Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ама пошто сум ептен почетник (3 недели еве кадешто почнав) сеуште до крај не ми се јасни некои работи.
Абе луѓе со години вежбаат и пак некои (многу) ствари не им се јасни. То ептен треба да земеш (па и не е лошо) книга, списание и слично...како функционира метаболизмот, како се искористуваат хранливите материи на ниво на клетка, како додека вежбаш се "кинат" микровлакна и се "пополнуваат"=као со малтер-така расне и мускулната маса, да искомбинираш со она што ти го кажаа на почетокот, да почнеш со поинтензивни вежби...ова има многу и теорија (исхраната) и пракса.
Но почни како што ти објаснија на почетокот со вежбање, со исхрана...другото ќе си дојде само по себе. За 3 недели мешко не моеш туку така да го стегнеш, а за било какви резултати ти рекоа-диета (не е диета=слабеење, диета е начин на исхрана). Види колку протеини ти препорачаа тука, види што јадеш, пресметај (на интернет има) колку протеини, минерали и витамини и шеќери внесуваш...сепак за она што го сакаш (мускули, помал стомак) за месец дена треба да си со ептен строг режим, доволно додатоци (гејнери ли, протеини ли...што ти препорачаа) и доволен интензитет на вежбање (без лажирање во кревање и во серии-инаку само мускулите ги лажеш) за да осетиш подобрување.

Што велат, да беше лесно сите ќе беа ко Аполон. Овие што ги глеаме билдериве, јака им душа на што се пазат за да се такви.

За алкохолот што го споменаа, секоја пијачка за себе, само еден пример од режимот на еден вежбач. Момчето е градено Уау (да бев женско :) ), струк колку пола мој со сега неиздиференцирани мускули ради периодот, грбот и вратот колку два мои...досега ретко иам видено така граден човек (идеше у Радишани, сеа појма немам). Ова како претстава колку се труди да постигне.
Неговите зборови за пивото на пример -у петок сум на дипломска па ќе дрмнам пивце али после тоа ми треба х време да смалам на шеќери за истото да го анулирам (да не се одрази штетно на изгледот).

Е толку е битно јадењето и пиењето...и више :)
Мислам, добро е што прашуваш, но да не се разочаруваш што нема одма видливи резултати...се ќе си дојде само по себе доколку (па ќе потенцирам) се придржуваш до она што ти го препорачаа дечките кои си го знаат занаетот (и девојките, ја заборајв Ангела :) ) на темава.

Па јас кажав и претходно дека не сакам брзи резултати. Не се брзам јас или сакам драстични резултати за ептен кусо време. Јас и нема во што да се разочарам. Полека полека мислам дека ке си дојде тоа.

Знам дека стомакот најтешко се кине.

Сепак фала, тука не можам и да сакам да замерам за нешто.
Поздрав

сакам да земам протеин 100% whey со амино. може да ми кажете како да ги консумирам? и кое од овие 2 амино киселини да зеам?!
usa%20-%20switzerland%201%20cruzeiro%20-%20colo%20colo%203+%20juan%20aurich%20-%20bolivar%203+
Liquid_Amino_32oz.png
aminofuelg.jpg

Ај некој нека каже убаво какви се суплементи постојат и што ефект имаат?

А шо сакаш да постигнеш?
да прашав за топач некој, сигурно немаше да биде за маса ставање.
сакам мускул да набацам и уз пат да се чистам полека.
до сега земав протеини и глутамин.

edit- и уште едно прашање: кои вежби се конкретно за долниот дел од градите, односно онаа линија да се направи. lower chest-црвеното поле:
pecs.jpg

еве, поконкретно...
post-174869-1232014365_thumb.jpg

тоа селектираното, се до "мишката" делот.

AMATEUR
-Ako ja sredis ishranata i ako solidno treniras, prviot mesec ke imas rezultati. No toa e samo detoksikacija na teloto.Potoa sledi faza na stagniranje,kade sto nema da gledas rezultati, no ne smees da gubis volja, se ke se odrazi posle odreden period. Lurtz e sosema vo pravo. Ne bi ti preporacala alkoholvo golemi dozi,jas na pocetokot piev (casa vino 1 ili 2 nedelno) a veke 4-5 meseci kako voopsto ne pijam. Samiot organizam mi odbiva takvo nesto. E sega STRIKTNO stomak ako sakas da sredis bratce MORAS da pazis na ishrana.I samiot znaes kolku pivoto (jacmenot) duva vo stomak. Moj sovet ti e namaluvaj poleka alkohol.

kpbKENGUR nema da zgresis ako zemes AMINOFUEL. Definitivno e najdobriot Aminosto sum go probala ikad. Za protein najdobar e SOLID od Hard Core.
Amino ke pies pred trening a protein posle trening. Za vezbi mislam deka bi ti pomognala Pull up. No razgledaj podobro, vidi uste nekoi ili obrati se kaj Gjoroski.

statusQuO
-Suplementite se dodatoci, zaregeneracija i podhranuvanje na muskulot.
Kako sto gore rekov -Solid proteinot od Hard Core najveke keif mi pravi (a gi imam zimano i drugi firmi i iskreno vrska si nemale, ziv baksuz bev dur najdam asalen protein).

edit- и уште едно прашање: кои вежби се конкретно за долниот дел од градите, односно онаа линија да се направи. lower chest-црвеното поле:
еве, поконкретно...

за тој дел на градите јас вежбам со коса справа за стомачни слика 1 и нормално држач со обична шипка за гради слика (без бенчот на негово место косата)

02cap.jpg

Flat%20Bench.jpg

инаку јас веке земам амино киселини па сакав да прашам дали и со нив можи да земам и чист протеин или да не мешам?

да прашав за топач некој, сигурно немаше да биде за маса ставање.
сакам мускул да набацам и уз пат да се чистам полека.
до сега земав протеини и глутамин.

pecs.jpg

еве, поконкретно...

Имаш коса клупа у теретана, во иста положба како момаков што се мести. Надоле си, под агол, и дигаш. Дигај мадафака дигај :tv:

Имаш коса клупа у теретана, во иста положба како момаков што се мести. Надоле си, под агол, и дигаш. Дигај мадафака дигај :tv:
Лошо е цела крв во глава ти иде со оваа вежба, кој може да ја прави топ...

Лошо е цела крв во глава ти иде со оваа вежба, кој може да ја прави топ...
pa ovaa ti e edna od retkite vezbi za dolniot del na gradite mozi kaj mene za toj del na teloto isklucivo ja prat ova vezba
инаку јас веке земам амино киселини па сакав да прашам дали и со нив можи да земам и чист протеин или да не мешам?

Тешка вежба е не викам не, цела крв иде во глава како што рече deXterche, и плус стомачните се напрегаат.
,,Ништо не правиме браат, ако нема бол’’ :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom