Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај пливање, ќе ти помогне со ногата, не ја замара многу а сепак имаат мускулите активност а и побргу ќе закрепнеш.
Само не претерувај со трчање на кеј, да не им направиш полошо на лигаментите и мускулот.:wink:

тенкју, најверојатно ќе ме пратат на физикална терапија коа ќе одам за недела на контрола. ми кажаа и за пливање други, ама КАДЕ?! иначе, лигаменти се во прашање, не скршив ништо, пу пу.
а за трчањето за месец. еве, 3 недели поминаа, уште куцам со ногава и осеќам болки. легендарно шинување. сум шинувал и другпат, но за ден-два поминува. ова у лонгета ми беше и сл. ептен ја заебав :S

тенкју, најверојатно ќе ме пратат на физикална терапија коа ќе одам за недела на контрола. ми кажаа и за пливање други, ама КАДЕ?! иначе, лигаменти се во прашање, не скршив ништо, пу пу.
а за трчањето за месец. еве, 3 недели поминаа, уште куцам со ногава и осеќам болки. легендарно шинување. сум шинувал и другпат, но за ден-два поминува. ова у лонгета ми беше и сл. ептен ја заебав :S
Паааа да ти кажам право, каде ти е поблиску, исто ти се фаќа, ама ако сакаш потопла вода, оди на Карпош, таму е потопло а и поефтино:)
100 денари мислам дека им е дневно, на Олимписки е 130, ама ако зимаш неделна влезница или месечна е поефтино, не им ги знам ценовниците баш, ги менуваат на 5 минути.

Паааа да ти кажам право, каде ти е поблиску, исто ти се фаќа, ама ако сакаш потопла вода, оди на Карпош, таму е потопло а и поефтино:)
100 денари мислам дека им е дневно, на Олимписки е 130, ама ако зимаш неделна влезница или месечна е поефтино, не им ги знам ценовниците баш, ги менуваат на 5 минути.
топ, работат и карпош и олимписки?! знаеш работно време? кога најубаво да одам и дали знаеш кој ден не работи(она, мењање вода и сл).

топ, работат и карпош и олимписки?! знаеш работно време? кога најубаво да одам и дали знаеш кој ден не работи(она, мењање вода и сл).
Па имаме тренинзи ние отсабајле и попладне, така да од 10 до 4 и пол и потоа до 10-11 навечер некаде работат.
Работат и двата базена, не е сега сезоната и немаш гужви, кога сакаш појди, можеш да си фатиш една стаза и никој да не ти смета, ама на олимписки не работи големиот базен, или па и да работи(тренирам на Карпош) водата е камен(од искуство зборам), така да Карпош би ти било подобро. Плус, паркингот се наплаќа на Олимписки.
Не работат единствено во понеделник, тогаш чистат, ама и така понеделник не е ден за на базен идење:).

Немам видено ни еден кајганџија на кеј, последно време! А тука пишувате дека симнувате килажа...:)))

готово, значи слободно можам од 10-4 без да им сметам на профи пливачите =)))
ќе гледам да одам деновиве. таман фримен сум =)
фала ти многу.

Немам видено ни еден кајганџија на кеј, последно време! А тука пишувате дека симнувате килажа...:)))
Зекудин Паша решавал дека ќе биде добро да смалува килажа.
-Па го ставив точакот у погон
-И оној орбитрекот почнав пак да го веслам
-вчера бев да лупам на табла,за едно недела дена ќе играм и тенис пак
-а Бога ми,пошто некои животни си ги изедуваат убавите работи унапред,ќе треба да јадам и чорба од зелка.

Две недели...треба да бидам 8кг доле.

п.с Се,се...ама не ме терајте да трчам ако не ме брка некој.
То досадно...а и вероватно црногорските гени се бунат у мене.
:toe:

:)
Браво Зеко, ама малку преамбициозно ми изгледа тоа со 8кг - 2недели.
Јас за два месеци вежбање сум -7:)
За трчањето - разбирам, и мене ми е најдосадно нешто евр!

Значи, се гледаме на кеј? (јас со ролерки сум, не сум по точаците:) )

Where do i begin, to tell a story of how great a jogging can be.... :smir:

Сум за да се вратам во форма и јас ЧД

Зеко Анастазија другарчиња мои:) Тоа што толку брзо губите е вишокот течности, мооожеби еден мал дел од вишокот што го имате ставено со сите скари и ѓезмиња:)
Инаку не ќе биде лошо за Анастазија пошто гледам дека возиш ролери и активни ти се само нозете и стомакот да поработиш и малце на рацете:) (не да ги ослабнеш туку затегнеш:)) има предобри женски тегчиња во Орка и башка се некои 400-500 денари и се до кај 2 кила негде у тежина и со нив да правиш три пати по 12
hammercurl1.jpg
hammercurl3.jpg

извини за сликава неможев да најдам жена:)

и после една одредена пауза 3пати по 10 вака
benchdips1.jpg
benchdips2.jpg

Јас одамна прекинав да одам по теретани затоа што се ствара ужасна гужва смрди и не се трпат тешки сељачишта што све знаат:)
Ама затоа 5:00 буден и трчам Ченто-Автокоманда-Ченто/па стомачни/склекови нешто ситно/јадење и на факс:)
А навечер редовно 3пати по 50 стомачни и 4пати по 20 склекови:) и бенчпресот(втората серија слики за трицепс ако имам сила)

7 кила за два месеци е брзо?:)))) Дем!
Иначе, мене ми е приоритетен стомакот, ама ова со рацеве не ти е лоша идеја:) Имам дома некои тегови, треба да разбарам

and here we go again! :D
пак во теретана! одам во една позади млечен и нема откажување! немам обврски сега, завршив со факсот, иам само уште 3 испити и така, значи нема изнаоѓање оправдувања =)))
ем, мотивација иам, плус си ја слушам од бидифит-дигај... хит ми е :pos:
edit-зашто сте ја споиле темата на ацит-Кајгана вежбална со темата на овој реметениот? одвојте ги, а? =))

Сакам да знам дали вежбањето со тегови може да предизвика проблеми кај срцето бидејќи вежбам од 12-13 год,но не толку професионално а сега имам 17. Но сите ми викат дека идеална возраст била од 21 година па дури и докторот :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom