Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
navistiona ne znam sto da kazam,stoprocentno si vo pravo,ama na kogo da mu kazes...prvo se interesiraat za hemija,a duri posle prasuvaat kako da vezbaat i sto treba da jadat...sum se cudel deka ima i deca koi vekje zemaat po nekolku shemi posledovatelno(se razbira so odredeni pauzi),a voopsto ne znaat ni sto treba da vezbaat ni kako...И со ваква исхрана и додатни ствари правец на токсикологија...ако не и понатаму![]()
Познавам барем еден човек што се има од дете бавено со боди билдинг и вака хрането со 6 јајца и слична појачана исхрана па после тоа има одено кај макробиотичар на прочистување само на овошје и сок од цвекло, моркови и цитрони. Џигерот и бубрезите му биле скроз отидени, за малку и тој. Не секој човек може да издржи ваква исхрана. Секој ваков рецепт без познавање на физиологија, анатомија, на тоа како функционира човековото тело, количество на она што се внесува... е лошо.
За оние стероиди и чуда воопшто не се за дискусија, освен за професионалци-тие си знаат.
Затоа вакви рецепти од "мексиканецот", барем за обични рекреативни вежбачи без соодветна консултација со некој како Алекс, Ѓороски (кои го познаваат движењето и искористувањето на материите во организмот, резултатите и последиците од внесот и изнесот) не се баш наивни или што би рекле донт ду дис ет хоум (без надзор).
Јас планирам сеа летово да почнам да одам по теретани,али не да станам боди билдер туку онака да зацврстам мускуливе.Иначе си вежбам по дома али ипак би отишол 5-6 пати.
Брат после 5-6 пати нема да можеш да се препознаеш :wink:
Ако е типот од Мексико,јас сум од Јапонија.
Ако може совет за како да се добие симетрија на тело. Пошто примеќам дека левата страна од телово ми е послабо развиена (при дигање се осеќа исто и визуелно ако се загледа добро).
Знам дека тоа е најтешкиот дел во ББ, но барем да ме усмерите да не пробувам погрешно па да дозеабам.
тоа е и целта на бодибилдинг, да се постигне симетрија на телото, а тоа ке го постигнеш само со вежбањеАко може совет за како да се добие симетрија на тело. Пошто примеќам дека левата страна од телово ми е послабо развиена (при дигање се осеќа исто и визуелно ако се загледа добро).
Знам дека тоа е најтешкиот дел во ББ, но барем да ме усмерите да не пробувам погрешно па да дозеабам.