилдинг и бокс е сосема поразлично добиено..
--- надополнето: Sep 28, 2011 1:57 PM ---
за кондиција има "финитичка" види колку ти е максимум и преку денот прави 60% од тоа , повеќе пати знае да ја бутне границата

Јас вака качив бројки на вратило.. стигнав до 14 со рацете према тебе..

Прави ако можеш на секој 1,2,3 сати не е битно по 6-7 згибови.. Ќе осетиш напредок..

После секс наредниот ден, тренинг неможам да завршам. Те исцрпува на физички план.
Ако правиш маратон нормално ќе те исцрпи :). Тестостеронот го зголемува, точно е. И мастурбирањето зголемува, но не колку сексот. Јас лично немам проблеми со тренинзи ако имам секс претходниот ден. Сум немал и истиот ден со тренинг ако сум имал. Само сум пазел да биде бар 4-5 часа пред тренинг за да можам да се опоравам :D.

Што сакаш од вратилото? За маса ќе ти требаат тежинки (денот кога имав грб го почнував со 3Х6 со тежини скалесто +5 кг и предходно со сопствена тежина 8 пати колку да се загрее мускулот), за кондиција има "финитичка" види колку ти е максимум и преку денот прави 60% од тоа , повеќе пати знае да ја бутне границата, за друго и ако сум грешка некаде има професионалци и семи-про тука, ќе се јави некој поискусен.

не бе баце каква маса какви бакрачи.Онака ми треба некоја почетничка програма што ќе можам да ја пичам.

јас имам едно прашање, од повеќе луѓе имам разбрано дека сексот треба да се намали во интензитет додека си во тренажен процес, други ми имаат речено дека треба да се зголеми за да се зголеми лачењето на тестостерон

:vozbud:Благе везе нема.Терај ич да не те боле

Дали ако земам креатин и направам крвна слика, креатининот ќе биде покачен (кај здрав организам)?

Дали ако земам креатин и направам крвна слика, креатининот ќе биде покачен (кај здрав организам)?

Кога имаш вишак протеини, се појавува - протеинурија, а кога имаш вишак креатин - се појавува во вид на креатинин и мислам дека треба да биде над 5 мерни единици... (не го земај ова здраво за готово, пред 6 7 месеци бев на прегледи)

Кога имаш вишак протеини, се појавува - протеинурија, а кога имаш вишак креатин - се појавува во вид на креатинин и мислам дека треба да биде над 5 мерни единици... (не го земај ова здраво за готово, пред 6 7 месеци бев на прегледи)
Kај тебе покажа покачено ниво во однос на нормала ?

Ете ти го одговорот,само убаво ти кажа еден член погоре,ако правиш маратон може да ти биде заморно :icon_lol:

Изгледа дека ќе треба да зголемам кардио,а и исхраната нешто не ми е како што треба,наместо дефиниција добив многу маса.Според вагава имам 108 кила а се потам како ненормален.Плус работам HIIT.Но наj изобилно ми се гледа кај грбот и кај стомакот дека сум дефиниран малце.Но што да се прави неможев да одолем на ајварот....

Ете ти го одговорот,само убаво ти кажа еден член погоре,ако правиш маратон може да ти биде заморно :icon_lol:

znaci pak na pola e rabotava

znaci pak na pola e rabotava

Не е на пола,значи изреката "се што е многу не чини" не е валидна,секој човек(организам) е различен,значи некој може ќе се осеќа изморен,некој не..се е до тебе..провери и ќе си осетиш..ако стануваш исцрпен не практикувај..ако си одморен продолжи си со тоа темпо..како вика Арнолд:"Слушај си го телото што ти зборува".

Каде да купам два еднорачни тега (бучици) од 10 кг нешто вака како на сликава ,слободно ако треба и во порака давајте ми предлози и линкови некој .
dumbell.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom